Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 29 bře 2008 21:30

Jasné!To sa stane ,ale diopter neni optíckýzamerovač,neni to optíka!

Inak ten dioprt môže byť podobný,ako "puškochlad" :lol:

Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
PabloS

Příspěvek od PabloS » 29 bře 2008 22:19

Tak jsem zas o něco chytřejší :D
TweeTy421

Příspěvek od TweeTy421 » 31 bře 2008 10:42

PabloS - daj si pozor na ten zoom pri lacnejších puškohladoch to môže meniť aj nástrel.
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 31 bře 2008 18:29

Tak som si vcera trochu zastrielal s Hatsanom. Dal skatulu, kruzidlom nakreslil terc a polozil ku plotu. Najprv nastrielat, potom overit nastrel na cistom terci. Strielal som v sede s oporou, Strelivo RWS Superdome. Strielal som desat ran na vzdialenost 23m a celkom to slo, uz som si hovoril ze budem mat pekny tercik na GS, ako som sa tak tesil, tak som strhol osmu, deviatu a desiatu ranu. Neviem sa pri strelbe tak koncentrovat :oops: No co uz, dam to sem. Prvych sedem islo do desiatky (priemer 10mm) posledne tri do osmicky, co sa podla mna neda pripisat zbrani, :oops:
Aj tak si myslim, ze na Hatsana za vzdialenost cez 20m nie najhorsi nastrel.
Skoda ze v okoli nepoznam nejakeho dobreho strelca, dal by som mu nastrielat nejaky tercik a ukazal to tu, pretoze si myslim ze tomu mojmu to celkom ide, len ja mu to stale kazim.
Přílohy
Terč 23m.JPG
Terč nastrielany Hatsanom, vzdialenost 23m
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
PabloS

Příspěvek od PabloS » 31 bře 2008 23:35

Dnes mi došla (o den dřív než jsem čekal) poštou montáž z Delty. Oproti tomu, co je na gamovce je to ráj, jenže nebyl bych to já aby se mi všechno dařilo... Ten Gamo puškohled není asi standardizovaný na 1" montáž, pže do té Delta montáže nepasuje. Stará montáž je tam navíc na fest a musel bych ji sundávat úhlovou pilou. :roll: Prostě hrůza zase. Navíc z poslední střelby nejsem vůbec nadšený. Střelba z ruky ok, když "nečekám" ten náraz a střílím uvolněně tak ok lítá to kam chci, ale jakákoliv střelba s opěrou jde hodně nahoru a doprava zase. Uvidím co na to řekne otec, ale nějak se mi to přestává líbit. Může být problém v té spoušti, která má fakt velký odpor nebo v munci (diabolky STANDARD, nejlevnější verze) ? Lítá to tam s puškohledem i přes mířidla. Musel jsem je korigovat hodně vlevo a dolů a už to tam vypadá docela komicky, s těma světlovodnýma vláknama natlačenýma na levém okraji. Co mě těší je, že když jsem zkoušel jsem průraznost, tak to šlo skrz celé Zlaté stránky 290 a vylítlo na opačném konci.
PabloS

Příspěvek od PabloS » 31 bře 2008 23:40

TweeTy421 píše:PabloS - daj si pozor na ten zoom pri lacnejších puškohladoch to môže meniť aj nástrel.
Díky, to už jsem tu někde četl. Našel jsem si oblíbený zoom cca 4,5 a s tím jsem doposud střílel. Nicméně problém změny nástřelu v jednotkách mm mě teď zatím netrápí, viz můj příspěvek výše... :cry:
vosicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vosicz » 01 dub 2008 15:55

zdravim. chtel bych se zeptat zda nekdo ma hatsan 125 s bipodem, jestli je to vubec mozne (pripadne nejakou fotku). co jsem koukal tady na foru tak tady moc fotek 125 neni.thx
Norconia QB-78 .177 + NS Platinum Nighteater 12x50
CZ TEX 083
KK 40mm
DeeM

Příspěvek od DeeM » 01 dub 2008 16:04

alobal píše:Těsnění stačí dát na chvilku do vroucí vody a pak jde nasadit celkem v pohodě. Zarážka tam žádná není,je to jen kónus 16 na 14 mm,myslím. :roll:Jinak odpověď máš hned nad svojím dotazem co se týká náhradních dílů. :roll:
Tak som skúšal tú vriacu vodu...tesnenie nezmäklo ani trocha....neviete naozaj niekto, ako to tesnenie na ten piest nasadiť...? ...mám H 105....
A skúšal som zháňať aj tie náhradné diely na H105 vo finexe a v kozape, ale zatiaľ sa mi ozvali len z finexu s tým, že by ich mali mať na začiatku marca a že potom sa mi ozvú...zatiaľ sa mi nikto neozval a to je apríl....takže ešte jedna otázka..kde zohnať náhradné diely...? :?: Vďaka
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 01 dub 2008 18:22

Mě to tak funguje bez problémů. :)
Kony

těsnění

Příspěvek od Kony » 07 dub 2008 11:31

No s tím těsněním jsem si taky užil. Někdo tady psal, že se dá použít gamácké těsnění, ale nevím jaké. Když jsem si ho u prodejce zbraní v Jeseníku objednával, tak mi nebyl dán na výběr žádný rozměr, takže mi došel na 440 :? . To originální těsnění tam nijak nejde, zkoušel jsem všechno, než jsem byl donucen použít kladivo a chemopren. Začínám docela přemýšlet, že Hatsana prodám. Je to fakt maras. Opravdu asi jedinná zlamovací vzduchovka, která je dostupná a docela kvalitní se stabilní přesností je Slavia 631, Bohužel :(
Na větrovku nemám. Tak zatím
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 07 dub 2008 14:21

Pokial viem tak na Gamo Hunter 440 je piest priemeru 25mm a Hatsan 55S (teda vsetko co je tomu pribuzne, napr. 70atd) ma priemer piestu 27mm.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 07 dub 2008 14:59

Myslím že toto řešení mluví za vše. :lol: Jinak 125 má průměr 29mm,lze použít i těsnění z gama 1250,ale musí se upravit nebo udělat jiný konus. 8)
Přílohy
004016391.jpg
004016383.jpg
floby

Příspěvek od floby » 08 dub 2008 11:00

To alobal. Řešil jsem to úplně stejně, včetně toho těsnění z gama 1250-je mněkčí, z lepšího materiálu a má lépe udělanou drážku která zajišťuje těsnost pod tlakem. Ještě jsem udělal 2mm zápich a vymezovací, teflonový (jakoby pístní) kroužek, na konci pístu, před vybráním pro zachycení spouští. Protože zadní část pístu je v pouzdře pístu navolno, s vůlí asi 1mm, a odírá ho. Píšu schválně s vůlí asi 1mm, protože mám písty tři, a každý z nich, nejenže má jiný průměr ale i celkové zpracování zachycovacích výstupků a drážek zadní části pístu. Zřejmně si s tím Turci hlavu moc nelámou. Až budu mít H 125 zase rozhozenou, tak úpravu nafotím a dám sem. Ještě doporučuj, až budete H 125 opět rozdělávat podívejte se hlavní skrz pouzdro pístu proti světlu. U mé H 125 se kanálek pouzdra s hlavní překrývá skoro o polovinu. Protože mám ráži 22., a kanálek má průměr 4mm, půjde to částečně ale ne úplně napravit.
Prostě Turci se s tím ne . . . ou. Zkrátka a dobře, Hatsan je vzduchovka pro bystrou hlavu a šikovné ruce.
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 08 dub 2008 18:13

To floby: nezbývá mi nic jiného než s tebou souhlasit 8) Přepouštěcí kanálek mi sedí přesně na hlaveň asi potom co kus to originál,ale viděl jsem to u sousedovi slávie že to má pěkně přesazené :) Šikovné ruce jsou důležité,nad některýmy problémy ostatních žasnu,neznám slovo nejde. :lol:
undead

Příspěvek od undead » 17 dub 2008 01:35

Odpovědět