Koup? SIG-Mosquito

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kozejk

Příspěvek od kozejk » 19 pro 2005 09:24

Pokud se nepletu , není v zákoně taky že můžu odstoupit od smlouvy myslim do 5 pracovních dnů bez udání důvodů?

Návštěvník

Nejdřív napiš, zda už to náhodou nemáš déle než 5 dnů

Příspěvek od Návštěvník » 19 pro 2005 09:38

.. pak teprve má cenu studovat ten zákon. Typické české "ale dnes je to teprv pět a půl dne" - za to by se mělo popravovat.
Ještě mě pobavilo, jak chceš reklamovat opotřebení u kohoutu, a odvoláváš se na zákon, podle nějž je kupující POVINEN výrobek kupujícímu na požádání předvést - takže těžko, opravdu těžko, můžeš reklamovat odřené díly, když si tak zakládáš na doslovném znění zákona.
kozejk

Příspěvek od kozejk » 19 pro 2005 09:45

nejde o opotřebení kluzných povrchů nebo kohoutku,jde o to že jestli že bych to reklamoval tak jedině proto že podavač naráží na skluzavku.A není pro mě problém udělat odbornou expertízu technického stavu zbraně.Ale zbraň nechci reklamovat jen se chci domluvit s prodejcem o doplnění.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 19 pro 2005 09:55

kozejk píše:Ale zbraň nechci reklamovat jen se chci domluvit s prodejcem o doplnění.
Prestan to resit zde, zajdi za panem Vystajnem... urcite se nejak domluvite.
KOZEJK

Příspěvek od KOZEJK » 19 pro 2005 11:02

Taky si myslím že to nějak vyřešíme.Dám vědět jak sem dopadl.
milan

mosquito

Příspěvek od milan » 27 pro 2005 20:20

Zdravím vás páni, v polovici decembra som u nás v Bratislave prvý krát v puškárstve zbadal Sig Sauer Mosquito. Nakoľko som si chcel zakúpiť pištoľ tohto kalibru celkom vážne ma zaujala. Pri prvotnej prehliadke zbrane oceňujem jej povrchovú úpravu ako aj vnútorné spracovanie. Predtým som sa rozhodoval o kúpe Walthera P22, avšak teraz by som chcel poznať subjektívne názory majiteľov hlavne na to Mosquito, čo sa týka presnosti a spoľahlivosti. Čo zožerie a s akým strelivom sú problémy. Tiež by som chcel vedieť aké sú skúsenosti s používaním konzervačných olejov na túto zbraň. Ak niekto prakticky porovnával Waltra so Sigom, ako to dopadlo? O P22 som nepočul práve lichotivé recenzie hlavne čo sa týka spoľahlivosti. Ďakujem za reakcie!
Návštěvník

Že by pana socku vyhodili?

Příspěvek od Návštěvník » 28 pro 2005 07:55

KOZEJK píše:Taky si myslím že to nějak vyřešíme.Dám vědět jak sem dopadl.
Že bych měl pravdu s tím, že sis zbraň mohl prohlédnout při koupi?
Nebo jen slibuješ a neplníš sliby? Napiš jax dopadl, chci se zasmát jedné i druhé variantě.
kozejk

Příspěvek od kozejk » 28 pro 2005 10:09

munice:
SELIER HV 150 ran - 3 poruchy nabíjení (špatná prach.náplň)
SELIER standart 200 ran -0 poruchy

Zbraň byla úplně nová,při střelbě se chová velmi příjemně,zpětný ráz a zvuková odezva jsou malinko větší než u jiných malorážek.Spoušť má malinko větší chod ale je krásně čitelná a citlivá.Při střelbě na 15 metrů zbraň dosahovala ( né zbraň ale já) rozptylu kolem 3-5 centimetrů.Myslím že v rukou dobrého střelce a za použití lepší munice lze dosáhnout daleko lepšího výsledku i na větší vzdálenost.I rychlostřelba není pro zbraň žádný problém.

Ze zbraní se vyskytl jen jeden problém a to povolování šroubů rozborkového čepu a hlavně.Myslím že tento problém by měl jít vyřešit pomocí past na závity (LOKTITE) a nebo jiné přípravky.Mazání zbraně provádím olejem M1 a nebo při dlouhodobějším půstu konkorem.

Jinak prodejce mi zašle manuál poštou. :D
HanuIv
Odborník na zbraně

Re: Že by pana socku vyhodili?

Příspěvek od HanuIv » 28 pro 2005 10:48

Anonymous píše:
KOZEJK píše:Taky si myslím že to nějak vyřešíme.Dám vědět jak sem dopadl.
Že bych měl pravdu s tím, že sis zbraň mohl prohlédnout při koupi?
Nebo jen slibuješ a neplníš sliby? Napiš jax dopadl, chci se zasmát jedné i druhé variantě.
Zas jeden psychicky nekompenzovaný exot, co musí mít vždycky pravdu ;)? Kde se ti lidi dneska berou?
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Doogs

Příspěvek od Doogs » 29 pro 2005 21:56

Tak já byl včera pro nové mosquito.To staré jsem reklamoval kvuli špatné hlavni,byli v ní díry,údajně vzduchové bubliny,špatná technologie výroby.Takže jsem si přivezl fungl nové.Prodejce mimochodem byl velice vstřícný a ochotný,/ zbraně Brymová /.No a dneska po prvních střelbách jsem málem spadl na zadek,hlaveń je po střelbě zase DĚRAVÁ!!!!! Takže opět telefonát do Prahy a zítra tam jedu,vyměním ji za nějakou jinou značku,rozhodně už nechci sig sauera ani vydět.TAK POZOR PÁNOVÉ NA MOSQUITO A KONTROLOVAT HLAVNĚ. Určítě to není žádná náhoda,dvě zbraně za sebou.....
Doogs

Příspěvek od Doogs » 29 pro 2005 22:09

Ještě jsem zapoměl napsat,že náboje byli SB standard,hlavěň vydržela celých STOPADESÁT výstřelů,paráda.
Návštěvník

Zdvořilý dotaz

Příspěvek od Návštěvník » 30 pro 2005 04:57

Takže prodejce není hajzl? No to je dobrá zpráva.
Že ti reklamaci uznali, je šlechtí, pokud ti podruhé zbraň vymění za jinou, chválím je ještě víc. Prachy by ti museli vrátit až po třetí vadě.
Je divné, že by byl sám prodejce překvapen tím, co prodává.
Že by šel Sig s kvalitou takhle dolů... no kdoví kde to vyrábějí.
Začíná to vypadat, že moderní malorážky renomovaných jmen prostě nemá cenu brát. Ještě že existuje dostatečná nabídka celoocelových alternativ.
Není ta hlaveň zničená střelivem SB Standard? Že by do kokily přidávali zrnka smirku? :-) To bychom se pak museli začít bát všichni, co tím střílíme. I když SB Standard už jsem v ruce neměl delší dobu. Na pistolovou zábavnou střelbu do 25 m - zlaté REXy.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 30 pro 2005 09:57

To je na VELMI důraznou stížnost u Siga. Myslíte, že bych mohl dostat víc detailů (výrobní čísla a fotografie + kontakt na Vás - třeba soukromou zprávou)?
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
kozejk

Příspěvek od kozejk » 30 pro 2005 19:09

Je to opravdu divné,ta moje má kolem 500 a hlaveň je jak dětská prdelka.A doufám že dlouho vydrží.
Tyrichter

Příspěvek od Tyrichter » 30 pro 2005 21:21

Kristepane, chlapi, vy mě děsíte! Tohleto bych rád věděl dřív, než si to půjdu koupit!
Odpovědět