vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
hochu neumis cist nebo co? ja sem uz cetl hafo vlaken kery mely i pres 60 70 stran je to jen o tom nebejt linej, vsecko je tu uz psany, tak koukej trochu cist a bud rad ze tu mas jeste vubec pristup lipánku.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
-
- Odborník na zbraně
Tak ho hned nekosti, chápu, že se v tom někomu, kdo není až tak zapálenej pro věc nechce hrabat. Zas na druhou stranu, kdyby to udělal každej, byl by v tom pěknej bordel.
V kostce - než bych šel do TOZ za 4,8, raději bych pohledal, protože za tuhle cenu se čas od času dá koupit třeba SM-2 a to je jiná třída. Případně bych pošetřil 2 tis. a začal hledat 456/AERON nebo URAL. Suhlku asi už do 7 tis. těžko seženeš, ceny téhle zbraně značně eskalovaly. TOZ je výcviková flinta, to si rovnou můžeš koupit 451 a je lepší začínat s dobrou zbraní, protože víš, že chyba není způsobena puškou, ale mezičlánkem mezi puškou a zemí.
V kostce - než bych šel do TOZ za 4,8, raději bych pohledal, protože za tuhle cenu se čas od času dá koupit třeba SM-2 a to je jiná třída. Případně bych pošetřil 2 tis. a začal hledat 456/AERON nebo URAL. Suhlku asi už do 7 tis. těžko seženeš, ceny téhle zbraně značně eskalovaly. TOZ je výcviková flinta, to si rovnou můžeš koupit 451 a je lepší začínat s dobrou zbraní, protože víš, že chyba není způsobena puškou, ale mezičlánkem mezi puškou a zemí.
Vostok SM-2
Tak jsem se právě stal hrdým majitelem malorážky Vostok SM-2 v prvotřídním stavu za 2500,- jen trošku zaprášená jak bude možnost pošlu foto máte někdo nějakou dobrou radu pro úplného začátečníka?jdu čistit 

Dejte mi moc a do ruky hůl
-
- Odborník na zbraně
Gratuluji k přírůstku. Doporučuju vyčistit lehce máznout a pak střílet, střílet a zase střílet. Teprve po získání zkušeností a zvyknutí si na zbraň začít zkoušet něco štelovat. Je to velmi dobrá zbraň (rozhodně lepší, než 456 - majitelé, neurazte se) z velmi kvalitního materiálu. Možná lehkým problémem je boční drážka pro usazení dioptru, což může činit problém při záměru montovat dalekohled. Boční drážku mají starší modely, nové již mají drážku svrchu.
-
- Odborník na zbraně
Současnou úroveň iževských SM-2 neznám, nicméně nevidím důvod, proč by se měly zhoršit. Jediný problém asi bude sejmutí muškového tunelu. Je nutno si uvědomit, že je to zbraň pro sportovní výcvik a nižší výkonnostní sport. Materiál je, jak už jsem psal, velmi dobrý, spoušť poněkud spartánská, ale pro vyznavače jednoodporové spouště jistě uspokojí. V minulosti to byly velmi spolehlivé zbraně. Vyšší třídou byly malorážky URAL a konkrétně s modelem URAL 2 jsem před 20 lety střílel I. VT vleže, přičemž SM-kou to šlo střílet také.
Vostok SM-2
Děkuji za gratulaci zaneřáděná byla hezky výborným zjištěním bylo že je nestřílená(miluju panny)optika na to pujde určitě můžete někdo poslat odkaz na nějakou montáž která nepotřebuje vyfrézovat rybinu i na přední části závěru?mohl bych se zůčastnit závodů v MaO dle SSK Nová Paka se ZP D,E(dotaz na sidewindera,harpa) děkuji moc
Dejte mi moc a do ruky hůl