Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
jj, rozhodně 4,5...máme dlouhou zahradu, tak se bude vyšší dostřel hodit. Až vzádu (nějakých 40m) nám špačci ožírají ovoce, tak je tam budu plašit palbou do plechuErix píše:Koupíš mu doufám ráži 4,5 mm(cal. .177)?Tato ráže je pro terčovou střelbu lepší než .22.

Tak jsem včera strávil půl dne pročítáním různých fór a studováním technických údajů a má volba padla na Hatsan mod.85 (když půjde sehnat, tak provedení 85X) http://www.hatsan.com.tr/airguns_mod_85_x.asp a optiku Gamo 4x32. Mod.85 je podle udávaných parametrů 2. nejsilnější na českém trhu (po 125 samozřejmě), ale je o dost lehčí. Designově se mi taky zamlouvá... Takže beru tak trochu opomíjený model a budu se modlit, abych nenarazil na nějaký nepodařený kus 

Naposledy upravil(a) PabloS dne 27 bře 2008 14:19, celkem upraveno 1 x.
Oh...
2PabloS:co to mate furt s tema GAMA-ma? Ja mam sice dve, ale uz nikdy bych do nej nesel. Nemaj ani AO (vetsina). Fakt si kup radsi DELTA 4*32AO, myslim ze ti ji doporuci 100% lidi tady z fora (pokud chces levnej, ale celkem kvalitni puskohled). Gamo neni moc dobry, neostry, plastik cocky.... Nedoporucuji. A kdyz k ty DELTE koupis i montaz, tak te to vyjde na cca 2 000Kc, sice drazsi, ale kvalitnejsi.
BTW:dej na nase rady (nejsme dealeri)
BTW:dej na nase rady (nejsme dealeri)

Cogito ergo armatus sum.
Máš pravdu, na druhou stranu tu všichni píšou, že od Hatsanu jedině 100, 105 a 125 a ostatní jsou na hraní, tak nechci k nic moc pušce kupovat (pro mě) drahou optiku. Ikdyž pokud se nemýlím, tak tu nikdo o mod.85 zatím nepsal...má to vůbec někdo ?
U Gama se mi líbí, že to je i s montáží a jak už jsem psal výše, chci to jako dárek pro otce, který si za čas stejně koupí větrovku. Hatsana zdědím já a já nestřílím nějak závodně ani ne moc často, takže myslím, že my daná kombinace mod85 a Gamo 4x32 bude stačit. Jen ještě sehnat tu verzi 85x. Už jsem psal na kozap i finex, tak uvidíme... 

Apevia- ja neviem čo tu všetci píšete že gamo je z plastu každé nové gamo ma šošovky zo skla !!! a tubus je celý hliníkový !!!možno tak 4x20 je plasťak.Ja mam gamo 4x32ir nastavitelná paralaxa a svetelný bod a ma nastrielané okolo 3000vystrelov a strieľa ako nový a to mi už padol aj na betón akurát sa oškrela farba.Ja som ho kupoval v polovici roku 2007 a všetky modeli čo mali na predajni boli hliníkové možnože kedysi boli plastové.
Novy?
Tak u novych nevim. Mame dva, sice funkcni, ale.... Jeden na 22LR a druhej na Slavce. Uz bych to nechtel. Ty nase teda nastesti vydrzeli, ale ten obraz, s deltou to neni srovnatelny... Podle me je lepsi DELTA a hlavne, kdyz se stane neco s deltou, tak neni problem s pripadnou reklamaci, posilaj novy kus.....
Cogito ergo armatus sum.
ufff...tak poslední kompromis a mám vybráno. Mod 85x v ČR (překvapivě) není a nebude. Takže 85 standard 4,5 mm, optika od České zbrojovky 4x32 (jen ten T-kříž tam nemusel být) a montáž ta, která se prodává k deltě (vypadá bytelně, má dole 4 zajišťovací šrouby). Jen mi to teď bude chodit domů ze všech koutů republiky 

???????
2PabloS:tak ten T-kriz je pekne na*** pri tercovy, nebo klasik strelbe. To je loveckej kriz. To neni dobry...
Cogito ergo armatus sum.
T-čko v žádném případě nebrat!
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
T-čko je dobré tak na nějakou srnku za soumraku. Navíc ta optika nemá ani AO.
Peněz máš málo a ještě je vyhazuješ.
Peněz máš málo a ještě je vyhazuješ.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Chjo...
Souhlasim s Kubajzzem, myslim ze nez takovato optika je lepsi zadna a treba si chvilku pockat...
Cogito ergo armatus sum.