Kvalitn? optika na v?trovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 25 led 2008 19:35

mejch potřeb stačí Fabie, tak nevidím důvod proč si kupovat mercedes za mega, i kdybych na to měl
Kebyže máš na "meďák" (to znamená VEĽA peňazí - nie len-len na ten "meďák" ťažko našporiť) tak je to proste nutnosť.
To ako napr.: na ZVS si ako "mazák" nemohol robiť "určité práce". Jednoducho: číslo nepustí :wink: .

Barys

Příspěvek od Barys » 25 led 2008 20:09

Ten Alexxxus je blázen tak drahou optiku na větrovku to nechápu. Já jsem si taky dnes udělal radost ,hádejte čím? ........ Správně Alexxxxus, ten už to ví. Trochu napovím Alexxx není sám. Prostě na té optice je vše lepší,chod komínů,obraz,přiblížení,rozsahy všechny a hlavně celkový pocit.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 25 led 2008 20:51

Jedna vec je jista moje maličkost a Barys si užijem :-) hlavně Barys až to doma praskne že místo čočky koupil čočky ten doma dostane čočku.
Myslím že jedna věc je jistá ted se bude každy chtít kouknout na srazu a už se těším na hlášky .... není to škoda peněz ale mně stačí tohle...
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Barys

Příspěvek od Barys » 25 led 2008 21:21

Barys píše:
Kubajzz píše:
No nechci brát iluze,ale také se mi líbí,tak se ptám vás i sám sebe v čem je na větrovku lepsí než tit 4-16*42,když je cena 2* větší.
Tak to jsem docela rozproudil debatu. Jen trochu se k tomu taky vyjádřím. Názory typu mě stačí ta levná,mě stčí ta obyčejná delta,to jsem z vás docela nasr. Potom totiž vzniká situace např.v CZUB ,když si tam stěžujem na dvoudílnou pažbu a oni nám odpoví,když to vy blbci kupujete a chcete to nejlevnější tak máte smůlu.Pak se divíte jak velký je výběr v jiných zemich,ale je to kvůli přesně tomuto názoru.Je na čase se zamyslet,proč!
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 25 led 2008 21:35

Vsechno je otazkou miry perfekcionismu .. myslim ze nekomu udela radost a bude nadosmrti stacit Delta 4x32 .. a jiny nebude mit pokoje, dokud nebude mit vsechno, co jsem psal vyse..

Ja jsem na sve 200S dlouuho strilel s Nikkem 4-12x50 a stacil mi bohate, jen mi vzdy stvalo, ze kriz je dost tlusty, nemuzu premirovat a ta paralaxe se proste neda korigovat a pouzivat pro mereni, pokud clovek vylozene nelezi nebo nesedi u opreny pusky.. nedavno jsem si rekl, ze si udelam radost a koupim si neco zase o tridu nahoru..

Muj zamer jsem psal, je to Falcon Merlin 4-14x42 MP20.

A jak jsem daleko? .. na zacatku!

1.) Objednal jsem ho u B.A.R. - neprobehla platba kreditkou, oni Anglani znaji jen embosovane karty.
2.) Objednal jsem ho u www.airgunforhunt.com (Kypr, Limassol), tam platba probehla ale ejhle - napsali mi, ze kousek pred odeslanim neprosel kontrolou, byl pry vadny a novy nebude, jelikoz vyrobce radu MERLIN jiz nebude vyrabet.. vratili mi penize
3.) Rekl jsem si kaslu na to, objednal jsem celkem zajimavy a hodne levny BSA Side Focus v U.S.A. .. platba v pohode, ale ejhle .. napsali mi, ze se omlouvaji, ale nemaji potrebnou exportni licenci, takze zase vraceni penez.
4.) Rekl jsem si kaslu na to, objednal jsem overenou klasiku, Deltu Titanium 4-16x42 MD .. ale ejhle .. napsali mi z Binoxu, ze neni a bude nejdrive v Breznu
5.) Z poslednich sil jsem udelal znovu objednavku u B.A.R. (zase puvodne zamysleneho Falcona), poslal penize prevodem a ted cekam a modlim se, aby zase nebylo nejake ejhle..

Jestli to sklo fakt prijde a bude to OK, bude to asi zazrak .. ale co bych neudelal pro svou vlastni spokojenost :) .. kdyz chci postranni paralaxu a vse ostatni - a to do 10tis :lol:
DaveG17

Příspěvek od DaveG17 » 25 led 2008 21:57

Sidewinder: můžeš dát odkaz na ten obchod B.A.R.? Strejda google se nějak nechytil. Chystám se koupit optiku v Anglii, tak možná budou mít lepší ceny. Mimochodem, Nikko Stirling Platinum Nighteater 4-16x44 s LRX osnovou by nevyhověl? Verze s 30mm tubusem má dokonce klik 1/8 akorát nemá LRX osnovu a ten jejich klasický kříž je tlusťoch :(
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 25 led 2008 22:16

Videl jsem NS platinum Nighteatre 6-24x56 AO IR a moc se mi nelibilo ani zpracovani, ani kvalita obrazu. Natoz pak rozmery, jsou to hrozne velka "brka", stejne jako Accushot a podobni..

www.airgunbuyer.com
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 26 led 2008 09:17

Sid - hele a vadí ti na Leapers ještě něco jinýho kromě toho velkýho objektivu (resp, celkově nadměrný velikosti)? Uvažuju nad malorážkou, tak je to jeden z kandidátů.
Bary - tady nemluvíme o optikách z tržnic za 700,- Delta už má určitý renomé a podle mýho názoru dělá dobrý skla už od těch základních kategorií.
Jestli jsi vzal tu co má alexx tak jsem zvědav až se přes ní kouknu. BTW ty máš novou pušku? Nechci rejpat, ale jestli pořád jedeš na 200ce s původní pažbou, tak už je tam trochu nepoměr :-) Pro střelbu na velkou vzdálenost by podle mě spíš než nový sklo prospěla stabilizace konstrukce :wink:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 26 led 2008 09:21

Leapers je podle meho to same co accushot, barska, nikko atd .. vsechno je to stejne a ja nejsem presvedcen o tom, ze jsou to kvalitni puskohledy..
Harry

Příspěvek od Harry » 26 led 2008 19:07

Leapers a Accushot je stejná firma (respektive Leapers je firma a Accushot se jmenují jejich puškohledy). A jejich optiky jsou na první pohled hezký, ale už ani na malorážku už je nechci :( Mám 3-12x44 mini, 3-12x44, 4-16x56, všechny Mildot. Mají moc pěknej obraz, to ano. Ale tím to končí...

Ani u jednoho Mildot není přesný a neodpovídá. Ani u jednoho neodpovídá hodnota kliknutí tomu co uvádí výrobce. Jeden se na malorážce rozsypal - přestalo fungovat nastavení zvětšení, druhý se rozsypal na CZ200s, nelze zaostřit. Třetí zatím nemá závadu, ale na jiné než airsoftové zbrani ho nechci ani omylem... Na malorážku mám objednaný Leupold, nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci (za cenu těch tří krámů jsem mohl mít Leupolda rovnou a nemusel jsem se s tím trápit...).

Harry
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 26 led 2008 20:32

Delta 5 - 20 x 50 je pecka ...nic víc není potřeba psát.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Barys

Příspěvek od Barys » 27 led 2008 10:38

Silencer píše: Bary -
Jestli jsi vzal tu co má alexx tak jsem zvědav až se přes ní kouknu. BTW ty máš novou pušku? Nechci rejpat, ale jestli pořád jedeš na 200ce s původní pažbou, tak už je tam trochu nepoměr :-) Pro střelbu na velkou vzdálenost by podle mě spíš než nový sklo prospěla stabilizace konstrukce :wink:
Novou namám jsem asi ve stavu něco za tebou.Frézuju,dlabu a pasuju.To jsi asi dál co?Jinak co se týče nepoměr,to vídím jinak.TA puška je mnou seštelovaná perfektně CZ200 odchylka 1 m/s 38 výstřelů při 24 j.Ještě až dodělám tu pážbu tak to bude vyrovnané. JInak k te nové deltě 5-20 *50 obraz i klikání velmi příjemné.Ale zatím nechci vás ovlivnovat,musím ji pořádně prověřit a pak podrobně poreferuji.
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 27 led 2008 12:50

To Barys a Alexxxus: nejsem z těch, co by Vám nákup "superdelty" rozmlouval, koneckonců jsem Vám na ni nepřispěl a hlavně mě taky silně zaujala, ale co ta paralaxa? Co s tím? Budete střílet jen od 40m? Sám střílím převážně na 40m, je to na mě i moji flintu taková akorát vzdálenost, ale občas člověk potřebuje střílet i trochu blíž (třeba 7 metrů při Field Target, že Kubajz :D ). Jak to hodláte řešit? Nerejpu, ptám se, samotnýmu se mi ta Delta líbí...
pepe
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 27 led 2008 14:42

Včera jsme stříleli v Milovicích. Na dvacet metrů to šlo zaostřit na zvětšení 7x, na vyšší už to bylo mázlé. Těch 40 yardů je tam natvrdo jako doraz, míň to otočit nejde. Ta optika vypadá bytelně a solidně, možná, že je až moc velká a těžká, ale co se dá dělat, jestli to má něco vydržet. Mi se líbí, ale chci radši něco jiného.
Jinak překvapilo mě, že Titanium 4-16x42 má větší zorné pole než ta 5-20x50.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 27 led 2008 15:31

To Titanium je docela klasa, škoda že MD není tenčí a nemá boční paralaxu. Jinak by to byl nářez. Já si počkám co napíše Sid o tom Falconovi, ten je mi ze zde prezentovanejch puškohledů zatím nejsympatičtější.
Odpovědět