pozorovaci dalekohledy-monokular
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Dekuji za hodnotny prispevek. takhle by to melo vypadat vzdy. Je mi jasne, ze odolnost na pocasi nikdo delat nebude, protoze na to nebude vynakladat sve financni prostredky.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
- Bonaventura
YUKON 30x50
Jaké máte zkušenosti s monokulárem YUKON 30x50 co se týče ráže .22?
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Nějak nerozumím otazce ,,,, monokulár a ráže 22 ??? Co jsi tím chtěl říci ... monokulár na pušku nenacpeš to je pozorovací dalekohled.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
- Bonaventura
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Na 50 tutově. Víc s malorajdou stejně na závodech řešit nebudeš.
- Bonaventura
pro Bonaventura
Ten dalekohled mám. Krom toho, že docela lehký, moc kvalitní pozorování terče na 50 m neumožňuje. Při různém nasvětlení a měnícím se ovětlení mě v obraze vznikají různé barevné a zkreslující interference. Stejný výrobek ale se zvětšením 20x ti možná udělá lepší službu, ten mám taky. Yukon 30x50 jsem z uvedených důvodů přestal k pozorování terče na 50 m používat. Terč je prostě něco jiného než koukat v krajině a v členitém terénu. Sežeń si po bazarech Meoptu Sport 25x70. Jednoduchý, odolný, obraz docela ujde a také má vyhnutý okulár. Do 100m by to chtělo s okulárem 40x.
Ten dalekohled mám. Krom toho, že docela lehký, moc kvalitní pozorování terče na 50 m neumožňuje. Při různém nasvětlení a měnícím se ovětlení mě v obraze vznikají různé barevné a zkreslující interference. Stejný výrobek ale se zvětšením 20x ti možná udělá lepší službu, ten mám taky. Yukon 30x50 jsem z uvedených důvodů přestal k pozorování terče na 50 m používat. Terč je prostě něco jiného než koukat v krajině a v členitém terénu. Sežeń si po bazarech Meoptu Sport 25x70. Jednoduchý, odolný, obraz docela ujde a také má vyhnutý okulár. Do 100m by to chtělo s okulárem 40x.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem osobne ozkoušl jak Yukona 20 x tak 30 ani jeden mně neseděl z dřívejška jsem byl zvyklý na Meoptu už si nepamtuju čílso bylo to před 20ti lety. Teď mám Exactu 15 - 45 x 60 a jsem spokojenej vrcholně, čistě koukáníčko a jemné doladění nemá chybu na 50 metů čtu přeseklé kružnice na terči to mně naprosto vyhovuje, cena byla okolo 2800.
..
Bushnell Trophy 25-50x50. Koupeno prez amazon.com vcetne dopravy atd. do 3.000,- czk. U nas je cena tusim ze 6-7.000,-
V cene ministativ, taska, popruh a "aluminium" kufr.
V cene ministativ, taska, popruh a "aluminium" kufr.
CZ 200S (CZ750S2M1)
Bushnell Trophy 25-50x50
Bushnell Trophy 25-50x50 - takže si dovolim něco k tomuto pozorováku abych nadchl nebo odradil případné zájemce.
Zabaleno v Alu kufru co je spíš papírovej než alu, ale vypadá pěkně, v OBI by byl za víc jak pětikilo K tomu textilní taštička standardní.... Stativ - účel splní.
Dalekohled jsem už zkoušel "z okna" na vzdálenosti 50 - 150 metrů cca. Docela slušně maká i v šeru, což mě překvapilo. Do 100 metrů mi na větrovku 4,5mm poslouží a myslim že i za lehce zhoršené viditelnosti. Nad 100 metrů už to bude slabota, ale uvidim až uvidim.
Má bejt vodotěsnej, prachotěsnej, nárazuvdornej... tomu nárazu se zdá by odolat mohl, je silně pogumovaný, prachu asi taky, pokud nebydlíte na sahaře, ale s tou vodou/deštěm bych si na stopro jistej nebyl. Štelovátko na ostření v přední části mi vodotěsné nepřipadá, je tam vesele vidět závit, ale nevim nejsem odbornik.
Design.... na obrázku se mi líbil... v reálu z dálky taky.... z blízka.. no prostě čína s nevalnou výstupní kontrolou. Místy nezačištěné otřepy z gumy, krytka na okulár vypadá jak kelímek od jogurtu, krytka objektivu mi za týden bude padat sama.
MOJE resumé: já ho koupil nový za 3000,- říkám PARÁDA!!
Na netu v čechách sem ho našel za 8700,- !!!! V žádnym případě nekupovat!!!
Zabaleno v Alu kufru co je spíš papírovej než alu, ale vypadá pěkně, v OBI by byl za víc jak pětikilo K tomu textilní taštička standardní.... Stativ - účel splní.
Dalekohled jsem už zkoušel "z okna" na vzdálenosti 50 - 150 metrů cca. Docela slušně maká i v šeru, což mě překvapilo. Do 100 metrů mi na větrovku 4,5mm poslouží a myslim že i za lehce zhoršené viditelnosti. Nad 100 metrů už to bude slabota, ale uvidim až uvidim.
Má bejt vodotěsnej, prachotěsnej, nárazuvdornej... tomu nárazu se zdá by odolat mohl, je silně pogumovaný, prachu asi taky, pokud nebydlíte na sahaře, ale s tou vodou/deštěm bych si na stopro jistej nebyl. Štelovátko na ostření v přední části mi vodotěsné nepřipadá, je tam vesele vidět závit, ale nevim nejsem odbornik.
Design.... na obrázku se mi líbil... v reálu z dálky taky.... z blízka.. no prostě čína s nevalnou výstupní kontrolou. Místy nezačištěné otřepy z gumy, krytka na okulár vypadá jak kelímek od jogurtu, krytka objektivu mi za týden bude padat sama.
MOJE resumé: já ho koupil nový za 3000,- říkám PARÁDA!!
Na netu v čechách sem ho našel za 8700,- !!!! V žádnym případě nekupovat!!!
CZ 200S (CZ750S2M1)
http://www.grafs.com/product/183530
nevim kdo to muze prodavat za 7.000 kc, to je jednou tolik nez ode mne, kdych to vezl.
Ale z duvodu nutnosti drzet 24mesicu zaruku, levne sklo nevozim. Naklady na reklamic (jez je vice nez pravdepodobna) nekolikanasobne prevysuji muj zisk.
Mozna prave proto obchodnici (a nejen u nas) maji ceny jednou tak velke, protoze vymeni kus za kus a netrati na tom, a az maji par kusu na reklamaci tak to vse poslou najednou.
nevim kdo to muze prodavat za 7.000 kc, to je jednou tolik nez ode mne, kdych to vezl.
Ale z duvodu nutnosti drzet 24mesicu zaruku, levne sklo nevozim. Naklady na reklamic (jez je vice nez pravdepodobna) nekolikanasobne prevysuji muj zisk.
Mozna prave proto obchodnici (a nejen u nas) maji ceny jednou tak velke, protoze vymeni kus za kus a netrati na tom, a az maji par kusu na reklamaci tak to vse poslou najednou.
Good shooting