Ale možno si mal na mysli RSP (Relative Stop Power) a to je iné ako energia v J. RSP bude u JHP vyššie.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
A to bych rád věděl, jak výrobce na něco tak fantastického, jako je předaná, nebo dopadová energie příjde? Výrobce udává energii, kterou vypočte z rychlosti série střel (aby měl nějaký statistický souhrn) v určitých vzdálenostech.fugaga píše:Aha tak som to pochopil ako to bolo myslené....že výrobca udáva predanú energiu a nie dopadovú? No neviem ako by sa to dalo vypočítať, koľko energie odovzdá...trebalo by poznať hustotu materiálu. Mne sa skôr zdá, že výrobca udáva dopadovú energiu strely...
Co se týče toho, že JHP náboje jsou běžně komerčně dostupné: ano, už jsem je taky viděl. Myslím si, že zde je věc jasná, protože se jedná o expanzivní náboje se zvýšenou ranivostí a proto o zakázanou munici. Já sám toto omezení považuju za nesmysl, i když mi nezbývá než jej respektovat, protože zatím, co já - obránce nemohu mít ani ranivější střelivo, útočník se může vybavit, vším, co mu je libo. Když bude chtít, tak si pořídí i náboje se silně průbojným účinkem.predator píše:JHP se běžně v obchodeh prodávaj. Není problém si je koupit, ale lidi se bojej je nosit, protože v zákoně není jasně formulováno, jaké typy munice se mohou pro tyto účely používat. Někdo říká že JHP jsou zakázaný: "střela s expanzní dutinou nebo jinak konstruovaná s cílem zvýšení ranivého účinku" (nebo jak ten paragraf je), někdo říká že to není problém, protože se jedná o "dovolené výrobní provedení" a "ověřené pro civilní použití". Takže já prostě nevím, na čem jsme.
Jinak bych si určitě nějaký JHP koupil a nosil je. Pro obranu je to to nejlepší.
Zcela přesně. ZP sk A a ztřelivo sk. A jsou dvě věci. Držitel ZP sk. A smí nabývat zobraně/střelivo sk. A, pokud na ně má vyjímku.Alfonss píše:predator: nevím nevím.... já skupinu "A" mám taky a stejně myslím že jelikož je to střelivo kategorie "A" tak Ti ji bez vyjímky neprodají.... a pokud ano, tak prodejce porušuje zákon....