NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 08 bře 2008 21:33

Zdravím pánové, sháním někoho kdo by mi vyrobil tu objímku mezi hlaveň a tlakový zásobník. Nevíte o někom, nebo nemá někdo z Vás přímomožnost vyrobit?

Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Kyvetovani

Příspěvek od Apevia » 08 bře 2008 23:29

Dnes sem strilel poprve s kyvetou. Nejdriv sem myslel, ze ji odpojim, ale pak sem si rekl, ze kdyz strilim jen ze sedu u stolu a pak ve stoje oprenej o boudu, tak ze ji tam necham. Je to s ni super. Neresim po 10ranach meneni bombicek (mel sem adaper na 7g CO2-sifon), strilel sem celkem dost ran (nevim kolik) a nejak to nastesti nedochazelo. Ten ventyl muzu jen doporucit. A jestli mate hasicak tak neni co resit....

A jedna otazka, kdyz nemam uz plnou kyvetu, muzu ji jen trochu dofouknout bez zmrazeni a za "poloprazdna"? Je mi jasny, ze ji nenaplnim uplne, ale bude v ni vic, nez bylo dosud. Jde to? Nebude to necemu vadit? (blby otazky, ale radsi se zeptam.... :oops: :oops: )

Cau

BTW:uz mam konecne pazbu-v threadu o pazbach...
Cogito ergo armatus sum.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 10 bře 2008 14:10

Zdravím Vás pánové,
tak jsem měl po delší době možnost provětrat upravenou qb78. Dělal sem ty úpravy o kterých se mluvilo, zlepšení průchodnosti cesty CO2 a perforování ventilu v zásobníku. Dříve jsem na 2x12g CO2 dal těch 50-60 výstřelů jak tu píšou všichni, teď jich dám tak 30 co za něco stojí. O hodně se ale zvýšil dostřel a musím říct že přesnost se nezměnila, pořád je na poměrně velmi dobré úrovni. Střílel sem na nějakých 25 - 30 metrů a soustřel tak do 3-4 cm, poloha ve stoje s oporou a funěl vítr. Druhý den sem zkoušel za bezvětří co se s tím dá trefit. Mířil sem na plotový sloupek, šířka nějakých 8 cm a vzdálenost cca 65 - 70 metrů. S deseti ran sem 8x trefil což si myslím že na vzduchárnu za 2500,- není vůbec špatný výsledek. Teď sháním novou objímku mezi halveň a zásobník, na poště mi leží kyvety a v JGS dokoupím přepouštěcí ventil a bude sranda. Časem asi půjdu do nějaké nové pažby a případně zkusím i nový tlakový zásobník, jen nevím jestli vyrábět celé tělo pušky znovu nebo ten stávající zásobník jen nastavit o kus další trubkou.
Mimochodem jaký si myslíte že je použitý materiál na ten zásobník? Jde mi o to jakou mám shánět trubku, nevím totiž jestli to nějaká standartní trubka vydrží.

Díky všem za rady.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 10 bře 2008 16:44

To Euchemio: Tak víš jak, je lepší být ze začátku pesimista, než zklamanej optimista ! Ale asi to bylo fakt tou teplotou, čím je tepleji, tím lepší to je. A na těch kyvetách je už to šroubení co pasuje přímo na ten přepoušťák z JGS? Napiš sem, kdyby to ještě někoho zajímalo.

To All: Včera bylo venku na sluníčku 23 stupňů a tak jsem zkoušel to 5cm víčko posunout ještě dál, ze 40m na 52m(konec našeho sadu) a 10 výstřelů, 9 zásahů (opřená o strom) a pak 10 výst., 7 zás. (bez opory). Tak jsem se vydal na fotbal. hřiště. Od branky k brance 105m, tak že to zkusím na tu vzdálenost do brankové tyčky, jen jestli to doletí a bude to slyšet, protože střílet na svislou tyč je jen o dostřelu. Jak se chytne svislá v optice, tak to nejde se netrefit (samozřejmě v bezvětří). No, lehounce foukalo, ale žádná fujavice, a 7 z 10 bylo slyšet zazvonit. A to vše zatím bez tuningu a s počátečním lamentováním, co jsem to koupil za šme...
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Jj, jde to

Příspěvek od Apevia » 10 bře 2008 17:02

Jo. Staci kdyz tu prevlecnou matici nasroubujes na zavit na tlakovem zasobniku (misto vicka propichovace) a na ten sroub z druhy strany (ten co vycniva) nasroubujes primo kyvetu. Je to primo ventyl na klasik kyvetu a QB, nemusis uz ani nic upravovat a vse funguje dobre. Je to dobrej napad, lepsi nez se s tim doma s**t....
Cogito ergo armatus sum.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 10 bře 2008 20:45

Zdravím vespolek,

potřeboval bych jedno info, nevíte náhodou kde se v Praze dají vyměnit prázdné kyvety za plné? Díky za info.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 11 bře 2008 15:20

Kdysi sem tu objimku na hlaven chtel nakreslit v CADu a nechat to riznout vodou z duralu. To by pro me kamarad zaridil. Jenom sem se na to pak vyprdnul. No asi ji vazne dneska zkreslim a zeptam se co by to stalo.
Zavity na pojistne cerviky by si pak kazdy asi musel dodelat sam. A nebo udelat mezi otvory pro hlaven a zasobnik sterbinu a pak uz si jen vrtnout otvor pro sroub na stazeni. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 11 bře 2008 15:39

chci se zeptat, jestli je lepsi udelat dil cislo 0408 z lehkeho kovu nebo naopak tezkeho? co tedy myslite ke zvyseni vykonu?
Chci si to totiz udelat ale nevim jestli z hliniku nebo oceli, popripadne mosazi.Predem dik.
Raději s pravdou padnout, než-li se lží zvítězit.
pechi

Příspěvek od pechi » 11 bře 2008 16:08

A proč ho vlastně chceš dělat novej? Pokud neplánuješ nějaké složitější změny, tak stačí vzít ten původní díl na brusce do kužele dle návodu a je to. Nebo to myslíš tak že kdybys ten novej díl udělal už rovnou do kužele a třeba z toho duralu, jestli by měla menší hmotnost vliv na výkon...? Podle mě by ten vliv byl zanedbatelnej...
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 11 bře 2008 16:09

jj no chci zachovat ten puvodni kdyby nahodou neco, tak bych to vymenil nazpet :D
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 11 bře 2008 16:11

No a jeste mne zajima proc nekde na forech navrtavaj ten dil c. 0401??? tam udelaj takove 4 diry, to jako pro lepsi pruchod CO2?
pechi

Příspěvek od pechi » 11 bře 2008 16:12

Aha tak :) No já bych doporučoval stejný materiál jako u původního dílu, tedy mosaz. Hmotnostní rozdíl je u takového malého dílu celkem zanedbatelný, a přece jen mosaz je na součástku ventilu podle mě vhodnější než dural...

Jinak s těma dírama je to tak, už jsem se tu na to někde jednou ptal.
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 11 bře 2008 16:13

jj zrejme jo, a co ten dil 0401?
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 11 bře 2008 16:15

Jsem si nevsiml toho o tom diu 0401. No a kdyz tedy strilim uz jen s kyvetou tak to asi mam vyndat ten propichovac ne?
pechi

Příspěvek od pechi » 11 bře 2008 16:24

Jasně, úprava spočívá v tom že vyhodíš propichovač, díl 0408 upravíš do kužele tak aby na něm držela ta pružinka, uděláš nový díl místo původního 0404 (v podstatě placka s vystouplým středem který drží pružinku, do kříže vyvrtat 4 díry pro průchod plynu), díl 0402 vyhodit a místo dílu 0403 který tam většina z nás ani nemá, tam dát nějaké šikovné sítko v celku, kdyby náhodou... :o
Odpovědět