Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Baron
břitva na zakázku

Příspěvek od Baron » 26 zář 2008 23:19

MUDR C:

já se hlásím jako zájemce ohledně břitvy na zakázku! :P
Zjisti please podmínky, lhůtu dodání, předpokládané náklady, nabídku ocelí a pak padne mé definitivní slovo. Děkuji za podání této informace a brzké info.

- tou slonovinou byla myšlena imitace předpokládám, micarta nebo něco podobného. Nebo že by měl fakt slonovinu? :shock: :idea: :roll:

Jinak já přišel na chuť břitvě přes svého dědečka, který byl vyučen holičem. Bohužel vztahy v naší rodině byly komplikované a tak po jeho smrti se vůbec nic z jeho holičské pozůstalosti nedostalo k rukám mého otce a ani k mým... :cry: :cry:
Možná někde hluboko v podvědomí si tím svým sbíráním břitev léčím nějaký komplex. :)
Dodnes mě to velmi mrzí a kdykoli si na to vzpomenu, tak jsem z toho dost vyveden z míry. Dal bych nevím co za poslední tretku z jeho holičské pozůstalosti, která by mi byla nadevše drahá.

Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 26 zář 2008 23:48

To- MUDR C
Tož na dělanou břitvu si mně hoď do pořadníků.Ale ne že to bude ranec!!! :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
MUDR C

Břitva na zakázku

Příspěvek od MUDR C » 27 zář 2008 00:12

Příjemný večer Pane Barone

Cením si Vaší upřímné odpovědi. Pokud máte přístup k dědečkovu domu - podívejte se na půdu a do zahradního domku. Pokud ne, nevadí. Nic není ztraceno. Zazvoňte u dveří a zeptejte se současného majitele. Nemějte obavu. Nic se vám nestane. Nikdo Vám neublíží. Jsou to jen informace kudy dál vpřed. Případně se pokuste vyhledat jeho bývalý salon a pohovořit se současnou obsluhou o tom co hledáte. Co Vás tam přivedlo. Nevadí, že je tam dnes něco jiného.
V tomto případě jsou důležití lidé a kontakt s nimi. Nebojte se je oslovit. Zeptat se. Dotázat.... Mluvit. Hovořit s lidmi o lidech.

Další cesta by mohla kráčet rodinami jeho bývalých spolupracovníků, přátel a klientů. Možná něco někomu věnoval. Nebo prohrál v hospodě z hecu. Ti lidé si to pamatují. Traduje se to staletími. Musíte jim to toliko připomenout. Záruka není. Ale poznáte nové lidi a třešínkou na dortu bude něco, po čem tolik toužíte. Kontakt s dědou. A nemusí to být ani hmatatelné. Zkuste a uvidíte.

Kdysi jsem taktéž cosi hledal. A našel to někdo jiný. Vzpoměl si na mne a dal mi o tom vědět. Uspějete také. Jen začít a nepolevit !

Co se týká břitev na zakázku. Až se dozvím více obrátím se na Vás a kolégium s prosbou o radu. Nejvhodnější typ ocele a tvar brusu. Sám si moc přeji, aby to vyšlo. Ta slonovina je originál.

Noc je ješte mladá.
Příjemnou společnost + zábavu Vám přeji.
MUDR C

Břitva datována mezi roky 1800 - 1820 A.D. pro sběratele

Příspěvek od MUDR C » 27 zář 2008 03:24

Dobré ráno

Toliko dva odkazy na dražbu břitev. Pro sběratele.

1/2
Břitva datována: 1800 – 1820 A.D. Pressed Horn

http://cgi.ebay.com/1810-CUT-THROAT-ant ... 286.c0.m14

2/2

SOLINGEN GERMANY 13/16" BLADED 3 PIN STRAIGHT

http://cgi.ebay.com/FANCY-13-16-GERMAN- ... 286.c0.m14
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Něco o sbírkách

Příspěvek od Radgost » 28 zář 2008 11:56

Pánové, chtě nechtě musím reagovat na jeden příspěvek MUDR C, ve kterém praví, že nevidí smyslu ve vytváření sbírky.
Přednesl, že netvoří sbírek z důvodu jejich jistého zániku.

Než nesouhlasím.
Sbírám.
Sbírám české pivní tácky. Možná začnu, vlastně jsem už začal, sbírat břitvy.
Vím, že má sbírka nepřežije věky.
Nic není věčné.
S největší pravděpodobností nepřežije ani mne.
A přesto sbírám, věčnosti navzdory. :-)

Mám syna a i přesto, že tady ani on nebude navěky, přesto se raduji z každého jeho počinu. Radoval jsem se když se poprvé posadil, z jeho prvních krůčků, z jeho prvních slov. Raduji se z něj každý den.
A podobně je to i s mou sbírkou. Z každého nového přírůstku mám nesmírnou radost. Občas si ji rozložím na podlahu a s potěchou si ji prohlížím a osahávám.
Nic není věčné, ani já, ani sbírka ani syn.
Ale i přesto, že vím, že mé sbírky jednoho dne shnijí na skládce nebo úplně zrezaví, přesto sbírám.

Protože hlavní úkol mé sbírky je udělat mi radost. Pro nic jiného ji nevytvářím. Jen proto, abych měl radost. Teď, v tuto chvíli. Nechci být spokojený, že má sbírka přežije staletí. Jednoho dne zanikne. Tak jako tak. Chci z ní mít radost teď. A mám. :-)

Možná mne někdo nazve sobcem. Nechť! Jsem tedy sobcem. Ale myslím, že každý člověk by jím měl trochu být. Najít si chvilku jen pro sebe a nikoho jiného. A já si v těch chvilkách laskám právě se svou, z hlediska věčnosti, nesmyslnou sbírkou. :-)

Je dobré dělat si sbírkami malé radosti.

Pánové, hromaďme své sbírky a ve chvílí klidu se z nich radujme.

Carpe Diem.
Naposledy upravil(a) Radgost dne 28 zář 2008 13:12, celkem upraveno 1 x.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Česká břitva

Příspěvek od Radgost » 28 zář 2008 12:04

To MUDR C: Hlásím se do pořadníku na břitvu z pod Řípu!!!
Potřeboval bych ale znát dopředu cenovou kalkulaci.
Hypotéka, žena na mateřské, dvě děti, ..... :lol:
Nemůžu si dovolit nějaké divoké mnohatisícové extempóre. :lol:
Naposledy upravil(a) Radgost dne 28 zář 2008 13:42, celkem upraveno 2 x.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Prosba o hodnocení

Příspěvek od Radgost » 28 zář 2008 12:10

To mistr Smékal -> uvažuji o zakoupení této břitvy. Prosím o ohodnocení
http://cgi.ebay.co.uk/Vintage-J-W-Ragg- ... =72%3A1294
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 28 zář 2008 14:14

to Radgost:
Na břitvě je vidět, že byla využívaná velmi hojně a má toho dost za sebou.
Na druhé straně je vidět, že byla dobře ošetřována a zřejmě dost broušená na brousku viz obr č.2+3 a hlavně obr.č.7 na špičce. Dále jsem zvětšil a zesvětlil obrázek na kterém by mělo být vidět ostří. Možná by se vyplatilo požádat o fotku samotného ostří přímo zepředu. Mám totiž dojem, že není docela rovné, ale je vyhnuté viz též obr.č.3 . Což sice nevadí při holení, ale při broušení by mohlo docházet k prohýbání na druho stranu a časem k vypraskávání ostří. Každopádně koupíš-li, budeš mít raritu. Břitva vyrobená v anglii a nesoucí nápis anglického výrobce, která nese jméno jednoho z nejvýznamnějších "žabožroutů" NAPOLEONA (jak se navzájem titulují). Tomu říkám rarita v zemi tak lpějící na tradicích. :lol: Pokud chceš tuto břitvu na holení, domnívám se, že Ti bude sloužit dobře. Ale hlavně, skutečným odborníkém na Sheffieldky je tady Baron, viz rozsah jeho sbírky :wink: .
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Baron

není co ztratit...

Příspěvek od Baron » 28 zář 2008 14:48

MUDR C:

mnohokráte díky za opravdu povzbuzující slova v reakci na mé stýskání o památce na mého děda.
Nad čím jsem dlouho jen přemýšlel a pak snažil zapomenout, jsi Ty nijak neváhal a napsal nevyřčené.
Opravdu není co ztratit, mohu jen získat. Přestože je to komplikované, udělám to a půjdu za tím. Pak to snad nebude tak bolet,
když budu mít jistotu, že jsem udělal co šlo... :arrow:

Vašnosta Smékal:

jo jo, Sheffieldek "pár" mám a nejsou to špatné kusy. :)
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Sheffieldky

Příspěvek od Smékal Petr » 28 zář 2008 14:59

No právě, že jen "pár" a jaké fajnové, to už jsi nás nechal nahlédnout. A tak jsem udělal to odvolání se na Tebe, protože budeš umět na tento typ fundovaněji odpovědět, a taky přidej něco k typu oceli a kvalitě výbrusu. Na tyhle věci jseš odborník a znalec. Věřím, že když někdo bude ještě neco o Sheffieldkách vědět, tak to sem přidá.
Zdravím Petr S.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 28 zář 2008 16:22

Tukan píše:Nazdar vespolek................už jsem vážně zralej na Diazepam...............objednávám brousek od Sucháčka........nedošel.....zapoměli.. pak obednám ten z Jataganu, je hrubej jak prase, vhodnej akorát na nože.urguju už dvakrát brusnou pastu z PALAS stránek....taky nedošla................................to je šílený!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Břitva pořád tupá a já nasštvanej
Tak pasta od Palase už zřejmě dorazila. Mám na pošte dobírku z Budějovic. Doporučuju mu zavolat přímo na mobil. Alespoň v mém případě to pomohlo. Jeho mobil je na jeho webovkách.
Ještě jsem s ním mluvil o břitvách, které má v nabídce na web stránkách. Většinu nemá na skladě a prozradil mi, že do vánoc zřejmě ani mít nebude. :?
voc

Příspěvek od voc » 28 zář 2008 19:31

K břitvám od PALACE.
Budu mít narozky a jelikož jsem zatoužil po něčem novém tak jsem přesvědčil drahou choť, aby mi konečně jednou koupila to oč opravdu stojím. Vybral jsem jí předem 3 uhlíkovky, to kdyby náhodou nějaká nebyla. :lol:
Dle informace uhlikovky nebyly už nějaký čas a neví kdy zase budou. Má jen nerezovky. :(
Takže k narozkám dostanu akorát
Mýdlo:
http://www.palas-m.cz/eshop/40/352-507- ... dachs.html
a štetku:
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... C1000.html

A proč jsem chtěl novou břitvu? Tu svou mám z druhé ruky. A sloužila velice dobře 8 let. Stačilo ji pouze občas obtáhnout na řemenu.
Holil jsem se pouze s gelem od Gillette. Mám citlivou pokožku a po Barbusu se vždy osypu. :oops: Posledních 10 pokusů oholit se břitvou skončilo neuspěchem. Děsně to tahá a pořádně neholí. :? Holím se zase strojkem MACH :(
Dokážete někdo poradit co s tou břitvou aby opět holila ? Fotky přiložím.

Jo a předem říkám, že jsem samouk a v době kdy jsem s holením břitvou začínal jsem neměl přístup nikam na web. Takže jsem se učil systémem pokus omyl jak se holit, jak obtahovat. Holič který mi ji daroval mi ukázal jak se o ni starat a jak ji používat. Pak zemřel. V okolí se nikdo břitvou neholil, ani to neuměl. Všichni na mne koukali jak na exota. :lol:

Předem díky za Vaše reakce.
Přílohy
IMG_0968.JPG
IMG_0973.JPG
IMG_0975.JPG
Naposledy upravil(a) voc dne 28 zář 2008 19:39, celkem upraveno 2 x.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Vítej mezi námi

Příspěvek od Smékal Petr » 28 zář 2008 19:36

Ahoj voc,
vítám Tě mezi námi. Určitě zde najdeš všechny možné nápovědy a postupy jak zase Tvoji krásku zprovoznit. Popiš jak jsi zkoušel brousit a hlavně na čem a taky jak jsi obtahoval a uvidíš, že to společnými silami dáme dohromady tak, aby jsi byl na výsost spokojený.
Zdravím Petr S.
voc

Příspěvek od voc » 28 zář 2008 19:40

fota mé krásky - pokračování :
Přílohy
IMG_0976.JPG
IMG_0986.JPG
IMG_0989.JPG
voc

Příspěvek od voc » 28 zář 2008 19:41

a poslední:
Přílohy
IMG_0993.JPG