Ochrana majetku & jakou plynovou pistoli mi do porucite?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 13 pro 2005 11:23

Proč obušek? No, protože budete většinou fungovat na krátkou vzdálenost, kde je použtí plynovky velmi "o ústa". Na kontaktní vzdálenost je dokonce smrtelná. S obuškem máte větší manévrovací prostor.

No, nebudu Vás přesvědčovat. Nemá to smysl...

Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 13 pro 2005 11:36

HanuIv píše:...S obuškem máte větší manévrovací prostor....
S obuškem, kyjem, ojí od žebřiňáku, vidlemi, puškou s bajonetem nebo jakoukoli jinou podobnou zbraní především POTŘEBUJETE větší manévrovací prostor- a to je to, co já osobně u obušku pokládám za hlavní nevýhodu (protože ne úplně zanedbatené procento napadení se odehrává právě ve velmi těsných prostorech).
Ondra 1

Příspěvek od Ondra 1 » 13 pro 2005 11:40

All: tak jsem se dočetl že ten náboj s papřovou náplní se může použít jen na zvířata což je dosela dost blbý, protože má omamující učínek na lidi ve střízlivém stavu na 30 minut.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 pro 2005 11:46

Ondra 1 píše:All: tak jsem se dočetl že ten náboj s papřovou náplní se může použít jen na zvířata což je dosela dost blbý, protože má omamující učínek na lidi ve střízlivém stavu na 30 minut.
Tohle bych neřešil, klidně bych to tam nabil.
V žádném zákoně o tom není zmínka. A kdyby něco, tak řekneš, že jsi to měl na obranu proti psům a když tě ten zloděj napadl, tak těžko budeš přebíjet, bráníš se vším co máš po ruce.
dan

Příspěvek od dan » 13 pro 2005 11:50

Zdravím,chtěl bych také svým málem přispět do této diskuze.byl jsem deset let policista a plně souhlasím s příspěvky výše.Viděl jsem poměrně dost případů tkzv.obrany s plynovkou a dopadli VŽDY špatně.Člověk,který je připraven ti ublížit né li tě zabít,zak to udělá i když budeš mít plynovku.Zbraň a to jakákoli ,není na hraní!!! Ani na zastrašování !! Pokud tí hrozí napadení z "krajní nouze" popřípadě "nutné obrany" je na tobě se bránit.Ale rozhodně né plynovkou.investice do ZP se ti vyplatí.Pak si kup v komisi třena CZ 83 v 7.65 mm a je to rozhodně lepší než plynovka.Hlavně neber zbraň jako prostředek k zastrašování a "machrování".O tom to není a nesmí být !!!
Zdravím všechny.
joot

Příspěvek od joot » 13 pro 2005 11:52

Ondra 1 píše:All: tak jsem se dočetl že ten náboj s papřovou náplní se může použít jen na zvířata což je dosela dost blbý, protože má omamující učínek na lidi ve střízlivém stavu na 30 minut.
No jasně, to tam výrobce píše aby se kryl. Když jsem dostal pepřákem, tak jsem žádný omámení nepociťoval, spíš jsem byl děsně nasranej, že to tak pálí v očích a tekly mi nudle ještě druhej den :)
Ondra 1

Příspěvek od Ondra 1 » 13 pro 2005 11:54

Kubajzz: Ty si mě, ale pobavil to ti řeknu docela dobrej nápad. Sice nevím jestli by to prošlo, ale pokud by to takhle šlo obejít, tak by to byla paráda :D

All: nechci Vás nějak naštvat, nebo urazit. Samozřejmě si poslechnu každý Váš názor i třeba o tom obušku určitě je to taky alternativa, ale kdybych se chtěl bavit o obušcích, tak to napíši hned na začátku. Nechcete probrat trochu ty plynovky dopodrobna?

Jinak je velice zajímaví, že pepřovej sprej můžeš použít normálně, ale údajně v plynovce náboje s pepřovou náplní se můžou použít jen na zvířata to mi příjde docela divný.
Ondra 1

Příspěvek od Ondra 1 » 13 pro 2005 12:03

Dan: opravdu to není na machrování tvého příspěvku si vážím, ale opravdu si myslím, že když lidi vydí policistu s pistolí u pasu, tak znich mají větší respekt než když tam nemají nic. O to mi především jde opravdu to jako machrování neberu. Plynovku mám na to jen abych případného zloděje co bude klást odpor nějak zneutralizoval a vysílačkou zavolal na centrálu ať volají policii. Jak jsem řekl stejně tady jednu plynovku máme a nosíme ji, ale prostě chci mít vlastní, abych měl jistotu, že stou zbraní někdo nic neudělá.
Návštěvník

Pro Ondru 1

Příspěvek od Návštěvník » 13 pro 2005 12:16

Ten rozdíl je daný tím, že jedno je zbraň a druhé ne.
Klidně ti vyrobím zařízení, které můžeš nosit za pasem, malinký akumulátor 6V, měnič na 500 V (0,1 A) a zaručuji, že když s tím půjdeš v davu a někomu přitlačíš výstupní dráty na vteřinu na záda, je po něm, nikdo mu už nepomůže a bude to vypadat jako infarkt, leda že by ty začervenalé plošky na lopatkách někdo náhodou odhalil.
Existuje tuna zbraní, které se dají doma legálně vyrobit a žádný zákon je nezakazuje.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 pro 2005 12:19

Ty asi nebudeš elektrikář, že?

Jinak k té pistoli, může párkrát vystřelit a potom ji použít jako obušek taky, ne?
Ondra 1

Příspěvek od Ondra 1 » 13 pro 2005 12:28

Kubajzz: To je taky dobrý a nebo ji můžu po něm vhodit a třeba když se trefím, tak ho i omráčím co? :D Rozhodně máš pravdu, ale já si opravdu nemyslím, že bych ji musel používat často. Prostě se asi budu muset informovat i v nějakém specializovaném obchodě, ale řeknu jim, že chci plynovku, aby mi nezačali nabízet obušek, nebo něco podobného.
jj

jj

Příspěvek od jj » 13 pro 2005 15:49

A jak je to tedy. Může člověk z bezpečnostní agentury nosit na viditelné místě (u pasu) zbraň nebo její maketu (plynovku)?
xlibor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Ondru 1

Příspěvek od xlibor » 13 pro 2005 15:59

Anonymous píše:Ten rozdíl je daný tím, že jedno je zbraň a druhé ne.
Klidně ti vyrobím zařízení, které můžeš nosit za pasem, malinký akumulátor 6V, měnič na 500 V (0,1 A) a zaručuji, že když s tím půjdeš v davu a někomu přitlačíš výstupní dráty na vteřinu na záda, je po něm, nikdo mu už nepomůže
No nevim, ale tohle nebude tak horke. Vyrobit dostatecne velke (vysoke) "tvrde" napeti je z male baterky hodne velky problem. 100mA zpusobi zarucene cloveku smrt, ale jedna vec je zdroj, ktery tento proud doda a druha, zajistit, aby to tim clovekem tech 100mA opravdu proslo :wink:
Richi

Příspěvek od Richi » 13 pro 2005 16:53

Ondra 1 píše: Richi: A co třeba ta P22? Jinak ta levnější bereta je Voltran. Takže fakt nevím. Chtělo by to asi radu od někoho kdo pár plynovek měl...
Ja som hovoril z vlastnej skúsenosti... mal som plynovku Bruni A96 (replika Coltu) 9mm, - nebrať ani keby Vám ju dávali zdarma. Ďalej som mal Voltran Major mod.88 (replika Walter PPK) - nemal som s ňou žiadne problémy, bezchybný chod, dobré opracovanie aj povrchová úprava... (dokonca používa vynutú pružinu bicieho kohútiku). Podobný plynovkám Voltran je značka Firat - cena rovnaká ako u Bruni ale kvalita vyššia (cena Beretty 92F Firat je u nás asi 3800 Sk).. tam by ste sa mal zamerať...
Ondra 1

Příspěvek od Ondra 1 » 13 pro 2005 18:05

Richi: Děkuji ti za rady A co ta jak jsem já uváděl? to je slabý? Ta Voltran Beretta 92 nikl/9mm PA

http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... ts_id=1391

Jinak mě ještě docela zaujala CZ 75, ale ta už je poměrně dražší.
Odpovědět