O vzduchovk?ch Gamo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tomcat
Moderátor
Re: Gamo - CFX - intro

Příspěvek od tomcat » 16 kvě 2008 16:09

sobi1 píše:...Montáž musí byť vyššia s podhľadom aj keď ten je na nič, lebo obrys predného okuláru je pod úrovňou mušky, tak že ju nie je vidno, ale to nie je dôležité.
osobne si myslim ze si to zbytocne dvihal, ja napriklad mam nizku montaz, a muska mi nezavadza, skratka je moc blizko na to aby ju bolo vidno...
sobi1 píše: - nabíjanie - zlý prístup k nábojovej komore - niektoré diabolky som musel dotlačiť pomocou umelohmotného kolíčka, inak ostala desatinka milimetra vonku a pri zavieraní komory bola diabolka deformovaná a časť odstrihnutá. Pri opätovnom otvorení komory som musel vyhadzovať olovenú stružlinu.
na nejakom fore to riesili (a nielen u gama ale aj u inych...) zvecsenim otvoru pre nabijanie... skratka gulaty pilnik do ruky a troska posmidlikat...

TweeTy421

Příspěvek od TweeTy421 » 16 kvě 2008 16:22

ja mam montáž tiež nízku mechanické mieridlá som dal dole sú mi nanič takže nič vo výhľade nezavadzia a do hlavne sa mi tiež diabolky strkali zo začiatku ťažko ale po takých 200 výstreloch sa ten otvor obrúsi a diabolky tam padajú samé
K Martin

Příspěvek od K Martin » 17 kvě 2008 12:13

Aj ja som mal na CFX Royal, tento problém pri zasúvaní diaboliek.
Poškodil som skoro každú diabolku a musel som používať drievko na dotlačenie diabolky.
Po asi 700 výstreloch sa to nezlepšilo, tak som to reklamoval.
Keď sa mi vzduvchovka vrátila z reklamácie (mysím že to pribrúsili), tak bolo všetko v poriadku dokonca mi tam idú bez problémov aj GAMO rocket, ktoré tam nešli vôbec.
Storm

cfx

Příspěvek od Storm » 19 kvě 2008 10:12

Taky jsem měl ze začátku problémy s nabíjením diabolek
některé se deformovaly, teď už problém nemám. myslím si
že je to na zvyku a po asi 500-600 stech výstřelů se to ochodí a je to
v pohodě
HonzaD

Příspěvek od HonzaD » 20 kvě 2008 07:49

Mám CFX (5,5) krátce, takže zatím malé zkušenosti: diabolky Gamo Pro Magnum tam šly dobře, jen zcela vyjímečně se mi povedlo kousek ustřihnout při zavírání závěru.
Teď jsem začal používat diabolky s placatým předkem z Kovohutí u Příbrami (dostal jsem je v pixlách od solviny :D ). Ty tam jdou podstatně hůř, musim je tam tlačit nehtem. Navíc sviní ruce. Ale zdá se mi, že lítají mnohem líp než to Gamo Pro Magnum - menší rozptyl, méně klesají na cca 30-40m co střílím šišky.
sobi1

Příspěvek od sobi1 » 20 kvě 2008 08:41

Vďaka za Vaše skúsenosti, už som vystrieľal 400 nábojov a zdá sa mi že sa to trochu zlepšilo, ale aj tak to nie je celkom ideálne. Nechet na ľavej ruke mám už celý boľavý z toho ustavičného zatláčania. Skúšal som aj Gamo Magnum, ale je to to isté ako s diabolkami s plochou hlavou. Inak s presnosťou som spokojný, mám už na 10m v stoji nastrieľaných 157, čo je na amatéra myslím si cklkom OK.
HonzaD

Příspěvek od HonzaD » 20 kvě 2008 11:44

Jo - to jsi borec. Já se svým stařeckým třesem mám zatím kolem 120 :oops: .
sobi1

Příspěvek od sobi1 » 20 kvě 2008 13:07

Strieľam v pivnici, žiadny bočný vietor, ticho, kľud, relax. 120 som nastrieľal prvý deň čo som ju kúpil bez puškohľadu v stoi na 10 m, bola to asi tretia séria terčov. Tých 157 je zo včerajška. Ak sa podarí, dám aj fotku. Pušku mám asi týždeň a puškohľad od piatka.
Pred tým som strieľal od detstva so starou zlamovacou pištoľou REX, ale už je dosť zničená. Hlaveň sa opotrebovaním čapu nadvihla asi o 1 mm. Problém je ten, že muška je na hlavni a cielnik vzadu na korpuse. Už sa s tým nedá strieľať, ale kým to šlo, bola to celkom dobrá fľusovka. Strieľal som na 7 m v stoji obojručne a 60 z 10 bolo minimum.
HonzaD

Příspěvek od HonzaD » 23 kvě 2008 10:39

Poraďte mi někdo - jak se šteluje tuhost spouště u CFX? Točil jsem tím šroubkem za spouští na obě strany, ale nezpozoroval jsem žádnou změnu. Spoušť je na můj vkus hodně tvrdá, tak s tím potřebuji něco udělat. Předem děkuji.
sobi1

Příspěvek od sobi1 » 23 kvě 2008 10:47

Tiez by ma zaujimalo ako sa ta spust steluje. Ja mam iny problem. Mne ta tvrdost z vyroby celkom vyhovuje. Skor mi vadi ze dlzka, ktoru je potrebne prekonat kym puska vystreli je velmi velka, pricom sa kohutik jemne zasekava asi v troch polohach pred vystrelom. Je to blby pocit, lebo sa musim pred kazdym vystrelom dopredu na to pripravit.
section5

Příspěvek od section5 » 23 kvě 2008 21:38

ja mam zasa problem s tvrdou spustou na Hunterovi koli tomu (aspon myslim ze koli tomu) strhavam a uz mi to leze na nervy co sa s tym da robit? :roll:
Haness

CFX

Příspěvek od Haness » 26 kvě 2008 16:31

Dobrý den,

uvažuji o koupi vzduchovky GAMO, chtěl bych od ní co největší výkon, jelikož rád střílím na větší vzdálenosti. Uvažuji o vzduchovce typu CFX, ovšem po přečtení vašich příspěvku jsem nějak znejistěl, jestli není CFX Royal lepší. Nemohli by jste mi prosím poradit. To plastové provedení se mi líbí více, ale nevím jestli to není - co se týká střeleckých kvalit.
sobi1

Příspěvek od sobi1 » 26 kvě 2008 16:57

Neviem či niekto porovnával vplyv materiálu pažby na presnosť CFX. Rozdiel medzi CFX a CFX Royal je myslím iba v tom. Drevo je krajšie ale viac náchylné na poškodenie. Plast vyzerá atraktívne a oproti nižším modelom Gama je lepší na dotyk. V mieste úchopu prednou rukou sú plastové časti pogumované. Sám mám plastové prevedenie, ale vplyv na presnosť by mohol byť v tomto prípade závislý od hmotnosti a ťažisku pažby. Neviem to objektívne posúdiť. Moja plastovka strieľa na 10 m v stoji podľa mňa celkom slušne. Piest mám vymenený. Včera som strieľal vonku na 30 m s oporou za pomerne silného vetra. Strelivo som tiež vzhľadom na momentálnu situáciu nepoužil najvhodnejšie - GAMO Rockets. Optika 3-9x42 TACTICAL pri 9 násobnom priblížení. Výsledok bol mierne rozpačitý. Terč som síce vždy trafil, ale už pri vkladaní náboja do komory som približne vedel ako to dopadne. Keď náboj išiel ľahko dnu a spadol ešte o nejaky ten milimeter ďalej, vedel som, že to bude nepresné, v tomto prípade išlo všetko v ľavo hore cca o 5 cm od priemerného nástrelu. Pokiaľ bol náboj vporiadku a nefúklo, tak išlo všetko do rozptylu cca 1,5 cm. Nemal som k dispozícii ťažšie strelivo. Čo sa týka sily, resp. rýchlosti tak 2,5 cm smrekové prkno som ani z ďaleka na 30 m neprestrelil, ako to tu niekto zaviedol ako meradlo výkonu. Náboj sa zavŕtal cca 2 cm do vnútra.
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 27 kvě 2008 00:00

Jak už jsem napsal, po použití JSB přesnost na 30metrů- 9 z 10 víček z PET a na 50 metrů pokaždé krabičku od diabolků.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
HonzaD

Příspěvek od HonzaD » 28 kvě 2008 08:32

Jeden teoretický dotaz: dala by se u CFX vyměnit hlaveň? Myslím tím ráže 5,5 za 4,5mm. Podle rozkresu se mi zdá že jo. Netroufám si vzduchovku rozebrat, tak jsem se na to nemohl podívat ve skutečnosti. A kolik asi tak může stát hlaveň?
Odpovědět