Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
to sa nemas teda cim chvalit... odkedy je hrdlicka skodna? ako ti skodila ze si ju zlikvidoval?TomasX píše:Můj nejnovější úlovek je na 30-35m hrdlička. Okamžitě ex. a bez jedinného pohybu pád na zem. Dopad ovšem mimo můj revír, takže neznám bod zásahu.![]()
Crosman 2100 je super.
Kód: Vybrat vše
Všetky voľne žijúce vtáky sú chránené!
Od 1. januára 2003 nadobúda účinnosť Zákon o ochrane prírody a krajiny (543/2002 Z. z.), podľa ktorého sú všetky pôvodné druhy voľne žijúcich vtákov u nás chránené.
Sú to teda aj tie druhy ktoré ľudia doteraz považovali za nechránené, či dokonca škodlivé: vrabce, škorce, hrdličky a podobne.
Kód: Vybrat vše
Seznam ohrožených živočichů – ptáci
V následující tabulce je uveden seznam obsahující ohrožené druhy živočichů, které mají
zajištěnu ochranu ze zákona (vyhláška č. 395/1992 Sb.), nebo jsou ohrožené v rámci evropské unie (Směrnice 43/92/EHS), nebo obsaženy v Červené knize ČR.
Hrdlička zahradní je podle platné myslivecké legislativy (vyhláška č. 245/2002 Sb.) lovnou zvěří s dobou lovu od 16. října do 15. února.tomcat píše: v Cechach je to trosku inak, tam je povazovana len "Lokalne vzacnejsi druh"
Koukam deti si hraji. Podle hesla "strilej na vsechno co se pohne, ale nesmi to byt clovek."TomasX píše:Můj nejnovější úlovek je na 30-35m hrdlička. Okamžitě ex. a bez jedinného pohybu pád na zem. Dopad ovšem mimo můj revír, takže neznám bod zásahu.![]()
Crosman 2100 je super.