Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
milius

Příspěvek od milius » 28 pro 2007 23:46

...........
Naposledy upravil(a) milius dne 12 čer 2009 23:33, celkem upraveno 1 x.

pedro gonzales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro gonzales » 29 pro 2007 05:04

no rozměry, jak bych to, oni totiž ulovili ještě jednoho menšího, a když jsem je viděl, tak oba dva chudáci přetékali přes okraje vozíku 150x150
raduzs

Příspěvek od raduzs » 22 led 2008 14:41

Taka mala perlička
:D
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Chipoun

Příspěvek od Chipoun » 22 led 2008 17:28

To já mám vzduchovku Slavia 620, kterou jsem získal po dlouhodobém používání. Asi je tam nějaká pružina co už má nejlepší za sebou, protože neprostřelím ani petlahev, natož aby to něco udělalo holubům co mi pravidelně serou na okno. Krom toho je taky hejblá muška, což tomu dává korunu. Teď nemám jinou možnost, než vrhat po nich šutry prakem s gumou od zavařovačky a to není moc účinná metoda.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 22 led 2008 19:03

Tak to ti dám dobrú radu: Nestrieľaj s ňou na prázdnu a zatvorenú PET fľašu na malú vzdialenosť!
Len raz som bol taký sprostý, ale som mal šťastie - dostal som to rovno LEN do nosa. :oops:
Chipoun

Příspěvek od Chipoun » 22 led 2008 21:36

:shock: Já to zkoušel do PETky plné vody tak na 15 metrů. Ale díky za varování, oko bych si naplnit olovem nechtěl. To tak možná tomu holubovi co mi kálí na parapet, drze u toho vrká a nenechá mě spát. :lol:
predator

Příspěvek od predator » 23 led 2008 09:23

Chlapy, to mě takhle jednou diabolka z Lov 21 odražená od překližky udělala maličkýho pavoučka na sl. brejlích za 2 litry. Moje blbost mě přišla draho, ale jěště že sem je tenkrát měl, kdoví, jak by dopadlo voko.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
raduzs

Příspěvek od raduzs » 26 úno 2008 16:55

este pred vianocami som bol vo viedni na vianocnych trhoch. prave som si pozeral zabudnute fotky z trhov a pozrite, co sa da vidiet skoro v centre viedne (cca o 20.00 pri autobusovom nadrazi) :shock: :)
Přílohy
IMG_2105.jpg
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 26 úno 2008 17:15

No teda! :lol:Pěkný myšky :lol:
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 26 úno 2008 19:51

Keby to bolo niekde na skladke, tak uz niesu :wink:
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 26 úno 2008 19:54

Kubo 630 píše:Keby to bolo niekde na skladke, tak uz niesu :wink:
:) 8)
skemro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skemro » 26 úno 2008 21:07

Vieden je mesto potkanou. Ato si este nebol na nabrezi,tam ich je ovela viac a vecsich. Ked sa snazia ist po lane na nasu lod, tak mam strelecky trening :twisted: ZAPka je na to skvela :wink:
Walther P22; CZ45 raze 6,35 ; Revolver Taurus 4" raze 357Mag; Vostok URAL 22LR; K100Mk6 9Lug
roXor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roXor » 26 úno 2008 22:17

Co je to ZAPka ?
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 26 úno 2008 23:49

ZAPka sa tu uz preberala v jednom vlakne http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... hlight=zap a este
niekoho inzerat aj s par slovami http://starozitnosti-zberatelstvo.i-baz ... l-zap-960/
raduzs

Příspěvek od raduzs » 05 bře 2008 12:03

po dlhsom case som bol s CZ200S v terene, testoval som .177 JSB Predator a .177 RWS SuperHollowPoint (dutinka). ziadny velky rozdiel som v ucinku nepostrehol, ale fakt je, ze som vystrelil len 10 predatorov, pretoze po prvom zasobnicku mi zlyhavali nervy :x Zistil som, ze Predatory su dost problematicke strelivo (dalo sa cakat), v zasobniku od AirArms sa mi zasekavali a lomcovat sa s puskou a klukou, ked mate okolo plno koristi - nic moc... :? navyse potme. RWS su OK, akurat sa musia do zasobniku trochu viac potlacit, ale potom nerobia ziadne problemy. s predatormi som zasiahol asi 5 potkanov, nepozoroval som ziadnu extra vyhodu, ale mozno po dlhsom testovani by sa rozdiely prejavili. musim povedat, ze RWS sa mi pacili viac, boli proste praktickejsie.

odhadom som vystrelil 50 diaboliek, z toho 10 predatorov a 40 RWS. pocet zasahov - cca 25 ks (pocas dvoch hodin). mozno viac, ale obcas som si nebol isty. strielal som vacsinou na vzdialenost 7-15 m. nie je to ziadny slavny vysledok, ale je primerany okolnostiam: strielal som vyhradne bez opory, na vetrovke bola upevnena tazka baterka a pusku som musel drzat neprestajne v rukach, nebolo ju proste kde odlozit (hygienicke dovody - skladka). po hodine mi zacala trpnut lava ruka v predlakti, potom aj prava a o pevnom postoji a pohode pri strelbe nemohlo byt ani reci. navyse bolo chladno. okrem toho bolo kazdu chvilu treba nabijat (jednou rukou, lebo pusku som musel stale drzat druhou)... takze ruky rychlo ochabli. a aby som bol objektivny, ja tiez nie som ziadny William Tell :)

k samotnemu "lovu": mozem len potvrdit staru pravdu, ze potkany su velmi vitalne hlodavce. je takmer pravidlom, ze aj po letalnom zasahu skacu do vysky pol metra, prudko sa hadzu, a az po cca pol minute ostanu nehybne lezat. ak vystrel nie je umiestneny spravne, potkan vzdy rychlo zmizne, asi vdaka adrenalinu, ktory sa pumpuje do krvi. zistil som ze je lepsie nestrielat na srdce/pluca (zvlast kalibrom .177), teda ak je vasim umyslom rychle a humanne usmrtenie. vacsinou po zasahu do hrude potkan utecie (predatory na tom nic nezmenili), a mne chyba istota, ze zdochne hned a rychlo (ano, zalezi mi na tom). osobne zastavam nazor, ze treba cielit na hlavu. priklad zo vcera: po zasahu do srdca resp. pluc sikmo zboku som sledoval potkana, ako sa rychlo rozbehol do ukrytu (akoby ani nebol smrtelne zraneny), prebehol asi tri metre a az potom som videl, ze sa pohyb postupne spomaluje, az uplne znehybnel. ineho som trafil priamo do hlavy za okom (pred uchom). potkan proste zostal tak, neurobil ziadny prudky pohyb, len jednoducho zastal a ostal stat. myslel som, ze som minul, tak som nabil a zamieril, ale v puskohlade som videl, ze je mrtvy... (podobny pripad asi pred dvoma tyzdnami, strielal som s AirArms .22, strelivo s gulatou hlavickou, zasah do zadnej casti hlavy. smrt bola okamzita, potkan sa len otocil na druhy bok, a uz sa nepohol. to je argument k debate .177 vs 22 - zalezi len na spravnom umiestneni zasahu, nie na kalibre).

zaver: Predatory a podobne drahe strelivo je podla mna len reklamny trik. na strelbu do terca nevhodne (nepresne), na likvidaciu skodcov (ak to zakon nezakazuje) sice ucinne, ale o nic viac ako ine kvalitne strelivo. okrem toho mozete mat problemy s nabijacim zariadenim, ak mate opakovacku. radim zadovazit si spolahlive a dobre strelivo s plochou hlavickou alebo s dutinkou (ak je lahko dostupne), napr. Match. dolezita je presnost, treba strielat do hlavy, medzi oko a ucho (predpokladam, ze tam je maly mozog, ktory koordinuje pohyb). aj ked "len" likvidujem skodcov, tiez nesiem urcitu zodpovednost, treba proste strielat presne. nespochybnujem, ze zasah inych casti tela je tiez smrtelny, ale s ohladom na vitalitu potkanov je lepsie strielat na istotu. nech sa nam uz potkany akokolvek hnusia, tiez by nemali zbytocne trpiet.
Zamčeno