Jak jsem psal jinde optika byla dobře zabalená a byla tady z Anglie během týdne. Po rozbalení krabičky jsem si řekl jediné ... dopr... to je macek , Kubajzi tohle je taktickej puškohled jak noha, dlouhej jak praconí tejden před vejplatou, bez sluneční clony je dlouhej jako sklo co sedělo na EVu se sluneční clonou, bez clony 450 mm s clonou 525 mm tedy pěknej macek , váha podle webu 920 gramů. průmer tubusu je 30mm, zorné pole na 50 metrů není opravdu velké odhaduji to na cca 75 cm.
Kříž

Takhle by měl kříž vypadat podle webek
Takto vypadá ve skutečnosti

Takže webky nekecají, na 40 metrů jsou krasně čitelné otlaky na šroubech co spojují okna ( takové ty otřepy na šlicu šroubu )

z web fotek to nevypadalo že dorazí macek

na Evu už to macek je ale sluší mu.

K Optice.
Klikání je po 1/8 MOA ( webky mají točítka po 1/4 ) to bych skoro radši, udajně je možné překlikat 60 MOA ja to zkusil a překliklal jsem 35 MOA musím napsat výrobci skoromně připadá že mám jiné označení komínků. To je první negativní věc kterou jsem objevil. Klikání cvaká příjemně stejně jako na ostaních Falconech, o výkendu prubnu BOX test.
Koukání přez sklo je hodně v pohodě čistá viditelnost po celém očním reliéfu, nikde žádná korona ( dneska tedy sluníčko nějak nepraží ) je oblačno, a světlost má optika dobrou ale chtít po mně jakou má propustnost to prosím nikdo nemůže chtít.
Točítko paralaxy: tak tady někdo použil hlavu, optika bude předně určena pro FT a HFT proč si to myslím ? Cejchování točitka: 3/5 kola jsou věnované vzdalenosti od 10 yardu do 75ti yardu mezi 15ti a 50ti yardy je přibližně 10 cm na velkém kole (obvodu) tedy nastavit 35 yardu ( metrů +- autobus ) nebude problém, osbně mně yardy nevadí stejně klikáme v MOA ne v cm.