V?trovka - Sharp

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
baretta@pobox.sk
piesty

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 24 črc 2008 22:07

uprava pre dosiahnutie vyssej ucinnosti pumpovania - vysieho tlaku
Přílohy
origos.JPG
povodny piest
upgrade piest.jpg
upraveny - prava strana patri napinacej pake. spojna tycka nieje odfotena
ruska veržn

Pepan1

Příspěvek od Pepan1 » 25 črc 2008 08:43

barreta: můžeš, prosím, osvětlit, jakým způsobem tato úprava zvýší tlak při pumpování? Nebo si jen v podstatě nahradil originální píst "o" kroužkem? Tlak při pupování se zvýší jen zmenšením průměru, nebo zvýšením tlakové síly...Nebo myslíš, že ten původní píst málo těsnil? Není mi to úplně jasný, ale nějaký smysl to asi mít bude, když sis dal tu práci...
Podle mě by spíš stálo za to popřemýšlet, jak tuto pumpu upravit tak, aby se "někde" našrouboval ventilek, na něj napojila šlapací pumpička, která poskytuje poměrně velký oběm vzduchu i tlaku při pumpování nohou, tak, aby stačilo jenou šlápnou, nabít a vystřelit... Pochopitelně udělat to tak, aby zásah do konstrukce zbraně byl co nejmenší a kdykoliv jednoduše vrátitelný do původního stavu ruční pumpovačky..

Už mám něco v hlavě.....myslím, že to nebude nereálné. Moje představa je celkem jasná. Ventilek pro pumpičku by šel po jednoduché úpravě pístu (odšroubování té černé tyčky, provrtání zbylé tlouštky pístu) našroubovat do něj. Po vyšroubování té černé tyčky pochopitelně bude píst i s ventilkem volný, takže při pumpování by se píst pohyboval nahoru. To by se vyřešilo vložením trubičky o vnitřním průměru velikosti menšího průměru pístu (ta část u černé tyčky). Trubička by byla dlouhá tak, aby píst držela stále v pozici "stlačené". Vývod hadičky pumy by si každý pořešil sám. Padrně by ze zbraně vystupovala někde ve škvíře pro natahovací páku. Po opětovném vyšroubování ventilku by se jen zpět našroubovala černá tyčka , nově provrtaný píst by utěsnila závitem. Co vy na to? Pochopili jste mě?
Možná sem hodím nějaký nákres, ono to moje vyjadřování ve stylu "černá tyčka" a podobně je asi takový matoucí, no..sorry.
bledule

Příspěvek od bledule » 25 črc 2008 15:23

Mě velice inspirovalo z těch sovětskejch stránek to prodloužení pumpovací páky,výkon je impozantní,je to jen "o počtu pumpů".Já snad z toho budu mít v lepším případě BIG svaly,v horším zánět žil :evil: /to si jako bubeník,fakt nemůžu dovolit/ BTW když pumpuju pomalu,šel jsem až na počet 22 :shock: ,a to je už fakt velká m.da,můžu Innovu tolika pumpy odepsat,co myslíte kde je výkonostní strop ? .Velice bych také ocenil ,jak již zde bylo rozebíráno, popis úpravy výměny hlavně,poněvač ten "airsoftovej rozptyl" oproti QB78 mi už tak nějak začíná pít krev :D
baretta@pobox.sk

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 25 črc 2008 19:53

pepan1:
ta uprava je ruskeho povodu, neurobil som to ja. Co tym autor sledoval bolo stare zname zniženie hlucheho objemu - tak znamy problem piestovych kompresorov .- vyhody?
na rovnaky vykon stači menej pump
druhu cast som nepochopil - hod obrazok alebo vzorec.

ano, predlženie paky je dobry idea, ale chcelo by to vyrobiť s jedneho kusu - aby to ladilo oku. Nadpajanie na pazbu je mozne, ale neesteticke.
Ja som rozmyšlal dať spraviť uplne novu napinaciu paku - predlženu.

hlaven sa vybera tak, že lauf date do zveraku a bakelitovym telom otačaťe - jpozor je to lepene epoxidom alebo pod.
pisty

Příspěvek od pisty » 25 črc 2008 20:05

Sharpka je death :oops: :( . Nejde natiahnut a hned fuci. Mal ju moj opity brat tak neviem co sa posralo.
Bendis
Kontaktovat uživatele:

h

Příspěvek od Bendis » 25 črc 2008 20:07

teď budeš muset střílet bratrem :-) nebo do něj 8)
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
DanielH

Příspěvek od DanielH » 25 črc 2008 20:16

pisty píše:Sharpka je death :oops: :( . Nejde natiahnut a hned fuci. Mal ju moj opity brat tak neviem co sa posralo.
zjistil jsem ze foukala u spouste, tak jsem ji rozebral a chvili s tim vergloval, a nic, pak jsem se rozhodl ze s tim zmetkem svihnu o strom. a ejhle zaclo to fungovat. takze se postav ke stromu zkus tak 50 zbytecne pumpnout a az budes fest nastavany a rozhodnuty ze s tim verglem jebneš o strom, tak to zacne fungovat.
od te doby klid. ale je zajimave ze vzdycky, kdyz se nekde u stromu nastvu ze to strili kam chce, a dam tomu posledni ranu, tak se trefim presne kam chci.
Naposledy upravil(a) DanielH dne 25 črc 2008 20:20, celkem upraveno 1 x.
pisty

Příspěvek od pisty » 25 črc 2008 20:18

Tu je hned ponaucenie : Nedavaje zbrane tam kde sa bude pit!!!! alebo jedincom co maju viac v pohari ako v hlave :P (sice aj ten pohar maju prazdny)
undead

Příspěvek od undead » 26 črc 2008 18:45

nazdar, aka je hmotnost sharpky???????????????
kde sa daju zohnat nahradne diely?//v pripade poruchy..
hodil by tu niekto origos foto?
thx
Pepan1

Příspěvek od Pepan1 » 28 črc 2008 15:24

Tak pánové!!!!! Už tady budu asi za blázna a pomatence, ale mám nový poznatek ohledně "přesnosti" Sharpky. Střílel jsem dnes opět na 6m. Místo gamo match jsem měl jen diaboly gamo pro magnum - na oněch 6m tyto gamo promagnum měly rozptyl +-2 cm pro 6 ran, sedmá si udělala výlet 3cm, vždy se to po sedmi ranách opakovalo. Začal sem si tedy říkat, že se asi i ta tatíkova flinta už nějak zkřivila a byl sem fakt smutnej. Pak mi akorád pošták přivezl JSB exact jumbo. Hned sem je šel otestovat- rozptyl se rapidně snížil, ale nebylo to ono, jako s gamo match. Pořád sem musel štelovat a pořád si to nějak po terči cestovalo. Tak sem se naštval, šel sem si koupit gamo match a rozpyl se ustálil tak, že když se snažim, opět na 6metrů nastřílím kolik chci ran do jedinýho místa. Je vůbec možný, že by zrovna týhle pušce "chutnali" jen gamo match? Exakty by přece měly být nejlepší?! Už z toho začínám být schíza.
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 28 črc 2008 16:29

A maji stejnou kalibraci? Neni to tim? Preci jen, kdyz neco protlacujes hlavni co nema skoro vyvrt tak se to rozhodi vic, nez kdyz to jen s radnym kopancem proleti s mensim odporem....tedy mluvime o strelbe na blizko.
bledule

Příspěvek od bledule » 28 črc 2008 19:24

Tak já mám zase takovou zkušenost,že přesnějc mi lítaj nejlevnější diaboly Apolo /nesmějte se :roll: /,přičemž "lepší" matroš Apolo magnum má úplně děsnej rozptyl.U QB 78 je to zcela opačně.To je fakt esoterie :shock:
LaRi

Příspěvek od LaRi » 28 črc 2008 21:16

No tak mě ty Apola tak dobře nechoděj,nehledě na to že je každá jiná.Ale třeba je to stařeckým třesem. :(
bledule

Příspěvek od bledule » 28 črc 2008 21:39

Netvrdím,že Apola choděj nějak bezvadně.Je to pro mě lowend spotřebka na plechovky a jiný větší předměty,ale ty horší Apola jsou lepší než ty dražší magnumy.
Bendis
Kontaktovat uživatele:

a

Příspěvek od Bendis » 28 črc 2008 22:06

apola sou hukot, mam jich pár tisíc, a jediná výhoda že velká část je většího pruměru než 4,5mm a dobře se zaříznou a sou z tvrdého materiálu, jako terčovky u mě nee, na blbnutí super, akorát občas mi na pušce zustaly kroučky olova z rantlíku diabolky b :P
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Odpovědět