Příspěvek
od KING » 16 bře 2008 15:31
Classic 3-9x40 jsem si nedávno pořídil. Náhodou jsem koupil ZKM456 a chtěl jsem nějaký levný puškohled pro zábavnou střelbu, případně pro závody s omezením zvětšení 4x nebo do 12x . Takže jsem procházel naše a hlavně polská fóra, kde je o Delta Optical Classic (DOC) toho napsáno spousta. Prý je lepší než svůj vzor B.T., prý ty co se dělají teď jsou horší než ty první, ale vesměs velmi kladné hodnocení. Samozřejmě až na nepřítomnost AO.
Koupil jsem ho. Největší strach byl, zda se nebude měnit záměrný bod se změnou zvětšení, zatím jsem to nemohl pořádně zkusit ale zdá se, že ne. Horší je paralaxa nastavená na 100m – od zvětšení 7x na 50m už ostrost kříže a terče není dobrá, nehledě na chybu v zamíření. Na polských fórech řešili možnost změny paralaxe (odšroubováním kroužku na objektivu a pootočením objektivem) a případné ztráty záruky, já jsem to neřešil a nastavil paralaxi na 50m a jsem spokojen. Na střelnici střílím stejně jen na tuto vzdálenost. DOC jsem také zanesl za chlapíkem, který se živí opravami puškohledů. Náhodou tam měl skoro 2x dražší Hakko 3-9x tak je srovnával a (prý) ta Delta je lepší…
Co se týče výdrže, na stránkách Binoxu v komentářích sebevědomě doporučuje prodejce tuto optiku i na SKS nebo Iž18 v 308. Naopak na polských fórech jsem četl, že někdo slyšel, že se někomu rozsypal na nějaké výkonné lámačce...
Naposledy upravil(a)
KING dne 16 bře 2008 15:49, celkem upraveno 1 x.