Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 28 srp 2008 13:44

Nemožu si pomoct ale bambus je barbus,kdo byl na vojně a nafasoval ví své.S dobrou štětkou si udělám pěnu jak jí mám rád,odhadnu to už při míchání a to je pak oholeníčko.Asi jsou lepší a modernější věci ale starého psa už novotám nenaučím,tak za sebe si bambus nechám.Právě sem se doholil tak ho ještě cítím je to síla :twisted: :twisted: :twisted:

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 28 srp 2008 13:49

Ale ano, barbus jsem používal, počítám, ještě před čtyřmi lety. Ale holím se ráno před odchodem do práce a pěna v hliníkové flašce je jaksi komfortnější. :oops: Návrat ke klasické pěně se však nedá vyloučit. :wink:
Baron

holicí mýdla

Příspěvek od Baron » 28 srp 2008 20:42

Zdravím pánové.

Holit se s použitím pěny či gelu ze spreje Gillette a podobných zmetků pochopitelně lze, ale kvalitativní rozdíl mezi takovou pěnou a dobrým mýdlem na holení je přinejmenším stejný, jako mezi šlehačkou ve spreji a čerstvou šlehačkou...

Působení pěny na tvrdé vousy usnadňuje jejich oholení, pěna z kvalitního mýdla také lépe nadzvedne vousy a proto Vám skutečně doporučuji používat mýdlo na holení.
Zvláště, pokud se holíte břitvou!! 8)

Osobně za nejlepší (ale bohužel i asi nejdražší) považuji v tomto směru holící mýdlo od Frantíků: Golddachs.
Pak dlouho dlouho nic. A následují ostatní holící mýdla.

Tuším, že na loccitane.cz se dalo sehnat nějaké opravdu slušné. :arrow:
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 30 srp 2008 14:51

Zdravím vespolek,
debata na téma "Zlatý" Barbus je doposud v našich končinách naprosto jednoznačná. Jak napsal Edelweiss, kdo na vojně okusil, ví o čem je řeč. Jednou mi manželka chtěla udělat radost a koupila mi pěnu ve spreji. Au au au :cry: já myslel, že se mi nějak ztupila břitva, obtahoval jsem, pak i brousil, no a pak mi :idea: a honem návrat k Bárbímu. Snad ten louh co žere ty kosti při výrobě než to zmýdelnatí, nějak preparuje moje vousy, že pak jsou jak křehká travička pod čerstvě naklepanou kosou. Lehký tah, a pak jen doleštit a je hladko. :lol: A taky ta možnost dirigovat hustotu pěny, to moc pomáhá. Jen dodnes nevím proč se mi jednou lépe holí řídší a podruhý si udělám hustou jak šlehačka. Holt asi podle "Ňákých pocitů".
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 srp 2008 18:32

To- Smékal Petr
Přesně,břitva je nástroj virtuózů a holení s ní je otázkou okamžité nálady a pocitů.Prostě prefabrikát tomu nevyhoví a lámat to přes koleno umí bolet (o krvácení nemluvě!!!).
:twisted:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Břitva v setu

Příspěvek od Radgost » 02 zář 2008 14:19

Pánové, máte někdo potuchy kterak kvalitní břitva se může ukrývat v setu, který je v linku níže :?:
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... C231B.html

Musím přiznat, že mne láká.

Navíc nemusím po čertech a ďáblech shánět brousek a řemen. :roll:
Dark

Příspěvek od Dark » 02 zář 2008 15:57

Myslím že celá ta sada by mohla být docela dobrá. Shodou okolností jsem před nedávnem četl na http://www.straightrazorplace.com že
Colonel Conk je gůůd :-) . Ono ji totiž podle všeho vyrábí Dovo Solingen a to je tak trochu záruka kvality.
No, třeba řada Bismarck se Dovo tak trochu nepovedla ;-) jak se asi dočteš výše ve fóru ale jinak je to dobrá značka.
Jinak výše zmíněný link doporučuji všem příznivcům klasické břitvy . Je to pěkné počteníčko.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

http://www.britva.cz

Příspěvek od Radgost » 03 zář 2008 06:50

Možná by to opravdu chtělo nějaký český web o břitvách. :-)
Dark

Příspěvek od Dark » 03 zář 2008 09:23

Trochu bych poopravil svůj starší příspěvek. Původně jsem si myslel, že Bismarck je modelová řada f. DOVO Solingen ale ono je to stará zavedená značka která vyráběla velmi kvalitní břitvy od roku 1900. V roce 1957 tuto značku koupila f .DOVO.
V současné době převažuje názor že kvalitnější jsou břitvy přímo značky DOVO ale v minulosti byli břitvy Bismarck lepší.
Nemám osobní zkušenost ani s jednou touto značkou ale tento názor je na zahraničních fórech dominantní.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Sestava břitva, řemen, brousek

Příspěvek od Smékal Petr » 03 zář 2008 17:41

Každopádně ten řemen vypadá moc pěkně a v poměru k břitvě, je i dost dlouhý. Na delším řemenu se mi lépe obtahuje. Ten brousek je bílý a to by musel být alabastr, aby nebyl umělý. Břitva vypadá, že bude dost široká, taky dobrý. Chtělo by to držet v ruce a prohlédnout. Jinak jako komplet to vypadá "dost dobrý", ale asi nutno opravdu vidět, a pak se rozhodnout. :wink:
Zdravím Petr S.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 03 zář 2008 18:38

Na tom kameni je napsané "Surgical arkansas" takže je podle mne umělý, alabastr každopádně e-e.
Břitva se zdá v pohodě ale dokud bych neviděl výbrus, rozhodně bych se do toho nepouštěl, i když mají solingeny tradičně pěkné kousky, také jsem viděl kopyta s nápisem Solingen které prodávali jako ultrasupafajné hypermegabřitvy, to je asi také věcí vkusu, zkušenosti a zvyku...
Ten řemen se mi zdá v pohodě, brousím také na dlouhém.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Alabastr

Příspěvek od Smékal Petr » 03 zář 2008 19:28

Je mi jasný, že to na broušení nemůže být sádrovec vznešeně nazvaný Alabastr. Dal jsem to jen jako přirovnání k té bílé barvě. Právě ta čistě bílá "chirurgická" běloba prozrazuje, že by to měl být umělý kámen. Právě že pravý Arkansas je tmavý a vynikající, a držel jsem v ruce velmi jemný ale byl s olejem používaný na velmi jemná dlátka. Nemám představu, jestli by šel na břitvu. I přes jeho jemnost, mi připadal dost agresivní na ubírání materiálu. Holt břidla je břidla :lol:
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 03 zář 2008 20:55

koupil jsem toto:
Přílohy
DSC00740.JPG
Tukan

Příspěvek od Tukan » 03 zář 2008 20:56

2 foto
Přílohy
DSC00738.JPG
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

koupil jsem toto

Příspěvek od Smékal Petr » 03 zář 2008 20:56

A ze předu a celá?
Zdravím Petr S.
Odpovědět