Kto nevyskúša - neuverí.Erix píše:No možná se Ti střílí dobře, ale když by jsi ji měl, tak by jsi mluvil možná jinak.
O vzduchovk?ch Gamo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Taky dotaz: jak "vypustit" CFX Royal? (když to natáhnu a nechci vystřelit) Neposlechl jsem totiž rady tady z fóra a když jsem čistil ostatní zbraně, tak jsem vyčistil i to CFX (mám 5,5mm a tak krásně pasuje čištění z malorážky). Abych mohl promazat i válečky na natahovací páce, tak jsem natáhl a zjistil jsem, že nevím, jak to vypustit. Tak jsem aspoň dal do hlavně tyčinku s vatou (jak tady někdo doporučoval) a tu jsem vystřelil na zahradu. Stejně mi to ale vrtá hlavou - domníval jsem se, že by to mělo fungovat jako u zlamovací vzduchovky - držet natahovací páku v natažené poloze, stisknout spoušť a páku vrátit na původní místo. Nešlo ale stisknout spoušť. Asi je tam nějaká pojistka.
HonzaD - je tam pojistka která brání stisku spouště. Teoreticky by se bez problémů dala odstranit.
sloon - zkusím zatím jen z hlavy. Nejdřív vyšroubuj ten šroub (10ka klíč) za spouští. Vyndej ten plastovej konec válce o potom opatrně vyklepni osičku která je vzadu, napříč válce. Až jí vyklepneš, tak ti z válce vyjede, možná i docela silně pružina se zavaděčem. Je lepší vzduchovku opřít o zem, než tu osičku úplně vytáhneš. Potom lehce vzduchovku zlom, vytáhni pohybem vzad spoušt a zbytek natahovacího mechanizmu, kterej by překážel pístu ve vyjmutí, je tam pro ten účel v té drážce na konci vyvrtanej otvor. A pak už je posuneš píst vzad.
Pokud něco nebude jasné,tak to nafoť a alespoň tu bude i návod.
sloon - zkusím zatím jen z hlavy. Nejdřív vyšroubuj ten šroub (10ka klíč) za spouští. Vyndej ten plastovej konec válce o potom opatrně vyklepni osičku která je vzadu, napříč válce. Až jí vyklepneš, tak ti z válce vyjede, možná i docela silně pružina se zavaděčem. Je lepší vzduchovku opřít o zem, než tu osičku úplně vytáhneš. Potom lehce vzduchovku zlom, vytáhni pohybem vzad spoušt a zbytek natahovacího mechanizmu, kterej by překážel pístu ve vyjmutí, je tam pro ten účel v té drážce na konci vyvrtanej otvor. A pak už je posuneš píst vzad.
Pokud něco nebude jasné,tak to nafoť a alespoň tu bude i návod.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
ak chcete prerobiť spúšť tak aby sa dala vzduchovka odbiť stačí ak zo spúšte vyberiete taký valček katalógové číslo 16780 a z guľatiny si vyrobíte namiesto neho nový kus bez tej vrchnej tenkej časti ktorá zabraňuje stlačeniu spúšte pri zlomenej hlavni lebo jej bráni vodítko číslo 15330 dúfam že sa s toho vysomárite 

skús tento odkaz http://www.shans2003.ru/images/shema_GAMO_CFX_Royal.JPG
Gamo - CFX - intro
Pozdravujem všetkých,
Som čerstvým majiteľom CFX a chcem sa podeliť o prvé dojmy z tejto zbrane.
1, Kúpa - výmenu perforovaného piestu za plný piest spolu s náhradou plastového vymedzovača za oceľový mi ponúkol predavač a urobil to na počkanie priamo v predajni. Samozrejme, že za úhradu.
Hneď som kúpil aj náhradnú pružinu. Ani zmienka o 16J a potrebe ZP.
Cena pušky - 7 tis -Sk
2, Montáž optiky - osadil som TACTICAL 3-9x40. Dobrý prístup ku klikom - bez použitia šrubováka. Jediná zbytočnosť - osvetlený stred kríža. Za montáž som nainštaloval zarážku proti posunutiu. Vzhľadom na dobre pripravenú rybinu nebol žiadny problém. Dvojdielna duralová montáž - neverili by ste čo všetko sa dá kúpiť na Košickom blšáku od chlapíka z Mongolska. Montáž musí byť vyššia s podhľadom aj keď ten je na nič, lebo obrys predného okuláru je pod úrovňou mušky, tak že ju nie je vidno, ale to nie je dôležité.
Montáž 400 Sk
TACTICAL 5500 -Sk
3, Streľba
- nabíjanie - zlý prístup k nábojovej komore - niektoré diabolky som musel dotlačiť pomocou umelohmotného kolíčka, inak ostala desatinka milimetra vonku a pri zavieraní komory bola diabolka deformovaná a časť odstrihnutá. Pri opätovnom otvorení komory som musel vyhadzovať olovenú stružlinu. Tu chcem požiadať o radu, či máte niekto nejaký zlepšovák.
- spúšť - zatiaľ veľmi mäkká, ešte som ju nenastavoval
- presnosť - s optikou nastavenou na 4x v stoji na cca 10 m, prvá sada terčov cca 110 na 20 výstrelov, druhá sada o čosi lepšia 126. Zatiaľ som netestoval streľbu na 30 m s oporu. Sám som zvedavý ako bude pracovať Puškohľad pri zmene priblíženia.
Celkový dojem je veľmi dobrý, ale nechcem ovplyvňovať tých čo ešte hľadajú vhodnú kombináciu.
Na úvod toľko.
[/img]
Som čerstvým majiteľom CFX a chcem sa podeliť o prvé dojmy z tejto zbrane.
1, Kúpa - výmenu perforovaného piestu za plný piest spolu s náhradou plastového vymedzovača za oceľový mi ponúkol predavač a urobil to na počkanie priamo v predajni. Samozrejme, že za úhradu.
Hneď som kúpil aj náhradnú pružinu. Ani zmienka o 16J a potrebe ZP.
Cena pušky - 7 tis -Sk
2, Montáž optiky - osadil som TACTICAL 3-9x40. Dobrý prístup ku klikom - bez použitia šrubováka. Jediná zbytočnosť - osvetlený stred kríža. Za montáž som nainštaloval zarážku proti posunutiu. Vzhľadom na dobre pripravenú rybinu nebol žiadny problém. Dvojdielna duralová montáž - neverili by ste čo všetko sa dá kúpiť na Košickom blšáku od chlapíka z Mongolska. Montáž musí byť vyššia s podhľadom aj keď ten je na nič, lebo obrys predného okuláru je pod úrovňou mušky, tak že ju nie je vidno, ale to nie je dôležité.
Montáž 400 Sk
TACTICAL 5500 -Sk
3, Streľba
- nabíjanie - zlý prístup k nábojovej komore - niektoré diabolky som musel dotlačiť pomocou umelohmotného kolíčka, inak ostala desatinka milimetra vonku a pri zavieraní komory bola diabolka deformovaná a časť odstrihnutá. Pri opätovnom otvorení komory som musel vyhadzovať olovenú stružlinu. Tu chcem požiadať o radu, či máte niekto nejaký zlepšovák.
- spúšť - zatiaľ veľmi mäkká, ešte som ju nenastavoval
- presnosť - s optikou nastavenou na 4x v stoji na cca 10 m, prvá sada terčov cca 110 na 20 výstrelov, druhá sada o čosi lepšia 126. Zatiaľ som netestoval streľbu na 30 m s oporu. Sám som zvedavý ako bude pracovať Puškohľad pri zmene priblíženia.
Celkový dojem je veľmi dobrý, ale nechcem ovplyvňovať tých čo ešte hľadajú vhodnú kombináciu.
Na úvod toľko.

[/img]
Zezačátku se mi taky blbě zasouvaly diabolky do hlavně. Různě se mi otáčely a taky jsem si je ničil při zavírání. Byl jsem z toho celkem špatnej, jaká to je hrůza. Po cca 500 výstřelech sem si na to už ani nevspoměl. Každou diabolu zatláčím prstem otočeným nehtem vpřed. Ne tedy bříškem prstu ale špičkou nehtu. Za posledních 1000 výstřelů se mi ani jednou nestalo že bych tam neměl dobře zasunutou diabolu.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177