vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
To Balda and Shiva: Kluci buďte v pohodě, přeci se nebudete hádat kvůlivá nábojům, který Lapua stejně už nemá v programu. Asi to opravdu byl výkřik do tmy - alespoň prozatím. Se sypákama a s levnými Eley a GECO mám zkušenost, že pro trénink je to supr, ale po fascinujícím soustřelu najednou může přijít pád. Dnes jsem dokonce viděl GECO Rifli, která nevystřelila ani napotřetí ze Suhl a ani napopátý ze 456. Že by tam soudruzi v reichu zapomněli dát zápalku? To se u Top Line stát nemůže.

ja to nemyslel nijak spatne ani zle, a doufam ze Balda to nevzal nejak spatne. jen mi to prekvapilo.

Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
-
- Odborník na zbraně
Jaký jsou oficiální stránky lapui?www.lapua.com? Tam nemůžu najít ani jeden náboj 

Ok
2Zapy: Myslíš náboje? Já používám obyč Aquila, olověná střela bez dutinky, jinak teď o víkendu jsem zkoušel Aquila, poměděná střela s dutinkou. Oboje stříleli dobře (pro mě dostačující), dokázali jsme s nima střílet do provázku
(na 50m). Myslím si, že je to celkem dobrá puška.

Cogito ergo armatus sum.
Tak pro ilustraci, dneska se mi zas jednou s malorajdou dařilo. Navzdory nepříjemnému větru. Okolo zvýrazněného jsou vidět typičtější nástřely. Onen pěkný soustřel má rozptyl 13mm, a nastřílel jsem ho během minuty, kdy vítr zcela ustal, aby ale vzápětí mohl znovu začít vát a kurvit mi moje snahy o pěkné soustřely dál.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
vertikalni ulety nejsou vetrem.
Good shooting
soustřel
bon
.......myslel jsem si totéž, že od země nahoru a dolů tak foukat asi nebude( a že ty úlety jsou skoro všechny vertikální ), ale netroufal jsem si kritizovat - od tebe to snad skousne líp přece jenom máš daleko více zkušeností 

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED

Good shooting
Jasný, chyba je hlavně ve mě. Ale to nevadí. Hlavně se pořád postupně zlepšovat...
Jinak, co se toho větru týče, na naší střelnici je to tak, že když dost fouká, všelijak se to tam točí-chvíli to de zleva, chvíli to fouká přímo do ksichtu...
A pro zajímavost: pokud chvíli fouká vítr proti vám, na padesátimetrovou vzdálenost to způsobí, že kulka (pomalá, malorážková) mírně ztrácí rychlost, a to se potom projeví snížením bodu zásahu na terči-a to klidně v řádu centimetrů...samozřejmě záleží na vzdálenosti, síle větru, výkonu střeliva...ale vítr prostě může ovlivnit střelu i ve vertikální ose, což byste jakožto "malí odstřelovači " měli vědět.
A ještě jedna poznámka, ten terč na fotce je přetočenej hlavou vzhůru, viz ta malá čísílka v černých polích.
Každopádně, teď když sem se naučil sem vkládat obrázky, nebude problém sem hodit nástřely, až budou podmínky ideální, takže se nebudu moct na nic vymlouvat...

Jinak, co se toho větru týče, na naší střelnici je to tak, že když dost fouká, všelijak se to tam točí-chvíli to de zleva, chvíli to fouká přímo do ksichtu...
A pro zajímavost: pokud chvíli fouká vítr proti vám, na padesátimetrovou vzdálenost to způsobí, že kulka (pomalá, malorážková) mírně ztrácí rychlost, a to se potom projeví snížením bodu zásahu na terči-a to klidně v řádu centimetrů...samozřejmě záleží na vzdálenosti, síle větru, výkonu střeliva...ale vítr prostě může ovlivnit střelu i ve vertikální ose, což byste jakožto "malí odstřelovači " měli vědět.
A ještě jedna poznámka, ten terč na fotce je přetočenej hlavou vzhůru, viz ta malá čísílka v černých polích.
Každopádně, teď když sem se naučil sem vkládat obrázky, nebude problém sem hodit nástřely, až budou podmínky ideální, takže se nebudu moct na nic vymlouvat...

"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov