Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Na návodu nic nepíšou o tom, že by měl být ve vlhkém prostředí, doufám, že to s tím praskáním nebude tak horké. Co se týká vytvrdnutí, nelepí asi za 4 hodiny, po 24 hodinách šel opracovat vodním smirkem, po dvou dnech jsem montoval pažbu, po měsíci je dobře zatvrdlý. Pažba na kterou šel, byla opravdu hnusná, spousta oděrek, dírek, zaplesnivělé začernalé místa, účel podle mě splnil výborně, dírky se zalily a vynikla kresba (měl jsem si to vyfotit, škoda, smirek, ocelový kartáček, mosazný kartáček, nůž, aceton, toluen, na všechno došloJ.Laser píše:Lodní lak vypadá fakt skvěle ale .....vždycky je nějaké ale...nalakované věci by měly být ponořeny pod vodou jinak začne praskat
Je to lak jako každý jiný, jenom optimalizovaný do vlhka. Kdyby to byla nová čistá pažba, tak určitě nepoužiji lak. Tohle spíše byl test, co všechno jde se zničenou zbraní udělat, například hlaveň byla tak rezavá, že jsem sundával zbytky starého černění odrezovačem a následně ještě poměrně výrazně zkorodované plochy smirkem. Následovalo rychločernění (Kleber) a výsledek zcela předčil veškeré očekávání - dokonce není poznat přechod mezi původním a novým černěním, ani na slunci. Jediné, s čím nejde hnout je mírně zkorodovaný vnitřek hlavně, diabolky jsou jednostranně nepatrně zhoblované na vývrtu a celé to zanáší stabilně mírně doleva (Slávka 620 nemá stranovou korekci miřidel). Hrál jsem si s tím pěkných pár hodin čistého, tak mi to nemějte za zléALKAJ píše:To akože si ozaj použil lodný lak na zbraň ?