M??en? a Spou?t?n? kr?tk?ch zbran?.

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 09 srp 2008 08:01

Alf: JH ? Nojo, ten mi tu hilznu taky cpal furt na závěr ...

glock69

Příspěvek od glock69 » 09 srp 2008 09:05

Taky jsem dělal kdysi instruktora a doporučoval nábojnici na závěru. Jenže praxí zjistíte, že spustit bez spadnutí nábojnice se sice lidi naučí, ale na střelnici to není vůbec poznat. Daleko lepší byl laserový trenažér s výsledky v PC, který ukazoval trajektorii pohybu zbraně a skok při spuštění. Ale taky byli jedinci, kteří na trenažéru nastříleli samé desítky a pak v reálu se lekli, zatnuli ve strachu z výstřelu, zabagrovali,.. a v terči bylo... Avšechno začalo znova :lol:
Kornel

Příspěvek od Kornel » 09 srp 2008 15:12

Tak jsem byl konečně na střelnici a nestačil jsem se divit. Hodně dlouho jsem přemýšlel, jestli vám tyto obrázky ukáži. Pak jsem si řekl, že od toho jsou ty fóra, aby zkušenější poradili začátečníkům. Konečně jsem si v tom udělal jasno. Jeden obrázek za tisíc slov! První je 10 x 25 m a ten druhý 10 x 10 m. U toho prvního nechápu, kam mi ty včelky utekly. :( Je to jasná chyba střelce. Zkoušel jsem to cvičení s nábojnicí na závěru a nábojnice se vždy udržela. Budu muset zajít na střelnici s někým zkušenějším, aby mě pozoroval a vytipoval chyby, kterých se nevědomky dopouštím. Z mého pohledu nevidím, kde mám mezery. No Kateřina Kůrková ze mě asi nebude. Takže držím ji palce, ať ji to tam v Číně vyjde. Já asi přesedlám na brokovnici. :lol:
Přílohy
10 x 10 m.JPG
Deset střel na deset metrů - hrůza
10 x 25 m.JPG
Řekni, kde ty střeli jsou, kde mohou být?
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 09 srp 2008 15:24

tak to tezko radit, mozna nekdo pozna vic. ja bych jen doporucil doma hodne susit ale stylem opravdu pomalu spoustet pri stalym zamireni na cil a cvaknuti musi nastat v neocekavany moment- nesmis to cekat ze to uz tet spusti
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
mot

Příspěvek od mot » 09 srp 2008 16:21

Jestliže se opravdu snažíš uplatnit všechny rady ,co jsi dostal a přitom nastřílíš "tohle" na 10 metrů,tak si myslím,že je chyba ve zbrani. Abys měl jistotu,zkus opravdu nechat vystřelit někoho zkušenějšího a uvidíš
glock69

Příspěvek od glock69 » 09 srp 2008 16:27

Těžko radit, když Tě člověk nevidí. Na rozházené zásahy po celém terči se kdysi radilo zpevnit úchop zbraně. No a samozřejmě se soustředit na precizní zamíření ( ostrá muška) a velmi jemné spuštění s "překvapivým" výstřelem. Klidně bež i na 5 metrů, soustřeď se na výstřel a obraz mířidel při výstřelu a hned zkontroluj realitu s tím, co Ti zůstalo v paměti.
Decoy

Příspěvek od Decoy » 09 srp 2008 17:32

To vypadá na všechny možné elementární chyby, které existují. V tomhle případě se nedá radit, protože toto není soustřel. Jen zkušený střelec za zády může vidět chyby, které si Kornel zřejmě neuvědomuje. Z jiné pistole je to lepší? Že by za to ale mohla zbraň, to se mi nezdá pravděpodobné. Na deset metrů takhle nenastřílí ani hilzna bez laufu. Bez zkušeného střelce na místě to prostě určitě nepůjde.
DREW

Příspěvek od DREW » 09 srp 2008 23:23

To Kornel: Kam chodíš střílet?
CZH2003S, Kevin 9mm M, Jericho 941 FBL
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 10 srp 2008 08:51

Já si myslím,že je pravděpodobné,že to je zbraní.A nebo děláš opravdu něco špatně..Viděl jsem na střelnici borce co na 10m netrefil terč ani jednou z 10 ran..Takže na tom nejsi nejhůře.Mě se zase jednou stalo,že někomu přede mnou pistole spadla a já to nevěděl a než jsem si všiml,že hledí je totálně posunutě tak jsem se divil proč jsem se sotva trefil do terče..Zkus i jiné pistole at vidíme jestli je to tebou nebo zbraní :wink:
reaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reaktor » 10 srp 2008 10:55

Nemyslím si že je to zbraní. Pokud by byla špatně nastřelena a střelec by spouštěl dobře, tak bude soustřel. Sice kdekoliv ale soustřel bude. Taky už sem viděl CZ 75 na 10 metrů a na terču to vypadalo jako po brokovnici. Měl tam více chyb po sobě jdoucích. Například strhávání. Nebo těsně před výstřelem trhl zbraní dolů protože věděl kdy přijde výstřel a snažil se minimalizovat zdvih zbraně.
Měl by vyzkoušet oporu zbraně nejlépe v sedě opřenou o stůl a zbraň si třeba podložit aby minimalizoval vliv svých rukou na střelbu. A pokud i tak bude soustřel stejný ( žádný) tak už snad dělat před lidma že má kapesní brokovnici. :shock:
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 10 srp 2008 11:08

Nechat si od někoho napáskovat zásobník s tím, že mu do něj hodí tak 3-4 sušilky a viděl by co mu dělá zbraň když zrovna neodpálí ostrý, ale myslí si, že ostrý v komoře má
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 10 srp 2008 11:19

2 Kornel

Že děláš někde chybu je jasné, ale mimo to:

- OPRAVDU sis nehrál s mířidlama?
- OPRAVDU nezavíráš u míření oči?
- OPRAVDU se ti neklepe ruka?
- OPRAVDU nepotřeuješ dioptrické brýle?
- OPRAVDU nemíříš déle než deset sekund?
- OPRAVDU ti sedí zbraň dobře v ruce?
- OPRAVDU spouštíš pomalinku a bříškem prstu?
- OPRAVDU vidíš ostře mušku a rozmazaně terč?

Poznámka pro znalce: no a co že je optimální mířic cca 3-4 sekundy, lepší stabilizovat zbraň a trefit se do terče za 10sec než za 3 to poslat do země.

Myslím, že je řada střeleckých chyb, ale na deset metrů by to ani tak nemělo vypadat jako když házíš slepicím ani, pokud to není opravdu fatální chyba.

Někde byl pěkně popsanej terč a podle toho kam ti to lítalo, ti to ukázalo chybu....ale nemůžu ho najít. A navíc s tímhle bys toho asi moc nevyčetl.

V podstatě by to měl mít na 25m všechno alespoň v papíru, aby se dal ten terč použít.
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 10 srp 2008 11:29

Já se divím,že na střelnici nemají někoho schopného,kdo by ho to naučil nebo poradil..Mě vždy se vším pomáhá správce
Marthy

Příspěvek od Marthy » 10 srp 2008 11:31

Řekl bych, že ty 3-4 sekundy jsou ideální na ustabilizování zbraně.Tahle doba je vhodná i na zklidnění dýchání... Těch 10 sekund mi už přijde hodně.
pan_Y

Příspěvek od pan_Y » 10 srp 2008 11:34

DREW píše:To Kornel: Kam chodíš střílet?
Pripada mi to jako v Magnum Praha
[url=http://zbrane-zabijeji.mujglock.com][img]http://zbrane-zabijeji.mujglock.com/userbar.gif[/img][/url]
Odpovědět