Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
esino
Piest z duralu

Příspěvek od esino » 14 čer 2008 16:18

hm nestriela to zle, ale este to nejake upravy potrebuje. Neviete aky vplyv na vykon by malo keby som si vysustružil piest z duralu? Tento piest je hovadsky ťažký, tak som rozmyslal, ze ked ho nahradim duralovým nebude to tak cukať a bude viac zrýchlovať. Ale zasa ťažky piest može mať výhodu v zotrvačnosti na konci valca keď už pružina tak netlačí. a ešte tu niekto spomínal zvačšenie dierky na valci, predpokladam že je tá dierka univerzálna a na mojej 5,5 by zniesla zvačšenie. Len či to bude mať vôbec prínos.

Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 14 čer 2008 18:35

Povedal by som ze ak chces vykon zvysovat, cesta vedie prave zatazovanim piestu. Pri odlahceni sa moze zvysit presnost, ale vykon sa znizi urcite. Teda aspon podla mojich skusenosti.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
esino

Příspěvek od esino » 15 čer 2008 09:10

Ved ty si niekde pisal o tom že si vrtal do piestu na slaviu, takže vykon sa nezdvihol? Ale zasa ten piest na hatsanovy má tak 4cm dno keby som ho urobil tenšie aspon by som tam mohol narvat o niečo dlhšiu strunu. A čo ta dierka? aky vplyv by malo jej zvačšenie? Určite je menšia ako 5,5mm
esino

Příspěvek od esino » 15 čer 2008 09:12

myslel som dierku z valca do hlavne
Hatsan 125 .22 + delta 4x32 AO
patrona

Ahoj

Příspěvek od patrona » 17 čer 2008 18:33

Ahoj chalani chcela by som sa spýtať ci je ta HATSAN 125 dobra Nahovaram tatka aby mi ju kupil! Som baba ale a ja rada strielam,alebo poradte mi nejaku Dakujem M.
esino

Příspěvek od esino » 17 čer 2008 22:54

Hatsana 125 určite nie, ak nemaš zálubu v totálnom rozobrati do šrobika uplnom prekopani celej vzduchovky. Mimo iné je ťažká a kope ako kôn, má tuhú spúšť atď atď ............... radšej slávku nejakú
esino

Příspěvek od esino » 17 čer 2008 22:59

Ale keby si tie záluby mala, je to fajn vzduchovka a je to najsilnejšia vzduchovka čo som mal v rukách (po mojich malých úpravach povačšinou podla rád tu na fóre), rozborku a zloženie spravím už do 20 minút :wink:
patrona

Příspěvek od patrona » 18 čer 2008 15:39

ked mne sa paci tato a je aj dos silna aj pružinku so si objednala 1250fps alebo ako sa to pise!
esino

Příspěvek od esino » 18 čer 2008 22:01

dnes s nou strielala moja žena aj moja mama neboli schopné ju v stoji udržať namierenú. Nič v zlom ale fakt sa podla mňa pre ženu moc nehodí, ak zrovna neposiluješ.
patrona

Příspěvek od patrona » 19 čer 2008 19:09

A co tak AIR MASTER 400 4,5 TRU GLO? poznas to!!!

http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... ucts_id=43
TweeTy421

Příspěvek od TweeTy421 » 19 čer 2008 22:57

Podla mňa je to kópia Gama nemusí to byť zlé.
Berca

Příspěvek od Berca » 23 čer 2008 14:48

Zdravím. Tak jsem se po úpravách na spoušti (vyleštění segmentů, výměna pružinky a štel. šroubku) vrhl na zastřílení mé H55S... Výsledek katastrofální :( Po cca. pěti hodinách (přes 250 diabolek) zastřelování jsem na 10m nedokázal vzduchovku zastřílet (se Slavií jsem ten problém neměl) jak na puškohled tak ani na pevná mířidla... Soustřel se na těch 10m pohyboval kol. 5ti cm, ale nebyl "problém" mít soustřel i více cm :( Dvakrát byl soustřel tří střel za sebou do cca 2cm, ale pak už se mi to nepovedlo. Vždy jsem na kříž vystřelil pět ran, zbraň jsem měl položenou (opřenou i zabalenou) do deky, střílel jsem v sedě, na 10m. Soustřel se lišil i při střelbě na dva, tři pod sebou připevněné terče -myslím tím, že jsem mířidla jakž takž seřídil na terči (mnou nakreslený kříž, formát A4) spodním a na horním už to lítalo zase úplně!!! jinak -co nechápu vůbec, neseděl ani vertikální nástřel! Po posunutí terče a střelbě na 20m, byl rozdíl dopadu střel o dobrých 20cm níž -mířil jsem na stejný bod jako na 10m, kam mi půjdou střely- je to normální? Vzduchovka už je s reklamací u prodejce, ale čekám, že mi to vrátí s tím, že jim to střílí samozřejmě normálně a zbraň je v pořádku... Nemáte někdo zkušenost s takovouto reklamací? Měl by dát prodejce, jako důkaz, terče s jejich nástřelem? -což samozřejmě neznamená, že půjde o nástřel mou zbraní, já vím.
Fakt nevím, co jsem dělal špatně. Se slávií 631 jsem neměl problém a soustřel se pohyboval na 20m převážně kol 2cm.
PS:nestojím o komentáře typu, že jsem si Hatsana neměl kupovat ,zlaté Slávie apod. DĚKUJI
tominekk

Příspěvek od tominekk » 23 čer 2008 14:54

Nechci rejpat, ale nemuze to byt i chybou strelce?
Ja a muj Hatsan jsme ze zacatku meli problem si na sebe zvyknout. Oproti Slavii je tezsi, vice kope ...
Z nastrelu jsem byl taky zoufali, ale pak jsem vzdusu upnul do sveraku a diabolky letali temer jednou dirou.
V mem pripade jsem presvedceny, ze chyba je ve mne.
Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
Berca

Příspěvek od Berca » 23 čer 2008 15:10

[quote="tominekk"]Nechci rejpat, ale nemuze to byt i chybou strelce?
Ja a muj Hatsan jsme ze zacatku meli problem si na sebe zvyknout. Oproti Slavii je tezsi, vice kope ...
Z nastrelu jsem byl taky zoufali, ale pak jsem vzdusu upnul do sveraku a diabolky letali temer jednou dirou.
V mem pripade jsem presvedceny, ze chyba je ve mne.[/quote

Samozřejmě, že tento názor nepopírám a akceptuji. Jen nechápu, proč mi to jde se Slávií ale s Hatsanem ne. Mám ho rok a nikdy v průběhu toho roku, to nebyla žádná sláva - a to ne jen u mě, stříleli mi s ní i lidé, co tomu taky rozumí a "něco" strefí :) U té Slavie jsme se s trefováním shodli. Tou "Slávií" prosím nepreferuji tuto značku (i když na ni nedám dopustit :) ), pouze ji používám k porovnání jako vzduchovku, se kterou jsem už střílel a "něco" nastřílel. A s upnutím do svěráku jsem to taky zkoušel -pravda,pár ran a tenkrát jen tak, ale někdo mi to tu na fóru nedoporučoval, že se to nedělá. Zbraň se má volně pohybovat, aby se pohybovala pořád stejně. Když bych ji zastřílel ve svěráku, tak to pak bude jinak lítat z ruky.
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 23 čer 2008 16:40

No nazdar, tak to by som tipoval na nejaku mechanicku chybu. Mal si to rozobrate, nevyzerala divne prizina-odklon od osi, deformacie a pod?
Mne presne toto robila prasknuta pruzina. Pokles o20cm na 20m je viac nez cudny. Aky to ma asi vykon? Lebo ustovka podla tohto musi byt velmi nizka.
Otvor do ktoreho sa vklada diabolka: robil si tam nejaky nabeh? Je to tak ako to bolo? U Hatsanov to obcas treba zacistit. Ak diabolka nevojde cela do hlavne, pri uzareni hlavne dosadacie plochy zdeformuju a zlisuju suknicku a potom to seje ako brokovnica. Ake diabolky boli pouzite? Nieco s tym musime urobit, mal som obdobne problemy, vsetky sa vyriesili.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Odpovědět