M?tus zastavovac?ho ??inku

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 14 zář 2008 00:33

hmm a co ostatní doporučí za typ 9mm Luger jako obranu proti čuníkovi? Celoplášťový ogivál nebo komolý kužel nebo ňáký poloplášť? Já si pořád myslím, že lepší to první, páč čím se dostane hlouběji, tím lépe (v případě čuníka). Jinak vím, že to je slabá ráže pro nasraného čuňase, ale i tak... :)

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 14 zář 2008 00:40

Osobně bych to viděl tak, že je lepší se čuníkovi dekovat z cesty ještě než se nasere. V případě, že už nasraný je se zdekovat velmi svižně na strom a nechat čuníka uklidnit a odběhnout si po svých. Rozhodně bych zvyšování jeho nasrání nějakou pro něj relativně směšnou devítkou nezkoušel, nepřijde mi to jako rozumný nápad
dykmore

Příspěvek od dykmore » 14 zář 2008 01:43

A co nacpat do zasobniku ogival,kuzel,hollow point,vysypat to vsechno do cunika a jeste ho pro jistotu prsknout do oka olovem?
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
blecha.z

Re: .

Příspěvek od blecha.z » 14 zář 2008 06:07

Ahoj, pokud se dobře pamatuju, má prase domácí čelní kost asi čtyři centimetry tlustou. Jateční přístroj se přikládá kolmo a těsně k hlavě. Náboj je 9 mm. Náboj 9 mm Luger by se po kosti lehce svezl, nebo zůstal v kosti.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2008 09:25

To jsou otázky jako Co mám dělat, aby mě nezabil padající meteorit? Mám nosit přilbu? :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 zář 2008 09:31

To-Kubajzz
Nechtěl jsem to komentovat,ale tvoje struční shrnutí mně dostalo :lol: (přilba asi nebude na meteorit to pravé :wink: ),takže souhlasím že diskuze se posunula do roviny o ničem.
:evil:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 14 zář 2008 10:12

nevím co máte, já se pohybuju v lese dost často a na mazlíky občas narazím, je to úplně normální problém. Probírali se tady už mnohem větší kraviny typu: "jak s pistolkou na grizzlyho apod." Navíc to, že se dostanu do střetu s chrochtákem je o dost pravděpodobnějsí, než že budu muset tasit na člověka... Neustále dokola se tady řeší jaká ráže a taktika při střetu s lidským útočníkem, ale kolika z vás se to už přihodilo??? Řekl bych, že to srovnání s pádem meteoritu by mělo směřovat na jiné... :lol:
Kukurap

Příspěvek od Kukurap » 14 zář 2008 10:51

Tak to si pořid Ruger Alaskan. Nevím jak s Lugerem, ale na divoké prase dle mého názoru stačit nebude.
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 14 zář 2008 11:01

Když do něj vykropíš celej zásobník tak lehne :D
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 zář 2008 11:08

To- TELESCOPIC
V lese jsem každou chvíli a tebou zmiňovaný problém jsem nezaznamenal.Ve svém okolí krom pár výjimek co udělaly chybu právě při lovu,jsem o útoku prasete také neslyšel.Takže ten meteorit sedí.
Když se loví ,,dobře“ tak postřelená naštvaná prasata,lesem rozhodně nepobíhají!
Přílohy
05012008(006).jpg
Přidám jednu fotku,na které je předmět hovoru (pro ty co neví jak prase vypadá) No a za sebe řeknu že s pistolí když útočí bych proti němu sám a dobrovolně nešel,nemyslím si že jsem silnější a rychlejší než on.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 14 zář 2008 13:40

to edelweiss:
http://209.85.135.104/search?q=cache:aZ ... =firefox-a

http://www.stalose.cz/index.php?option= ... Itemid=226

na netu jsem toho našel dost, některé případy byly ale uvedeny na méně seriózních stránkách, proto je tu dávat nebudu... Každopádně při střetu s bachyní a mladýma nebo starým mrzutým či zraněným kancem je to dost reálná záležitost... Takže nechme prosím meteority napokoji...

budu rád, když se ozve někdo s opravdovýma zkušenostma a aby se nám to tady nerozmělnilo v diskuzi o padajících žábách a podobně, tak mám jeden konkrétnější dotaz:
Jestliže přistoupíme na to, že 9mm Luger je lepší v tomto případě než nic, tak co byste doporučili více - např. celoplášťová klasika nebo poloplášťová střela 6,5g 428m/s 595J (provedení se špičkou ve tvaru komolého kužele - nejrychlejší střela s dobrou deformací) nebo poloplášť 8g 355m/s 504J nebo celoolověná 8g 350m/s a jen 490J ???

Je mi jasné, že v případě kance u téhle ráže asi markantní rozdíly nebudou, ale i tak mě to zajímá. Mimochodem jaké máte obecně zkušenosti s těmito typy 9mm Luger?
Lettow-Vorbeck

Příspěvek od Lettow-Vorbeck » 14 zář 2008 14:53

Já když jdu v noci z hospody z vedlejší vesnice, tak schválně nahlas kašlu a vydávám podobné zvuky načež slyším jak prasátka utíkají. Jednou mi jedno chtělo zabránit v cestě když jsem jel na kole, ale když slyšelo jaké vulgarismy mám ve svém slovníku tak taky uteklo. To už bych se spíš bál psů (jsou zvyklí na lidi) a na ty snad není potřeba kapesní dělostřelectvo.
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil
Dark

Příspěvek od Dark » 14 zář 2008 16:18

Bývám v lese docela často a není neobvyklé divočáky zahlédnout – oni jsou totiž docela přemnožení a už několikrát jsem musel změnit směr když jsem je zahlédl. Příměr k meteoritu mně tedy vůbec nesedí. Tento pátek jsem se opět jednomu vyhýbal a vlezl jsem neprozřetelně do jakéhosi mlází. Moc jsem si nepomohl neboť chrochtání a praskání nalevo i napravo. Podle všeho jsem se ocitl uprostřed stáda. Prý jsou prasátka plachá ale nějak se mně zdálo, že mně mají těžce na háku. Nějak jsem to nakonec prošel ale připadal jsem si jako bych zestárl o pár let. Přiznám se, že to nebyl moc příjemný pocit a kdyby po mně nějaký ten štětináč vyjel neváhal bych a nasypal bych to do něj z přítele „Waltra“ co by šlo. Samozřejmě kdo chce ať lehne na zem a nechá se čuníkem ohryzat na kost ono ho to určitě přestane za chvíli bavit ale mému naturelu to jaksi nesedí.
Je mně jasné že divočák je zatraceně houževnaté zvíře a také je mi tak trochu sympatické ale nedělal bych z něho nadpozemské zvíře. Sice vím z vyprávění myslivců co všechno divočák vydrží ale také vím o člověku který krom toho že rád vepřovou pečínku je i vášnivý střelec a popravuje čuníky zásadně 1911. Mimochodem pochází z Aresova regionu a je tam docela střelecká veličina. Ten člověk mně ukazoval sbírku kulek které z nich vyndal a byla to docela poučná přednáška. Střílel je do hlavy a neříkal nic o tom, že by byl problém ji prostřelit spíše říkal že mu trvalo nějakou dobu než zjistil jak to udělat aby nepřišel o svou pochoutku -míchaný mozeček.
MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiRaS » 14 zář 2008 16:27

TELESCOPIC: Když už tedy za každou cenu budeš mít potřebu se divokému praseti postavit, tak rozhodně ne s 9Lug, ale pořiď si rovnou .454Cas nebo .50S&W. Pokud v tom fofru vůbec stihneš tasit, zamířit a trefit, tak budeš mít šanci ;) Na 9Lug zapoměň a rozvíjet debatu o tom, který typ střely pro 9Lug mu uškodí míň nebo ještě méně je zbytečné :roll:
MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiRaS » 14 zář 2008 16:31

Dark: Onen "pan myslivec" by asi vůbec neměl mít myslivecký lístek a zbrojní průkaz vůbec :?
Zamčeno