CMK: to nejni špatnej nápad, sám víš, kolik se tím (že nekoupením žádné zbraně) dá ušetřit

Já jsem prodal glocka, všechny zbytečné lyže, mačky, kolo a asi milion dalších drobností "co mě nic nestojí", přestal do těchto blbostí vrážet prachy, v práci si řek o víc peněz, žiju jak Siddhartha v období askeze, a najednou je na skromnější barák
A vůbec žijem ve světě kde se můžem svobodně rozhodnout(relativně,zatím) co koupit a co ne
Tak tomu není ani náhodou. Ve skutečně svobodném světě bys mohl kdykoliv zaletět do Ameriky, rok tam pracovat nebo pro mě za mě cestovat po horách, koupit si tam zbraň, která by se ti zalíbila a přiletět zpátky. Nebo si dle svého uvážení objednat díly, co nevybereš z konfekce, necháš si udělat ve fabrice nebo dobastlíš doma, a poskládáš.
Srovnal bych to s jízdníma kolama: tam si finální výrobek můžeš přesně takto udělat, z konfekce, kultovek nebo zakázkových věcí. Tak vyjde slušné sportovní kolo pro amatéra dejme tomu kolem 30.000,-, (třeba
tohle, ale u nás to jde
taky). Pistole je řádově 10x méně kg materiálu a počtu dílů, o něco kvalitnější materiály a technologická náročnost, cenu použitelné sportovní pistole pro amatéra (řekněme na úrovni lehce doladěného Glocka, Spartana, CZ-SP, CZ-TS) bych viděl na skutečně volném trhu někde mezi 6-10tis. Zbytek je umělé snižování nabídky legislativními omezeními, což je skutečný důvod vysokých cen na našem trhu.
Ale to je jen čistě akademická úvaha jednoho rekreačního ekonoma, zda je dobře, aby byly zbraně a jejich díly stejně dostupné jako jsou dnes kola a díly na ně nechám na úvaze každého jednoho soudruha...