Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
diablo.

Příspěvek od diablo. » 09 úno 2008 09:21

Včera jsem si našel chvilku a udělal jsem par vístřelu na 60m.Plechovka od broskví je skrz.Z deseti ran bylo sedm zásahu.Střelivo Pro Magnum.S Expander jsem to ani nezkoušel protože jsou na kratší vzdálenost.

Arkain

Re: Vzduchovky Hatsan

Příspěvek od Arkain » 20 úno 2008 11:15

DeeM píše:
Arkain píše:Som vlastnikom Hatsan mod. 70, je presna, mam puskohlad.. skoda len tych umelohmotnych casti.. teda konktertne muska a tiez spust a pod.. ale inak su spokojny.. mimochodom je na predaj, ak mate zaujem tu je mail napiste osobne michal.magdolen@gmail.com
...keď si s ňou tak spokojný, prečo ju predávaš....? :wink:

Well, uz su ju predal.. preco? Bo su si cel obstarat nejaku v cal .22, pacila sa mi tech force conender 89, nemozem ju vsak zohnat v europe, asi to predavaju pod inou znackou.. k hatsanu, tie nove modely su pekne, len zas preco tam musi byt tlko plastovych casti, najviac ma stve ta poistka a muska.. asi si kupim nejaku CZ vzduchovku, aj ked su to slabsie typy, su kvalitne.. ja nie som ani polovnik, ani sportovec, mne to staci len na terciky.. tu .22 su cel koli dobrej veternej stabilite na vacsie vzdialenosti, co .177 nema. Hatsan mod. 70 sa predava na SK 250m/s, v polsku zazenes original pruzinu na 300m/s.. ako vravim, uz som ju predal
Arkain

Re: Vzduchovky Hatsan

Příspěvek od Arkain » 20 úno 2008 11:23

sorry, nechtiac su to odoslal.. ten hatsan su predal, bola to orig. 250m/s ver., v polsku sa da zohnat pruzina k hatsan mod. 70 na 300 m/s.. tu na SK vsetky rychlosti obmedzuju.. predal som ju, bo sa mi strasne hnusili tie plastove casti, menovite muska a poistka a tiez spust.. vsade plast.. tie nove hatsany su fajn, len zas vsade plast.. ach jaj.. cel su kupit nejaku v cal .22, pacila sa mi tech force contender 89, ale neda sa tu v europe zohnat, asi to predavaju pod inou znackou, ak vobef... :( myslim, ze nakonec kupim nejaku CZ, su sice slabsie, ale kvalitne.. tuning nie je problem, bo mechanizmy v CZ 630 su stavane len na 170 m/s, 634 vsak vydrzia viac..
Arkain

Příspěvek od Arkain » 20 úno 2008 17:58

fidlerp píše:Zadny doraz pre montaz puskohladu, aby sa neposuval dozadu.

Peter
Inac vsimol som si ze ani tie najvyssie triedy hatsan nemaju doraz, len ta nova seria.. ale ako vravim, sama umelina tie hatsanky.. ja som to s puskohladom vyriesil tak, ze som ho poriadne pritahol a k montazi som kvapol trochu duvilaxu.. 100% - ucinne. Inac mne ani tak nevadi ze sa posuval dozadu, ale dopredu, bo su ho mal v puzdre..
pechi

Příspěvek od pechi » 20 úno 2008 18:12

Tak duvilax bych tam teda rozhodně nedával. Zaprvé je to lepidlo na dřevo, takže účinnost na kov/kov je nula nula nic, a taky je to vyrobené na bázi disperze kopolymeru vinylacetátu ve vodě, takže chudák případný povrch (např. černění). Spíš bych do rybiny kápnul trochu pojišťovače závitů, např. Loctite nebo podobný, a nehne se to ani o píď... :wink:
Berca

HATSAN 55S

Příspěvek od Berca » 27 úno 2008 11:12

Ahoj, jsem tu nováčkem, mám kopenou vzduchovku HATSAN 55S a chtěl bych znát názory zkusených...
Moje zkušenost: -nemohu ji pořád zastřílet
-vzduchovka se neustále povoluje-pažba vůči kovové
části.V obchodě mi bylo doporučeno šrouby omotat
teflonovou páskou.A to ji mám půl roku...

-nějek mě odrazují plastové části mířidel.
Voris

Příspěvek od Voris » 27 úno 2008 11:18

1) Je to kopající vzduchovka. Na střelce klade mnohem větší nároky.
2) Šrouby před zašroubováním potři bezbarvým lakem na nehty. Mně to pomohlo.
Nikdy neházej flintu do žita.
Berca

Příspěvek od Berca » 27 úno 2008 11:24

Ten lak může být dobrý, díky. Taky mi bylo doporučeno omotat závity šroubů teflonovou páskou, tak snad něco pomůže a snad už se dá ten můj kanon zastřílet... -tajně doufám, že to nešlo zastřílet "díky" tomu házení způsobeném tou vůlí. Máš nějaké zkušenosti s touto vzdouškou? Myslím, co se přesnosti týče anebo vlastně cokoli... Díky
Voris

Příspěvek od Voris » 27 úno 2008 11:57

Dám ti jeden tip. Až půjdeš příště střílet, snaž se držet vzdůšu co možná nejjemněji. Polož si pušku do dlaně, prsty neměj na předpažbí. Netlač ji do ramene a rukojeť netiskni. Uvidíš, že se soustřel zlepší.
Nikdy neházej flintu do žita.
Berca

Příspěvek od Berca » 27 úno 2008 12:07

Díky za tip! Určitě to vyzkouším. Takhle bych řekl, že to bude ale příšerně házet... Každopádně to vyzkoušené nemám.
Jinak poslušně pročítám starší příspěvky a zjišťuji, že se tu názory na HATSANY dost liší. Zpočátku byl problém se zastřílením pro dost lidiček :( ,fakt mám strach, jestli jsem koupil dobře (prodavač hodně chválil...-jasně, chtěl prodat). Musím se s tím zastřelováním nějak poprat, kdyžtak ji odnesu zpět, je v záruční lhůtě, a ať mi ukáží, jak ji zastříleli oni.
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 27 úno 2008 14:35

Bercovi som uz posielal SZ, ale dam to aj sem, nech sa info zbiera...
Mam ju 2 roky. Vystrelene nejakych 4570 ran.
Po kupe som mal problem nastrelit na mechanicke mieridla. Nepovedal by som ze to bolo iba chybou mieridiel, nerad strielam na mechanicke. Vzdusa mala celkom slusnu balistiku a tak som mal mieridla uplne pritiahnute k hlavni a zle sa mi prilicovalo. Chvilu som tak strielal, ale nebolo to ono. Asi po 1500 vystreloch mi praskla pruzina ktoru som vymenil za Gamo Hunter 440 16J. S touto pruzinou strielala slusne, niekde na urovni 15-16J odhadom.
Pozhanal som si ocelovu montaz a zo Slavie prelozil na Hatsana optiku Nikko Stirling 4x20 Mount Master. S nou to uz bolo lepsie. Opticke vlastnosti nic moc, ale prekvapivo dobre drzala nastrel.
Aj s tym som nejaky cas strielal az som dosetril a kupil Nikko Stirling Gold Crown 6x42 (1600Sk,-) + montaz KZK Bojkovice (1270Sk,-) Nahodil, trochu upravil montaz a chvilu strielal. Ale muska mi tam robila pri pohlade cez puskohlad ,,ducha" tak som mechanicke mieridla odstranil a neesteticke ustie hlavne doplnil ,,kompenzatorom" Po case pribudol remen a momentalne vyvijam dvojnozku. So vzduchovkou som spokojny, striela v ramci moznosti dobre. Na 10m sa
v klasickom vzduchovkovom terci udrzim v desiatke, sem tam 9 ale to je skor mojou chybou. Na 20m sa da strielat do dvojkorunacky, na 30m sustrel prekrijem desatkorunackou. Asi tak.
Aky rozptyl mas ty?
S povolovanim skrutiek som nemal nikdy problem, hlaven som ueste ani nemusel dotahovat. V spusti som nastavovaciu skrutku vymenil za dlhsiu a vsetko funguje ako ma.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Berca

Příspěvek od Berca » 05 bře 2008 15:24

Tak jsem H55 taky rozebral... Nebylo to nějak těžké. Vyměnil jsem malou pružinku a vyleštil plošky na segmentech, jak se to zde popisuje a spoušť jde krásně z lehka. Ta větší pružinka je tam na mrtvý chod spouště, nechal jsem původní, malou jsem vyměnil z propiskové pružinky -jen jsem musel najít propisku se silnější pružinkou, slabá způsobovala samovýstřely. Šroub na seřizování kroku spouště tam Turci dávají pořád nepochopitelně krátký! Vyměněno za delší -cca 2mm stačí. Ještě jsem pilníkem ubrousil na spoušti místo, jak vylézá štelovací šroub, dosáhl jsem tím možnosti delšího mrtvého kroku spouště. Po vyleštění a výměně pružinky mi spoušť na původní štel. šroubek vůbec nezabírala -nedošlo k "výstřelu" a na delší šroubek nebyl téměř žádný mrtvý krok.
Na povolující šrouby mi někdo poradil lak na nehty, tak děkuji, je to super.
Chtěl bych se poradit, na co opřít vzduchovku při zastřelování. Chci sedět v sedě, pušku položit na stůl. Pův. jsem ji chtěl upnout do svěrky, ale nebylo mi to doporučeno. Mám předpažbí zabalit - položit do deky, vaťáku,...? Nebo jak zapřít? Děkuji za poznatky.
Kony

hatsan 125

Příspěvek od Kony » 09 bře 2008 19:15

Zdárek sniperové, tady přikládám už dlouho slibovanou fotečku 125 do rodinky Hatsanů.
Přílohy
net2.JPG
Naposledy upravil(a) Kony dne 18 bře 2008 18:49, celkem upraveno 1 x.
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 09 bře 2008 22:34

KDE ? ? ?
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 10 bře 2008 22:21

Tak som si vsimol novinku, a to Hatsan Torpedo :!:
Vyzera velmi zaujimavo, designovo aj po mechanickej stranke, to nabijanie :roll:
Mrknite, stoji to zato: http://www.hatsan.com.tr/new_airguns_torpedo_155.asp

Pozrite aj na ostatne vzduchovky, nove pazby pre 100ku a 125ku, velmi zaujimave :shock:
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Odpovědět