Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 31 srp 2008 14:18

je to tu nejaky chciply

ramires

Příspěvek od ramires » 31 srp 2008 15:59

Tož něco napiš :wink: ,máš jí taky né? Já udělal 2650 ran a došlo levné střelivo :( ,takže včil střílím 45acp než dojdou komponenty :lol: ,a pak se uvidí . Jinak Alfa pořád na 100% ok :wink:
In vino veritas...
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 01 zář 2008 16:10

No ja ji mam sotva zajetou,ma tak 600 ran,ale joo pekna zbran.Spoust se krasne ochodila,funguje moc pekne...
Sem si jeste poridil ted malorazku Kora revolver, alfa je proti tomu mercedes :)

Jen pro zajimavost, sem si delal test pomoci zlatych stranek...vzduchovka se zastavila na strane 60, malorazka na strane 200 a devitka z alfy to proletela durch (800 stranek) Njn devitka luger je stejne pekna raze :)
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 14 zář 2008 11:29

Myslíte, že je zcela bezpečné nosit u sebe alfu? Já mám třeba strach ji nosit někde na nádraží, jaká je šance, že by náboj sám od sebe vystřelil?Když je jen v zásobníku? Doufám, že žádná...nabito v komoře to radši ani nenosím...nevím, jak se tomu dá věřit...Dá se tomu věřit?
Marthy

Příspěvek od Marthy » 14 zář 2008 11:48

Opravdu, co příspěvek to perla... :evil: Jak by ti mohl jen tak vystřelit náboj v zásobníku??Nosíš snad nějaké kopané naboje z wwII nebo takové, co jsou v havarijním stavu?
admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od admix » 14 zář 2008 12:42

Klenot :))))
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 14 zář 2008 12:53

Myslím, že nejbezpečnější řešení by bylo, kdyby mu tu pistoli zase rychle vzali. Každej normální člověk si nejdřív zjistí všechno o své zbrani (knížky, střelnice, zkušenější kamarádi, internet), promyslí si všechny aspekty kolem nošení (legislativa, bezpečnost, změna šatníku, návyků, životního stylu atd) a pak si teprve zbraň koupí. Koukám, že Kokoweet to dělá všechno úplně obráceně a je nebezpečný sobě i těm okolo.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2008 13:05

Nejbezpečnější by bylo nosit hilzny, kule, prach a ruční lis odděleně, každé v jiné kapse. A kdybys potřeboval vystřelit, tak by sis rychle jeden náboj přebil. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
predator

Příspěvek od predator » 14 zář 2008 14:06

Von ten dotaz nemyslel vážně, to bylo jen tak aby řeč nestála.

Každopádně, klidně nos i náboj v komoře, ta šance, že to bouchne samo od sebe je nulová. Ale dej vědět, v jakým městě operuješ, abych se ti zdaleka vyhnul. :wink:
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
glock69

Příspěvek od glock69 » 14 zář 2008 20:21

Taky bych rád věděl, kam už radši nejezdit. Oni fakt už dneska dají ZP každému za úsměv :cry:
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 22 zář 2008 01:49

byla to jen teoretická otazka, borci :) se mi libi, jak ty zbrane jako zerete a jaks i myslíte, co o tom víte nebo nevite a pritom jste to tak maximalne rozebrali na cisteni...nerikam ze vsichni... :)
bohuzel zbrojak jsem dostal,jsem stejne zpusobilej jako vy...rozhodli o tom lide odborni,takze si kecejte co chcete :)

faktem druhym je, ze na jine diskuzi nekdo psal,ze mu prodavac v brne nedoporucoval nosit alfu s nabojem v komore,tudiz spis me zajimalo,jestli nekdo neslysel neco podobnyho...a proč to asi tak je...nemluvě o tom, ze samovolny vystrel je něco,co existuje, i kdyz se to dáva za vinu vysoke tepltoe nabojove komory.Takže místo bohapustého a trapného nepřání mi zbrojního průkazu jdete delat neco uzitecneho,jako nepsat to,co je vlastne uplne trapny
JirkaS píše:Myslím, že nejbezpečnější řešení by bylo, kdyby mu tu pistoli zase rychle vzali. Každej ....
lol jak to má nadrcený borec :)

glock69:nevim kde to zijes a nevim jak dlouho ZP máš,ale cim dyl jsme od revoluce,tim vic se získani ZP komplikuje,za usmev se to davalo driv,myslim,ze tak si to mozna ziskal ty.Já jsem se něco nadřel bezpečné manipulace a nabichloval vyhlášky...

ostatně nechápu,co je tak směšnýho na samovolném výstrelu, v naboji neni zadna elektronika, je to mechanicko-chemickej system starej sto let...co není na 5 voltu a z nul a jedniček,tomu neverim

a jeste mě tak napada, kdyz mám jako zvazit ty vsechny aspekty a ptat se zkusenejsich znamych a nebo z internetu...proc kdyz se zeptam, tak dostanu takovy faking odpovedi?

A souvislost s mou otazkou a s tim,ze nosim zbran?To ze ji beru jako smrtici vec a bojim se nosit naboj v komore znamena,ze jsem nebzpecnejsi jak vy,co to nosite vostre nabity treba na nadrazim plným lidí?To nemá moc logiku,to fakt nemá logiku

----------------
jsem tak zagooglil..
nicméně oni preferují právě tvrdou spoušť - z důvodu bezpečnosti, používají to hlavně k lovu popř. sportovní střelbě, jenže to nejspíš vozí v autech nadrcnutý a bojí se při otřesu samovolného výstřelu. Proto brousí ozub searu na negativní úhel

Docetl jsem se zde, ze sroubek co ma nastarosti citlivost spouste ma tendenci se vysroubovat a zapricinit samovolny vystrel. Docela by me zajimalo co by se stalo, pokud bych zrovna vkladal diabolku do hlavne ? ma tato zbrat nejakou pojistku nebo neco co by tomuto zamezilo ?

atd. atd.

prostě samovolný, nechtěný atd. jak se ten výstřel existuje, takže jen prosím, jak je na tom prostě alfa,to je celý,co jsem chtěl vědět :) sice to asi nikdo neví, ale zajímalo by mě to...

ruku na srdce, asi se tu nudíte, že se chováte jak malí jardové
Naposledy upravil(a) kokoweet dne 22 zář 2008 02:00, celkem upraveno 2 x.
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 22 zář 2008 07:41

Nezlob se na mně, ale přečti si ještě jednou, na co ses tady ptal.
kokoweet píše:... jaká je šance, že by náboj sám od sebe vystřelil? Když je jen v zásobníku?
Jestli jsi to myslel jako fór na pobavení místních, tak se tomu možná někdo i zasmál. Já sem se ale zhrozil. Z úrovně vědomostí a znalostí některých držitelů ZP. A z reakcí ostatních vidíš, ze sem nebyl sám.

Pokud jsi chtěl ale napsat něco jinýho a upsal ses, tak sorry. Občas se to stane i inteligentům.
admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od admix » 22 zář 2008 08:19

:lol: :lol: :lol:
Tomu se uz clovek muze jenom smat, jen doufam, ze mu ty naboje v zasobniku budou strilet hodne daleko ode mne :D
Homer262

Příspěvek od Homer262 » 22 zář 2008 08:33

Milý Kokoweete, problém není v tvém dotazu, problém je v tom, že se ptáš s prominutím jako debil.
Bylo by lépe nejprve si vlastní dotaz přečíst a ujistit se, že dává smysl. Potom ti diskutující nebudou posílat faking odpovědi. :wink:
Ondísek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondísek » 22 zář 2008 09:49

Milý Kokoweete nebo Kokote nebo jak se to vlastně jmenuješ..
Asi trochu OT...
Ze zásobníku ti náboj opravdu nikam nevystřelí.A i kdyby se z nějakého důvodu vznítil prach v nábojnici, tak ten náboj "exploduje". To znamená, že by se ta nábojnice roztrhala. Kulka by z nábojnice nikam neletěla.Zbytky by se rozlétly do všech stran. A to vše by se odehrálo uvnitř zásobníkové šachty.Pokud ten zásobník budeš mít ve zbrani. Takže co se stane? Myslím, že by zásobník tak maximálně vylítl ze zbraně a byl by už dál nepoužitelný. Plastové tělo by asi prasklo. Těžko odhadnout. Nic jiného mě nenapadá. V nějaké poslední SR byl článek, že nějakej chlap ležel na pohovce a na stolku ležela pistole. Ta se zahřála od sluníčka a náboj, který byl v komoře se také asi zahřál. Prach se vznítil a ...střela trefila toho chlapa do hlavy. Těžko říct jestli se to takto stalo. :D
Odpovědět