Vždyť ji taky důchodci jako zbraň používají: umí si s ní razit cestu davem, odhánět psy jiných důchodců, šermovat v boji o místo k sezení pro invalidy. Podezírám je, že s ní musí cvičit min. kata, možná i kumite. A nandavací protiklouzačkové bodce na gumový špunt francouzské hole by měly být leda schváleného výrobního provedení s jemnými hroty, jinak hůl zabavit jako zákeřnou zbraň + nositele nechat pár měsíců veřejně prospěšně natírat lavičky.
Znal jsem zamlada čerokéze, co si schoval po úrazu gibsovou dlahu, znovu si ji přiobvazovával, cvičil přesvědčivé kulhání a pak na koncert pronášel 2 robustní dubové berle. Ven už je nevynášel, protože je vždycky v bitkách rozflákal o někoho kdo zase pronels těžký řetěz s navařenými hroty, omotaný pod tlustým svertem třeba.
Ale dělat šťáry a nechat dýchnout každého s podezřením že může mít v penálu řezátko na tužky s vymontovatelným ostřím >2cm jsem zrovna nemyslel. Jen jsem chtěl zvážit, zda vrávorajícího vesnického opilce který kolem sebe máchá kosou jinde než doma na dvorku by nebylo od věci lapnout za účelem záznamu, za který mu odeberou myslivecký zbroják - a ne ho jen napomenout, zalalutovat a nechat až jestli s ní v opilecké rozvernosti někoho nepořeže.