Sebevra?da na st?elnici
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
život občana patří státu.Tím,že někdo páchá sebevraždu,páchá trestný čin,za který má být potrestán.Pokud takový čin přežije,má být zbaven svobody,pokud ne,má být náhrada vymáhána po pozůstalých.
U našeho útvaru se občas taky takoví našli,byli to všechno ulejváci,kteří se tak chtěli vyhnout službě.A to zpravidla v době,kdy se už na jejich výchově udělal pořádný kus práce.
U našeho útvaru se občas taky takoví našli,byli to všechno ulejváci,kteří se tak chtěli vyhnout službě.A to zpravidla v době,kdy se už na jejich výchově udělal pořádný kus práce.
Naposledy upravil(a) maldigola dne 09 úno 2008 16:09, celkem upraveno 1 x.
ale vždyť ano,občan je tu pro stát,slouží mu třeba jako ten kámen.
Právo na život není absolutní,kdyby tomu tak bylo,nemohl by stát chtít po občanovi aby si oblékl uniformu a šel zabít jiné vojáky ani by od vojáka nemohl žádat absolutní oběť,a to přece každý stát dělá.Má tedy právo na život svého občana.
Právo na život není absolutní,kdyby tomu tak bylo,nemohl by stát chtít po občanovi aby si oblékl uniformu a šel zabít jiné vojáky ani by od vojáka nemohl žádat absolutní oběť,a to přece každý stát dělá.Má tedy právo na život svého občana.
Ares: díky za vysvětlení, už je mi to jasný.
Upřímně řečeno mi tady moc nesedí, jaké výpady tu účastníci vůči sobě používají, ale předpokládám, že si zvyknu.
maldigola: jednoduchý úkol: dej sem číslo zákona či paragrafu, kde je uveden ten kec, který jsi sem napsal, tzn. "Tím,že někdo páchá sebevraždu,páchá trestný čin". Díky

maldigola: jednoduchý úkol: dej sem číslo zákona či paragrafu, kde je uveden ten kec, který jsi sem napsal, tzn. "Tím,že někdo páchá sebevraždu,páchá trestný čin". Díky
rozhodně vím,že ten paragraf v tr.zákoníku je,a je na to sazba 2 roky.a taky za napomáhání k sebevraždě.Teda v době,kdy jsem sloužil to tak bylo.
S těmi státy mám bohužel pravdu ,ty tu nejsou aby ti sloužili,ty sloužíš jim.Pokud ne,budeš donucen,oberou tě o daně,když nedáš,o svobodu,když se vzepřeš,připraví tě o zdraví,nakonec i o život.Stačí mít oči otevřené.
S těmi státy mám bohužel pravdu ,ty tu nejsou aby ti sloužili,ty sloužíš jim.Pokud ne,budeš donucen,oberou tě o daně,když nedáš,o svobodu,když se vzepřeš,připraví tě o zdraví,nakonec i o život.Stačí mít oči otevřené.
Maldigola opět se mýlíš (což mě už vůbec nepřekvapuje) a navíc si nedáš ani tu námahu aby sis dal 1minutu práce s hledáním
http://racek.vlada.cz/usneseni/usneseni ... enDocument
poslední odstaveček celého článku:
5. Předložený návrh obsahuje nesprávnost i v tom směru, že podle navrženého znění ve spojení s § 187 odst. 2 písm. d) trestního zákona by byl přísněji trestný i ten, kdo sobě v souvislosti s konzumací drog způsobí těžkou újmu na zdraví. Náš právní řád je však založen na principu, že sebepoškozování není trestním zákonem postihováno.
http://racek.vlada.cz/usneseni/usneseni ... enDocument
poslední odstaveček celého článku:
5. Předložený návrh obsahuje nesprávnost i v tom směru, že podle navrženého znění ve spojení s § 187 odst. 2 písm. d) trestního zákona by byl přísněji trestný i ten, kdo sobě v souvislosti s konzumací drog způsobí těžkou újmu na zdraví. Náš právní řád je však založen na principu, že sebepoškozování není trestním zákonem postihováno.
Dobrá extra pro tebe citát z wikipedie co se týče eutanazie a tudíž i odkazování se na tento platný zákon:
Faktem zůstává, že prostá sebevražda se v novodobých trestních zákonech jako trestná neobjevuje (tedy pokud se nezdařila). Jestliže ovšem někdo jiného k sebevraždě nabádá nebo mu v ní pomáhá, nemůže se zpravidla, například podle českého trestního práva úspěšně beztrestnosti dovolávat (§ 230 tr. zákona č. 140/1960 Sb.: „Účast na sebevraždě, odst. 1: Kdo jiného pohne k sebevraždě nebo jinému k sebevraždě pomáhá, bude potrestán, došlo-li alespoň k pokusu sebevraždy, odnětím svobody na šest měsíců až tři léta,“ odst. 2: „Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na osobě mladší než osmnáct let, na těhotné ženě nebo na osobě stižené duševní poruchou nebo duševně nedostatečně vyvinuté.“).