Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
dalajlamax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dalajlamax » 27 čer 2008 18:38

2 kubo --> velmi spravne 8) kam by sme zasli keby sme nedodrziavali literu zakona :twisted:

DeeM

Příspěvek od DeeM » 29 čer 2008 17:55

Ahojte, vie niekto, z akej vzduchovky je tento piest?....?

Toto sú parametre:

Celkova delka vcetne tesneni – 146,7mm

Vnejsi průměr 24,1 mm

Vnitrni průměr 21,8 mm

Rozmery vetsiho vyrezu 113x10 mm

Rozmery mensiho vyrezu 60x94 mm

Vnejsi průměr tesneni 25,6mm

Vnitrni průměr tesneni 15,2 mm

Vyska tesneni 5,2 mm

keby som chcel použiť pružinu s vonkajším priemerom 21 mm do H105, aký piest by sa na to najlepšie hodil?...pretože úprava originál piestu neprichádza do úvahy, sú tam tenké steny na vyvŕtanie a zväčšenie vnútorného priemeru....(vnútorný priemer valca je 27mm)...Ďakujem....
Přílohy
DSC00254.JPG
?piest?
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 09 črc 2008 11:24

8) zdravým Vás praitelia, má niekto skúsenosti s Hatsanom mod. 75 cal .22. zo začiatku som mal s ním problémy nedalo sa to nastreliť :? lietalo to sem tam, používal som diabolo gamo expander, potom som použil gamo magnum a už to bolo lepšie. Teraz som kúpil na to puškohlad Tactical 6x40, avšak sa to na vzdialenosť 10 metrov nedalo nai len nastreliť, pretože to išlo stale vysoko, tak nastrelná vzdialenosť bola až 35 metrov a puškohlad je nastavený na minimum. Je to normalne? Diabolka 50 metrov skoro vôbec neklesá. Je tam pružina z Gama 440 a troch asom ju podložil, oprotiu tomu predtým je to paradá, len to kope ako svina :twisted: :? . Streilat musim zo sedu alebo ležmo. Inak aka je tam origo pružina? Dal som si spraviť 38 cm, podla toho čo som tu našiel a to som zvedavy čo to spravi.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 09 črc 2008 11:50

no neviem neviem... pises, ze diabolka na 50 m skoro vobec neklesa. odhliadnuc od toho, ze je to dost nepresne a hmliste ("skoro vobec" znamena kolko? 1 cm? 20cm?), tak diabolka 5,5mm pri energii 61 J(!) klesa na 50 m o takmer 6 cm. ak pripustime, ze tvoj hatsan je z vyroby nastaveny na ustovu energiu vyssiu ako zakonom povolenych 15 J, tak aj pri energii 20J klesne diabolka na 50m o vyse 20 cm... verim, ze si podlozenim pruziny a/alebo jej zvascenim dosiahol vyssi vykon ako z vyroby, ale nechce sa mi verit, ze by to presahovalo nejakych 20-25 J. a aj tak musi diabolka hodne klesat. poriadne si to vsetko over.

ak chces, aby puska strielala aspon ako-tak presne, rozhodne pouzivaj ine diabolky ako gamo. v nasich koncinach je dostat napr. RWS (v bratislave) alebo JSB na dobierku z ciech. rozdiel hned pocitis.

a po tretie, vyhol by som sa puskohladom taktikal a podobnym. radsej si kup deltu 4x32AO alebo nieco silnejsie, ak strielas na vacsiu vzdialenost. potom urcite zmiznu aj problemy s nastrelom.

pokial ide o samotneho hatsana, neporadim, ale urcite by ti viac povedal Kubo630.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 09 črc 2008 13:05

Prepač ospravedlňujem sa. Presne som to nedefinoval. Na vzdialenosť 10 metrov to išlo stale o tých 40 centi hore aj ked ďalekohlad sa už nižšie nedal dať. na tých 30 metrov to išlo približne už 5 cm nad a na 40 metrov to išlo na stred. Avšak nestrielal som z toho až tak vela nemal som čas. Takže to klesanie tam je a ten nastrel bol spôsobený dalekohladom, ale na 40 metrov to rozbilo pivovu flašu s normalnou daibolkou štandard s oblou hlavičkou. Neviem však prečo tao na slavke išlo aj na menšiu vzdialenosť nastreli ť a na H 75 nie? To iste sme skušali so slavkou 630 a to bolo o ničom.
Vzduchovka má iste vyšší výkon ako bolo predtým, lebo som porovnával účinok strely predtým a teraz a je to obrovský rozdiel. Napr na 25 metrov to do plechu hrubky asi 0,6 urobil len otlačok a to s dibolo gamo magnum energy a teraz som to skusil na 35 metrov a urobilo to dobru priehlbinu (so štandard diabolo)
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 09 črc 2008 13:14

V piatok po obede budem mať viac času tak to otestujem a napišem presne a vypočítam pokles na 50 metrov 8) . A otestujem to aj s gamo magnum čo to urobí, majú prísť zajtra. A s tymi diabolkami dik za radu už som sa po niečom obzeral, lebo som zbadal že čo kus to original a unas sa neda zohnať nič kvalitne len črepy, napr. kupil som nejaké punta magnum 100 ks za 40 sk no strach a hrôza každý kus iný, jeden obrovský, že som ho ani nenabil, druhý dokrčený a tak, :shock:
Aka ma byť ta pružina? Aké upravy mam urobiť na mojom Hatsane, čo odporúčate?
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 09 črc 2008 13:18

V piatok po obede budem mať viac času tak to otestujem a napišem presne a vypočítam pokles na 50 metrov 8) . A otestujem to aj s gamo magnum čo to urobí, majú prísť zajtra. A s tymi diabolkami dik za radu už som sa po niečom obzeral, lebo som zbadal že čo kus to original a unas sa neda zohnať nič kvalitne len črepy, napr. kupil som nejaké punta magnum 100 ks za 40 sk no strach a hrôza každý kus iný, jeden obrovský, že som ho ani nenabil, druhý dokrčený a tak, :shock:
Aka ma byť ta pružina? Aké upravy mam urobiť na mojom Hatsane, čo odporúčate?
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 09 črc 2008 13:27

Na 10m to islo o 40centi hore :?: Neviem ci to nejaka normalna optika vobec uklika. Ja som mal s Hatsanom rovnaky problem, strielal som na mieridla a minimalna nastrelna bola okolo 25m, pod tuto vzdialenost islo vsetko hore. Potom som kupil optiku a vsetko O.K
Nemas nejako podbrusenu a prehodenu montaz. Tak velky rozdiel sa mi nevidi. Ja Hatsana s optikou 6x42 nastrelim v pohode s rezervou na 10m a na 50m mi to robi nejakych 30 kliknuti. A to mam v kal.177 pri ustovke okolo
250m/s cize neporovnatelne plochsia balisticka krivka.

Ak budes mat cas tak skus nastrelit na najnizsiu moznu vzdialenost na ktoru sa da aby to islo na stred a potom strielaj na papier na ktorom mas nakresleny nejaky bod na vzdialenost napr. 50m. Odmeraj pokles a napis s akym strelivom si dane vysledky dosiahol. Cez Chairgun potom aspon priblizne vypocitame ustovku.
Ale merat a hlavne nastrelit ozaj precizne :!:
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 09 črc 2008 14:53

Zdarec lidi,má už někdo z vás to nové Torpédo.
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 09 črc 2008 15:34

to drakonaut:
skus si skontrolovat aj hlaven, teda kam smeruje, ci neni nahodou nasmerovana miesto vodorovne s valcom viac dohora
na mojej S634 smeruje nadol, ziadne vole ze by to bolo padanie hlavne, ale skratka od vyroby namiesto aby bola vodorovna s valcom/telom tak smeruje mierne nadol. Keby ma na to Fifo neupozornil tak by som si myslel ze je to normalne...

riesenim tvojho problemu moze byt podlozenie montaze, bezna prax je nastrihat si negativ z filmu pouzit na podlozenie, jeho hrubka par stotin/tisicin mm je na to idealne...
alebo kupit montaz od B-Square ktora je plne nastavitelna, ako co sa tyka sklonu uhla vyskovo tak aj osou do bokov...
Bendis
Kontaktovat uživatele:

g

Příspěvek od Bendis » 09 črc 2008 16:21

O torpédu tu zatím nikdo nepsal, já ho chtěl, ale nakonech jsem si objednal u Finexu HW77, ale pokud ho budete mít, taky mě zajímají podrobnější foto
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 10 črc 2008 17:18

Zdravým Vás. Kubo 630 dnes om to skúsil nastreliť tk , údaj e sú nasledovne. na 12 metrov som to nastrelil na stred, išlo to skoro jednou dierou, potom som sa dal na vzdialenosť 32 metrov a pokles bol 8 cm. Kubo skus prosim ŤA vypočítať tú úsťovú rýchlosť aspoň približne.
Inak tu montaz som musel v predu podložiť a dosť som sa s tým natrápil, myselel som , že ma je..... kým sa to dostalo do normalu a chvilu to išlo super a potom začal hatsan hafrovať. Začalo to lietať sem tam, a predtým som mal rozptil vo veľkosti 5 koruny.a to bol dosť silný vietor, tak by som ten bočný úlet zvládol, ale to hore a dole strach a hrôza. No prišiel som na to, že šrouby na montáži a optike neboli dobre dotiahnute, tak to ešte skusim zajtra, no nemam už ani diabolo. Na slávke stači desať diabolo a ide perfektne, už som z toho zúfalý. H má výkon ale trafiť to nejak nejde, ak len tak stenu.
ĎAlší problém! Piest som natiahol ,odistil a potiahol som kohútik a nič, kohútik volne išiel až na doraz ale nevystrelilo a piest ostal v natiahnutej polohe. Čo to do pekla je. Tak som vzduchovku musel znovu zlomiť a zatlačiť do piesta a to som musel zopakovať aj dva tri razi a nanovo odisťiť a čakať či to vystreli. Potom to už prestalo (urobilo to tri razy za sebou) ale potom pre zmenu nesmierne stuhol kohutik.
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 10 črc 2008 17:25

Inak podkladal som to tak, že predné lôžko na montáži pre ďalekohlad som podlepil tromi vrstvami izolepi. a dosť veľa to spravilo, až som prekvapený. Kubo skús to prosím ťa vypočítať. Čp stým Hatsanom mam sa ešte potrapiť, či ho mam radšej predať, mne sa páči len ma trápi tá presnesť. Nastreľoval som ho na 30 metrov je to veľa? Mne sa to zdalo optimálne, to som usúdil podla otlačkov na tvrdenej laminovanej drevotrieske. Bolo poznať, že diabolky majú stále silu, tak prečo to nevyužiť. Veď aj na živý terč sa lepšie strieľa z večšej dialky aby neušiel. Poradte
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 črc 2008 19:02

Jestli to v pětapůlce mezi 12m a 32m klesne o 8cm, tak to má asi 155m/s tj. asi 12,5 joule.
Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 10 črc 2008 22:04

Kubajzz, s akym strelivom si to pocital? Ja ked dam na puskohlade nulu na 12metrov a chcem aby mi to islo na 32m o 8cm nizsie tak mi vychazda ustovka nieco okolo 170m/s, cize 14,9J plati pre Gamo ProMagnum.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Odpovědět