Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 27 bře 2008 18:35

jak tak koukam tak si sem vubec nemusel psat... stejne sis vybral podle sebe a nenechal si poradit...
No ale proti gustu zadnej... :wink:

Raději s pravdou padnout, než-li se lží zvítězit.
PabloS

Příspěvek od PabloS » 27 bře 2008 20:41

Tak jo, dostali jste mě, kupuju loveckou T optiku, bo tam dám 35J pružinu a jedu lovit lední medvědy do Kanady :lol: Mi nešlo ani tak o to, jaký koupím puškohled, ale spíš zbraň. Když kouknete na Kozap, tak je tam jen u 125 a 85 možnost 35J technické verze. Tudíž při případném modifikování 85ky by nemělo hrozit předimenzování, protože je stavěná na víc než 2 násobný výkon a oproti 125 je za hubičku. A jak znám otce tak než s tím poprvní vystřelí, tak s tím bude tak týden všelijak laborovat (ještě že tomu nerozumím). S Gamou jsem si nechal poradit napůl, pže beru její montáž. Optiku beru takovou jakou beru, protože pro moje účely T-čko stačí a aspoň budu mít na zbrani něco českého (vyrábí to ČZ). Samo dám za čas vědět, jak jsem dopadl...ikdyž mám takový pocit, že se najdou tací, kteří se těší jak to bude stát za h a jak tu budu nadávat :lol:
Erix

Příspěvek od Erix » 27 bře 2008 20:58

Na 35 J musíš mít zbroják a další věci, jako jsou listy o schválení zbraně, průkaz zbraně... a stejně s tím doma střílet nesmíš. :wink:
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
honda

Příspěvek od honda » 27 bře 2008 21:13

Nač potřebuješ optiku když budeš na špačky střílet do plechu, do toho se snad trefíš jen podle laufu, leda že by to bylo víčko od piva nebo ti špačci měli na hlavách miniblembáky. Na špačky stačí prak a petardy.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 bře 2008 08:59

PabloS píše:Tak jo, dostali jste mě, kupuju loveckou T optiku, bo tam dám 35J pružinu a jedu lovit lední medvědy do Kanady :lol: Mi nešlo ani tak o to, jaký koupím puškohled, ale spíš zbraň. Když kouknete na Kozap, tak je tam jen u 125 a 85 možnost 35J technické verze. Tudíž při případném modifikování 85ky by nemělo hrozit předimenzování, protože je stavěná na víc než 2 násobný výkon a oproti 125 je za hubičku. A jak znám otce tak než s tím poprvní vystřelí, tak s tím bude tak týden všelijak laborovat (ještě že tomu nerozumím). S Gamou jsem si nechal poradit napůl, pže beru její montáž. Optiku beru takovou jakou beru, protože pro moje účely T-čko stačí a aspoň budu mít na zbrani něco českého (vyrábí to ČZ). Samo dám za čas vědět, jak jsem dopadl...ikdyž mám takový pocit, že se najdou tací, kteří se těší jak to bude stát za h a jak tu budu nadávat :lol:
Chtěl jsi rady, těch se ti dostalo.
Jestli se jimi budeš řídit, je tvoje věc.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 28 bře 2008 09:10

To PabloS
Ďalší sniper ! (čakatel)Obrázek
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
PabloS

Příspěvek od PabloS » 28 bře 2008 11:00

@ Erix: to byl samozřejmě vtip s tou pružinou a medvědy, myslel sem že to je snadno rozpoznatelné...
@ Honda: ten plech je cca 5x5 cm, zavěšený na stromě na konci zahrady a slouží jako cvičný terč zatím pro stařičkou Slavii. Od vrátek je to nějakýc 35m
@ Risopepi: jax na to přišel? Já tu několikrát psal, že např. modfikování pušek nerozumím a že střílím jen velice málo... Myslím, že tu spíš asi jako jeden z mála ze sebe snipera nedělám, takže tvůj ironický příspěvěk je mimo mísu a spíš "míříš do vlastních řad"...
@ Kubajz: Rad se mi dostalo a všem za ně děkuji - teda za ty konstruktivní. Prostě ale na H125 s Deltou finance nemám. Už takhle jsem přetáhl rozpočet. Původně jsem chtěl H90 s tou optikou, co k tomu dávají v setu, tak myslím že díky vašim radám jsem se přeci jen trochu posunul, zbytek je o penězích a o tom, že mě tlačí čas - otec má narozky ve středu. A ten T-kříž mi opravdu stačí.

Už tu nebudu spamovat. Sestavu mám vybranou, dnes si jedu pro vzduchovku a optiku přímo do Kozapu a na další odbornou debatu s vámi nemám poznatky na dostatečné úrovni... :wink: Chtěl jsem tu pak dát fotky nebo zkušenosti, popř i pár terčů, ať se pobavíte, ale asi to nebude ok nápad...
mechanik

Příspěvek od mechanik » 28 bře 2008 19:03

Neblázni... přece se nenecháš těma starýma pardálama rozházet to víš teď jsou chytří, ale i oni jednou začínali a myslím si že tak zkušení a chytří jako teď určitě nebyli :-) Stačí se kouknout do starších příspěvků :twisted:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 bře 2008 19:40

No právě. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
mechanik

Příspěvek od mechanik » 28 bře 2008 19:44

Děkuji... od tebe mě tohle potvrzení moc těší :wink: Jsem taky začátečník i když střílím od 8 a tvé rady i ostatních přímo hltám :-) Ještě jednou dík :P
honda

Příspěvek od honda » 28 bře 2008 22:52

PabloS No vidíš, já si představoval ten plech 800x větší když má dělat kravál a plašit špačoury, tj. že vyběhneš a flákneš do tabule 1x2m.
PabloS

Příspěvek od PabloS » 29 bře 2008 19:14

heh, měl jsem napsat plíšek nebo pléééšek.
Jinak jsem tak napůl spokojený. Nedalo mi to a vyrazil s kamarádem 85ku zastřelovat. Nakonec jsem teda přímo v kozapu zvolil jiný puškohled (od Gamo 3-7 x 28 ) s TV křížem. No montáž je tam fakt blbá... Nejdřív jsme stříleli klasicky bez optiky a krása. První rána byla slyšet tak na 3 km daleko, ale pak to už přeci jen střílelo klidněji. Plechovka od kompotu dostala na 10 m dvojitý průstřel, to samé na 20 a na třetí pokus i na 30 m. Pak jsme chvilku stříleli na přesnost do terče a šlo to všelijak. Musel jsem si zvykat, pže to chtělo hlavu víc položit na pažbu. Rány lítali pořád doprava nahoru. Zrada spočívala v tom, že jsem pušku držel moc pevně a střílel jsem opěrou. Vzpomněl jsem si, že tu někdo doporučovat držet ji zlehka. Tak jsem ji jen mírně opřel o rameno a pálil klasicky ve stoje a světe div se, začalo to lítat přesně. Mírné nedostatky jsem zkorigoval na těch nastavovacích "točítkách" a naprostá spokojenot. Kamarád střílel pořád nahoru doprava :?: Pak se šlo na střílení s optikou. Po první hodině jsem chtěl ten dioprt zahodit a rozšlapat. Lítalo to zase doprava nahoru i s mým "volným" stylem a to tak že brutálně moc. Nastavovací šrouby na optice nestačily. Dal jsem to na max dolů a do leva a pořád hrůza. Musel jsem začít hýbat s montáží. Výsledek byl čím dál horší. Pak jsem celou montáž sundal, povolil všechny šrouby, posunul zarážku na pušce trochu dopředu, namontoval celý systém zpět a najednou to začalo lítat do černého. Sice do nějakých desítek jen málo kdy, ale 10 ran z 10m po sobě do černého. No strávili jsme tí půl dne. Teď jsem se vrátil a mám rozporuplné pocity. Pušce nemám co vytknout, chce to si na ni jen zvyknout. Kvalita zpracování je taková jako jsem čekal. Po pár ranách se mi z hledí začala vysouvat "osička" a začalo se naklánět. Naštěstí jsem si toho všimnul včas. Prostě po dodání byla povytažená... Plast mi až tak nevadí. Hatsan asi nebude z těch pušek, které se dědí z generace na generaci jako Slávia po dědovi, ale má super výkon a přesnost je fajn. S tím dioptrem nevím, zítra tomu věnuju nějaký čas a uvidím. V úterý mi naštěstí dojde nová montáž, takže to tam ještě šupnu a už nebudu mít čas s tím hýbat. Asi si to otec bude muset nakalibrovat sám. Já jsem asi lama a namontoval jsem to blbě :lol:
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 29 bře 2008 19:49

"Pak se šlo na střílení s optikou. Po první hodině jsem chtěl ten dioprt zahodit a rozšlapat."
???
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
TweeTy421

Příspěvek od TweeTy421 » 29 bře 2008 20:13

no to lacné gamo nebola moc dobrá voľba tuším to má plastové šošovky a mliečny obraz no škoda že si nezobral vyššiu sériu
PabloS

Příspěvek od PabloS » 29 bře 2008 20:51

@ risopepi: Mělo to být "dioptr" samozřejmě :lol:
@ TweeTy421: Hmm...je pravda, že nemám moc s čím srovnávat, ale optika mi nepřijde špatná. Je to variabl, ale otáčení jde ztuha, takže by se to nemělo samovolně posouvat. Zatím jsem s tím střílel na zvětšení 4,5 - 5 a nemůžu si stěžovat. Problém bude na 90% ta chatrná montáž nebo že to neumím dobře nainstalovat, ale to se snad vyřeží montáží od Delty.
Odpovědět