Tak řemen máš pěkný, nový a ještě nezaběhnutý. Škoda, že jsi ten starý řemen co "nebral" vyhodil. Takový starý řemen už je správně vytažený a hlavně "napajcovaný". To, že jakoby nebere Tě nesmí zmást, protože na břitvě očima moc nepoznáš jestli jsi nabrousil. Nejlepší by bylo, ten starý řemen přidělat na tu novou konstrukci, obnovit pajcunk a byla by to nádhera. Teď Tě čeká strastiplná cesta pajcování a leštění a úpravy, ale neboj dá se to zvládnout. Začni tím, že ten nový řemen nejprve namoč do vlažné vody alespoň do rána, pak zlehka napni a nechej v teple vyschnout aby řemen hezky ztvrdnul. Sám se Ti krásně napne až bude drnčet při poklepu. Pak jej začni pajcovat směsí oleje na šicí stroje, školní křídy a dříve se dával i čistý popel z dřevěného uhlí, třeba z grilovačky. Udělej si takovou hustou kašičku a tu pěkně vtírej do kůže až se to začne na povrchu slabounce drolit. Pak vem flašku od 1litru vína - ta má rovinu - a hezky do leskla vyleštit. Když už se Ti to podaří, tak zase pajcunk a znova

. Kousek pasty co jsi koupil rozpusť v trošce oleje, nechej usadit a štětečkem si vem jen to nejjemnější a nanes rovnoměrně na řemen, nechej vsáknout a tentokrát moc vylešti flaškou do leskla. Že to bere, poznáš na skle flašky, začne být matová. Na starém řemenu by to stačilo 1x a máš na rok klídek. Na novým to asi budeš muset opakovat častěji - bude to vsakovat. Podmínkou je mít řemen MOC napnutý (při poklepu hezky drnčí). A pak si ještě kup - nejlépe u Sucháčka - břidlicový brousek. Adresa je tady
Jaroslav Sucháček
Lhota 100
755 01 Vsetín
kraj Zlínský
Tel.: 571 439 120
http://seznam.lidovaremesla.cz/detail.aspx?id=78Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.