N?boje ELEY .22LR
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím,
rád bych si udělal trochu pořádek v pistolových nábojích Eley .22LR. Přímo na webu výrobce chybí spousta druhů, které se tady běžně prodávají, tak jsem se chtěl zeptat, jak to s nimi je. Hlavně mě zajímá, jak zhruba jde po sobě ta produktová řada.
Viděl jsem varianty Standard, Sport, Target, Club, Team Match, Tenex.
Jde mi o to, jestli jsou třeba Targety lepší než Standardy apod.
díky moc.
rád bych si udělal trochu pořádek v pistolových nábojích Eley .22LR. Přímo na webu výrobce chybí spousta druhů, které se tady běžně prodávají, tak jsem se chtěl zeptat, jak to s nimi je. Hlavně mě zajímá, jak zhruba jde po sobě ta produktová řada.
Viděl jsem varianty Standard, Sport, Target, Club, Team Match, Tenex.
Jde mi o to, jestli jsou třeba Targety lepší než Standardy apod.
díky moc.
Walther SSP (.22 LR)
Tak jsem trochu pátral jinde a zjistil jsem (kdyby to někoho zajímalo).
Standard a Target byly nahrazeny typem Sport (entry level). Pak následuje Club, Team, Match a Tenex. Od modelu Team nahoru jsou kulky s plochou hlavičkou, Sportky a Clubky jsou kulatý.
Čím byl nahrazen třeba model Pistol Extra jsem nezjistil.
Budu rád, kdyby k tomu někdo mohl napsat víc. Případě i své zkušenosti. Hlavně by mne zajímalo, jestli je velký rozdíl mezi Clubkami a Teamy, tedy jestli je velký rozdíl v té ploché kulce. Hádám, že Sport a Team se moc lišit nebudou (parametrově je to všechno stejné střelivo).
Díky
Standard a Target byly nahrazeny typem Sport (entry level). Pak následuje Club, Team, Match a Tenex. Od modelu Team nahoru jsou kulky s plochou hlavičkou, Sportky a Clubky jsou kulatý.
Čím byl nahrazen třeba model Pistol Extra jsem nezjistil.
Budu rád, kdyby k tomu někdo mohl napsat víc. Případě i své zkušenosti. Hlavně by mne zajímalo, jestli je velký rozdíl mezi Clubkami a Teamy, tedy jestli je velký rozdíl v té ploché kulce. Hádám, že Sport a Team se moc lišit nebudou (parametrově je to všechno stejné střelivo).
Díky
Walther SSP (.22 LR)
-
- Odborník na zbraně
Nemám zkušenosti s novým označováním, jelikož jsem přešel na střelivo RWS, ale doplňuji, že Club měl správný název Club Xtra, takže clubky a extrovky = to samé. Střílel jsem to všechno z pušky, takže se výsledky proti pistoli mohou maličko lišit, ale principiálně by to mělo být podobné. Základní Standard (hnědé)jsou víceméně tréninkové náboje, v nichž se může objevit anomálie, pokud se přeberou, dá se s nimi střílet velmi přesně. Target (žluté) se daly s úspěchem použít i na závody, kde není důležitá absolutní přesnost - např. mizivé cíle. Club Xtra (oranžové) vykazovaly velmi dobrou až vynikající přesnost v některých seriích, někdy dokonce na úrovni TENEX, jindy zas spadly na úroveň Targetů - dost proměnlivá kvalita. Match EPS(černé) - vynikající střelivo s plochým čelem střely, nesetkal jsem se se špatnou patronou, mezi Match EPS a TENEX Ultimate EPS (červené) nevidím rozdíl (pouze v ceně). Několikrát se mi podařilo v závodech MaO (H.Branná) zvítězit nebo se dostat na "bednu" právě s tímto střelivem (stříleno z Brno Mod.4). Rozdíl by patrně poznali střelci BR.
Zdravím,
díky za pomoc, tohle jsem potřeboval
.
Zkusím tedy koupit targety, pokud je ještě seženu (v té nové modelové řadě už nejsou) a pak asi Clubky, které se dají sehnat za velmi dobrou cenu. Možná zkusím i ty Teamy, což by měly být v podstatě Clubky s plochou hlavičkou. Někdo tvrdí, že to jsou Matche, které neprošly určitou úrovní kontroly, takže by to mělo být skutečně něco mezi Club a Match.
Vzhledem k tomu, že jsem začátečník a samé desítky nestřílím, tak zkusím, co to dělá a najdu si ekonomicky výhodné řešení. Než budu kupovat Match, ještě to bude trvat
)
Díky moc.
díky za pomoc, tohle jsem potřeboval

Zkusím tedy koupit targety, pokud je ještě seženu (v té nové modelové řadě už nejsou) a pak asi Clubky, které se dají sehnat za velmi dobrou cenu. Možná zkusím i ty Teamy, což by měly být v podstatě Clubky s plochou hlavičkou. Někdo tvrdí, že to jsou Matche, které neprošly určitou úrovní kontroly, takže by to mělo být skutečně něco mezi Club a Match.
Vzhledem k tomu, že jsem začátečník a samé desítky nestřílím, tak zkusím, co to dělá a najdu si ekonomicky výhodné řešení. Než budu kupovat Match, ještě to bude trvat

Díky moc.
Walther SSP (.22 LR)
Díky. Já to budu sice střílet z pistole, nicméně, pokud se dají u pistole očekávat podobné soustřely (v rámci 8-10), což je myslím reálné, tak je to zatím lepší, než co zvládnou moje ruce. Mám teď koupené Targety a Club Extra ze starší produktové řady, zkusím, jak to chodí a hlavně, jestli tam já shledávám nějaký rozdíl při svých omezených střeleckých schopnostech. Každopádně díky moc za názornou ukázku.
Btw. nevíte, kde bych v Praze sehnal Teamy? Zatím jsem je v žádném ceníku běžných obchodů neviděl. Chtěl bych třeba jen krabičku nebo dvě na vyzkoušení, nechci hned kupovat hromadu od nějakého velkoobchodu.
Díky
Btw. nevíte, kde bych v Praze sehnal Teamy? Zatím jsem je v žádném ceníku běžných obchodů neviděl. Chtěl bych třeba jen krabičku nebo dvě na vyzkoušení, nechci hned kupovat hromadu od nějakého velkoobchodu.
Díky
Walther SSP (.22 LR)
CB servis centrum ma pobocku (nove jak pise fox) v praze.
Ustecka 533/9 (Genius II)
184 00 PRAHA, Dolni Chabry
Ustecka 533/9 (Genius II)
184 00 PRAHA, Dolni Chabry
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
no oni moc (vseobecne) MO nedelaji, relativne i spatn cenova politika pro obchodniky.
vetsina lidi kupuje od v MO siti. ja objednavam primo od nich, ale moje cena je vzdy o 2-3% vyssi nez jejich MOC uvedena na webu. nepocitali ze se do moji VO marze musim vejit jeste s dopravou.
vetsina lidi kupuje od v MO siti. ja objednavam primo od nich, ale moje cena je vzdy o 2-3% vyssi nez jejich MOC uvedena na webu. nepocitali ze se do moji VO marze musim vejit jeste s dopravou.

Good shooting