Řekl bych že se tu dost opakuje názor DOKONALÝ STROJ, já se přidávám, když jsem na začátku tématu psal, že do jednoho slova se nevejdu, měl jsem na mysli právě to, že bych musel o zbrani a mém vztahu k ní napsat buď Dokonalost nebo Stroj - obdivuju ten původní nápad a jeho dotažení k dokonalosti, hlavně u starých zbraní, i když třeba daná konstrukce byla překonána a moderní doba ji nahradila levným a zjednodušeným výrobkem, např. taková P08 je pro soustružníka těžký oříšek a kolik se jich vyrobilo

Dnes se to seká jak housky na krámě, ale přesto k pistoli, která má na sobě stopy po fréze, ještě dokážu mít vztah, je to divné, ale k plastové už ne... to se asi časem poddá.
Nenosím zbraň po ulici, zato jsem 2x týdně na střelnici. Nedělám to kvůli velké ráně, ani kvůli malé ráně, prostě je to prima koníček, lepší než sedět v hospodě nebo si lámat nohy na sjezdovce (dost asi napoví, že miluju běžky - vyhovuje mi prostě den strávený venku o samotě nebo s 1--2 přáteli a taky to, že pár dalších nadšenců potkám za tou či onou zákrutou bílé stopy, než hlučná tlačenice desítek až stovek lidí na jednom místě).
Samozřejmě zbraň je o odpovědnosti, jak už tu zaznělo, odpovědnost vůči rodině jednak v tom neustálém zamykání (bezpečnost), ale taky v tom, že děti nebudou hadry a loutky, ale budou mít návyky - starat se, postupovat systematicky, vědět, co mohou a co ne - to se pak přenese i do jiných oblastí života. Je to o zajištění bezpečnosti domova - co kdyby se někdo pokusil o vniknutí... V dnešní době by zbraň měl mít každý, kdo ji mít chce (uznejme, že spousta lidí na to finančně nemá a nechají se snadno zmanipulovat, že držení zbraní je buržoazní výsada a riziko, které je nutno omezit, nejlépe totálním zákazem) a současně je schopen ji uhlídat před zneužitím (po dlouhou řadu let, před sebou i jinými).