Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 29 srp 2008 19:08

Tak můj rekord odstřelu myši je tak cca 1-2 cm a přesně do oka :lol: Měli jsme v garáži na stole přepravku ořechů a myši si na ní moc zvykly. Tak jednou jsem se odhodlal, že si na ně počkám. Vzal jsem IZ, položil hlaveň na stůl a nehybně čekal. No svět div se, myšička vylezla někudy na dílenský stůl a opatrně běžela k přepravce s ořechy. Měla ale jedinou smůlu, že se zastavila před hlavňou vzduchovky a jako kdyby se podívala do ní. No a to byl konec myšičky :lol: Dlouho jsem zkoumal kam to dostala až jsem si všimnul krvavého fleku na oku. Vypadalo to jako monokl, ale od diabolky Žádný průstřel, jelikož vzduchovka je hodně slabá, odhad tak 5J :lol:

TomasX

Příspěvek od TomasX » 31 srp 2008 21:43

Můj nejnovější úlovek je na 30-35m hrdlička. Okamžitě ex. a bez jedinného pohybu pád na zem. Dopad ovšem mimo můj revír, takže neznám bod zásahu. :cry:
Crosman 2100 je super. :D
Lynk

Příspěvek od Lynk » 31 srp 2008 21:53

Tiez sa mi jedna takto podarila, takze sa ti necudujem. cca 5cm od hlavne rovno do hlavy spredu. Odhodilo ju dozadu a uz sa nepohla. ale ziadne zranenie som nenasiel. preco?...lebo to bol airsoft, 6mm BB, Eo=0,5J.... :shock: ...neveril by som, keby som to nestrielal ja...
sasmio

so vzduchovkou na ryby.

Příspěvek od sasmio » 31 srp 2008 22:56

Aka je realna sanca skolit kapra ktory sa vyhrieva na hladine ?
RedAce

Příspěvek od RedAce » 31 srp 2008 23:33

Asi takova, ze v 9 z 10 pripadu se ti diabolka odrazi od hladiny a vyrazis oko nekomu na druhe strane rybnika. V desátem prípade te nekdo nahlasi, protoze jak lov ryb strelnou zbrani, tak strelba na hladinu je zakazana. A uz to ani nezminuj, protoze si me a asi i kazdemu dalsimu rybari co to tu ctou pekne hnul zluci. Nechces ty ryby rovnou lovit granatem???
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 01 zář 2008 01:45

TomasX píše:Můj nejnovější úlovek je na 30-35m hrdlička. Okamžitě ex. a bez jedinného pohybu pád na zem. Dopad ovšem mimo můj revír, takže neznám bod zásahu. :cry:
to sa nemas teda cim chvalit... odkedy je hrdlicka skodna? ako ti skodila ze si ju zlikvidoval?
nespominal tu dokonca niekto ze hrdlicka je lovny vtak? tusim Clear43 to spominal (neviem teda ci to plati aj v Cechach), v tom pripade si dokonca pytliak... a to neukecas ani ked tu zacnes spominat ze si polovnik... ten cudzi revir bola predpokladam susedova zahrada

este mensia citacia:

Kód: Vybrat vše

Všetky voľne žijúce vtáky sú chránené!

Od 1. januára 2003 nadobúda účinnosť Zákon o ochrane prírody a krajiny (543/2002 Z. z.), podľa ktorého sú všetky pôvodné druhy voľne žijúcich vtákov u nás chránené.
Sú to teda aj tie druhy ktoré ľudia doteraz považovali za nechránené, či dokonca škodlivé: vrabce, škorce, hrdličky a podobne.
v Cechach je to trosku inak, tam je povazovana len "Lokalne vzacnejsi druh"

pred tym nez na nieco vystrelite odporucam si pozriet http://csop-ji-dok.euweb.cz/Ohrozene%20 ... u%20JI.pdf - konkretne sa tro sice tyka okresu Jihlava ale myslim ze to bude podobne aj na ine casti Ciech

dalej si este dovolim uviest nejake dalsie odkazy tykajuce sa priamo ochrany vtactva v Cechach
http://www.env.cz/AIS/web-pub.nsf/$pid/ ... 155162.pdf - hrdlicka podla tohoto dokumentu patri pod ochranu CITES (stana 4)
http://www.novy-jicin.cz/zvirata/cites- ... cich-.html
http://www.birdlife.cz/index.php?ID=445

a mozno najdolezitejsia citacia ktora zvysuje hrdlicku z "lokalne chraneneho" vtaka do vyssej ochrany

Kód: Vybrat vše

Seznam ohrožených živočichů – ptáci
V následující tabulce je uveden seznam obsahující ohrožené druhy živočichů, které mají
zajištěnu ochranu ze zákona (vyhláška č. 395/1992 Sb.), nebo jsou ohrožené v rámci evropské unie (Směrnice 43/92/EHS), nebo obsaženy v Červené knize ČR.
a tu je ten zoznam: http://www.pardubickykraj.cz/externi/oz ... nalyza.pdf - hrdlicka je na strane 105
Naposledy upravil(a) tomcat dne 01 zář 2008 02:21, celkem upraveno 3 x.
RedAce

Příspěvek od RedAce » 01 zář 2008 01:54

Obcas mi je z nekterych "strelcu" skutecne na zvraceni? Co si jako dokazete, kdyz strilite hrdlicky a kapry? A este se tady s tim chlubite. Pokutu, sebrat vsechny zbrane a este vas tou nejsilnejsi strelit mezi oci. A i to je malo. To vas ta hrdlicka tak hrozne stve ze vrká? To nemas 50Kč na to koupit si kapra v obchode nebo aspon na to ho ferove chytit na prut? Skoda mluvit...
Quaid

Příspěvek od Quaid » 01 zář 2008 09:31

tomcat píše: v Cechach je to trosku inak, tam je povazovana len "Lokalne vzacnejsi druh"
Hrdlička zahradní je podle platné myslivecké legislativy (vyhláška č. 245/2002 Sb.) lovnou zvěří s dobou lovu od 16. října do 15. února.

Referát životního prostředí může lov zakázat: ustanovení odst. (1) § 5 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody, týkající se tzv. obecné ochrany rostlin a živočichů, říká: "Všechny druhy rostlin a živočichů jsou chráněny před zničením, poškozováním, sběrem či odchytem, který vede nebo by mohl vést k ohrožení těchto druhů na bytí nebo k jejich degeneraci, k narušení rozmnožovacích schopností druhů, zániku populace druhů nebo zničení ekosystému, jehož jsou součástí. Při porušení těchto podmínek ochrany je orgán ochrany přírody oprávněn zakázat nebo omezit rušivou činnost."

http://cs.wikipedia.org/wiki/Doby_lovu_zv%C4%9B%C5%99e
milius

Příspěvek od milius » 01 zář 2008 12:16

------------
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 20:31, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 01 zář 2008 13:02

TomasX píše:Můj nejnovější úlovek je na 30-35m hrdlička. Okamžitě ex. a bez jedinného pohybu pád na zem. Dopad ovšem mimo můj revír, takže neznám bod zásahu. :cry:
Koukam deti si hraji. Podle hesla "strilej na vsechno co se pohne, ale nesmi to byt clovek." :?

Zabijeni pro zabavu a bez duvodu je ubohost, snad z toho casem vyrostes. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Biggles

Příspěvek od Biggles » 01 zář 2008 13:09

Koukám, že by neškodilo mezi škodnou oficiálně zařadit i Homo sapiens sapiens (jak je ten druhový název ironický).........
RedAce

Příspěvek od RedAce » 01 zář 2008 13:40

Oni z toho nevyrostou. Naopak to posunou o uroven vys a vyrostou z nich myslivci. Ti, jak o nich pak slychame ve zpravach na nove.
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 01 zář 2008 13:41

Nechte toho a nechte je byt, nic to nepomuze :roll: a nepatri to sem...
Raději s pravdou padnout, než-li se lží zvítězit.
TomasX

Příspěvek od TomasX » 01 zář 2008 14:15

No jo, dyk já vím. Zákon bych úmyslně neporušil ani omylem. :oops:
Tak to teda byl sousedův holub, kterého si chtěl udělat k obědu a nemohl ho dohonit. :wink:
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 01 zář 2008 14:17

Hodina u souseda na dvorku,12 potkanů po smrti,vzdálenost 15m se Slavií 631. :?
Zamčeno