Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
Já si myslím, že to bylo naprosto v poho a kluci "hejkalové", že do naší party zapadli jako kdyby s námi stříleli od začátku. Doufám, že příště jich přijede víc a všichni budou střílet.
Harry, Tvůj výsledek napoprvé byl perfektní. Rovněž Tvůj "vercajk" (dvojsmyslňáci, netlemte se) byl trochu z jinýho světa. Bylo to příjemné setkání stylů.
Harry, Tvůj výsledek napoprvé byl perfektní. Rovněž Tvůj "vercajk" (dvojsmyslňáci, netlemte se) byl trochu z jinýho světa. Bylo to příjemné setkání stylů.
Zdravím příznivce přesné střelby z malorážky s puškohledem. Tentokrát se v Praze na Magnumu dočkáte tvrdé, nekompromisní mířenky v leže a to ve velmi rozlišných položkách ( Honza bude mít radost ).Položek bude pět až šest a datum vypadá zatím na sobotu 24.11. 2007. V každé pražské položce bude částečně změna ... ( kromě sirek
. O víkendu dotestujeme položky a v průběhu příštího týdne by měli být zveřejněny propozice i terče, ať máte dost času se regulérně připravit.

-
- Odborník na zbraně
Jen se nevymlouvej, Aquatherm přece vždycky končil v pátek a navíc je to úpadková výstava. Popadni kvér a přijeď střílet.
Včera jsme byli střílet na otavřené střelnici MaO na 100 m v rámci ZSV. Podmínky jak u Stalingradu, jenže ani déšť, ani sníh, ani mráz na F(f)ešáky neplatí, jak kdysi zpíval M.Tučný. Vyhrál jako obvykle Swdr. - dodatečně ještě jednou blahopřeju (že Tě to ještě baví, chlape
). Užuž jsem e radovat, že by to mohla bejt bedna (v tomhe počasí zvlášť zasloužená), jenže toho jednoho malýho kriplíka za 30 b. jsem nakonec na kalibr nedal, přestože mě ujišťovali, že určitě bude. Jo, medvěd se nemá stahovat, dokud běhá po lese. Takhle jsem skončil pátej
Na druhou stranu byla to větrná ruleta, kdo vystřelil v poryvu, mohl očekávat odchylku klidně 20 cm. Jenže ani vystřelit v klidu nebyl záruka dobrý rány, protože u terčů to klidně mohlo foukat (a taky foukalo). Byli borci, co zkusili větrný praporky, jenže ty byly během 5 minut k ničemu, protože se namočily a přilepily. Kromě toho ještě kapky na brejlích, prostě závod jako prase. Kdo si to chce zkusit skutečně "akčně", ať vyzkouší Radvanice.
Včera jsme byli střílet na otavřené střelnici MaO na 100 m v rámci ZSV. Podmínky jak u Stalingradu, jenže ani déšť, ani sníh, ani mráz na F(f)ešáky neplatí, jak kdysi zpíval M.Tučný. Vyhrál jako obvykle Swdr. - dodatečně ještě jednou blahopřeju (že Tě to ještě baví, chlape

-
- Odborník na zbraně
Střílel jsem se ZKM 456, krmil jsem ji RWS R 100. Swdr. měřil rozdíl rychlostí mezi R50 a R100 a říkal, že je minimální (asi 10m/s ve prospěch R100), v tom větru se stovky chovaly velmi mravně. Swdr. s nimi střílel taky. Do větru je lépe použít těžší a pomalejší kouli (což odporuje těm rychlejším R100), bývaly pro to velmi dobré Lapua Scoremax, ale ty se už nedělají. Nicméně Vláďa Franěk, který skončil na skvělém 3. místě (i jemu ještě jednou blahopřeji) střílel ELEY Target ze Suhl 150. Druhý v pořadí dokonce kombinoval několik druhů střeliva, domnívám se, že dokonce používal mexické Aquily. Bohužel podmínky nebyly na takové úrovni, aby se daly udělat nějaké objektivní závěry.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Diky za blahoprani a muzu rici: ano stale mne to bavi .. a moc!harpplayer píše:... Vyhrál jako obvykle Swdr. - dodatečně ještě jednou blahopřeju (že Tě to ještě baví, chlape...., prostě závod jako prase. Kdo si to chce zkusit skutečně "akčně", ať vyzkouší Radvanice.

A muzu Vam rici proc .. zavody to byly opravdu pekne, k videni bylo mnoho krasnych zbrani i peknych vysledku .. pocasi bylo hodne chladne, ale az do zacatku MaO se drzelo temer bez deste a vetru. Jakmile se ale zacala priprava na MaO, spustil se dest a vitr, ktery delal dost velke problemy..
Strilel jsem na figury a ac mi byla zima jako prase a byl jsem mokrej, bylo skvely hledat chvilky, kdy nefouka, a v nich se trefovat. RWS R100 jsou na 100m super .. i kdyz tezsi strela pri stejne rychlosti by byla urcite lepsi..
Po odstrileni trech velkych figur jsem se kouknul vedle k Harpovi, vidim ze tam ma jednu diru v bilem (0 bodu) na figure a na malych figurkach jen jednu tricitku .. ¨pocty byly jednoduche, jelikoz se mi figury podarily bez nuly a jeste docela dobre, stacilo mi trefit alespon jednu dvacitku.. Prvni tri rany jsem zkusil na nejmensi postavicku ohodnocenou za 30b - ale to bylo naprosto marny .. v tom vetru a uz naprosto zmrzlej, to neslo trefit.. (taky v zavode nedal nikdo vic nez jednu figurku)! .. tak jsem ctvrtou ranu namiril na dvacitku, ta je o fous vetsi, pockal jsem si na chvilinku, kdy se kolem nehnul listek a lup, byla tam .. pral bych Vam ten pocit zazit, kdyz se objevi dira tam, kde si ji prejete videt

To neni až tak pravda mam oveřeno u velké pušky že lehčí kule nadupaná na vetší rychost je méně nachylná na vítr než těžká pomalejší to samé musí platit i u 22lr jako optimalní na 100m bych videl 38gr. střelu s rychlostí přes 400 m/s.harpplayer píše:Do větru je lépe použít těžší a pomalejší kouli (což odporuje těm rychlejším R100)
Mooc pekné Sako TRG osazené Leupoldem Mark4 ...dole se povaluje munice Sako (asi fasovaná) žádná levná sranda rána za 35kč.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Diky ..
Jinak ted koukam na propozice pristi souteze ZSV v Horni Branne .. a s nelibosti zjistuji, ze je zavedeno nove pravidlo - ucastnik vekem nad 15 let musi strilet minimalne 2 discipliny..
Nejsem vubec znalcem v oboru valecnych zbrani a tak mne zajima - jake je nejjednodussi reseni? .. co treba pistole CZ vz.50 .. ta se da koupit za par korun .. je to pouzitelna zbran nebo uz je to povalecna vyroba?
Jinak ted koukam na propozice pristi souteze ZSV v Horni Branne .. a s nelibosti zjistuji, ze je zavedeno nove pravidlo - ucastnik vekem nad 15 let musi strilet minimalne 2 discipliny..
Nejsem vubec znalcem v oboru valecnych zbrani a tak mne zajima - jake je nejjednodussi reseni? .. co treba pistole CZ vz.50 .. ta se da koupit za par korun .. je to pouzitelna zbran nebo uz je to povalecna vyroba?
Zdravim, "nove" propozice jsem jeste necetl, ale podle starych zbran modelove do r. 45 rok vyroby do r. 52, vyjimka pro samonabijeci pusku ta je modelove do r. 60.
CZ 50 nevyhovuje, ale vyhovi treba CZ 27. Frana
CZ 50 nevyhovuje, ale vyhovi treba CZ 27. Frana
Naposledy upravil(a) frana dne 22 říj 2007 13:19, celkem upraveno 1 x.
-
- Odborník na zbraně
Tak koukám, že hledají novou cestu, jak nám ta vítězství v MaO zase znepříjemnit. Ono přinýst jen pade do startovnýho a vyžrat jim první cenu v jedný disciplíně musí nas*at, že jo. Takhle se podnikat nedá.
Tak to zas budeme muset znepříjemnit my jim. Mosin, co jsem ho v sobotu koupil, střílí rozptyl na úrovni 9, tzn. při dobré konstelaci a správným krmení 90 a výše. Je to sice trochu nákladnější, ale jednou za čas se člověk může trochu rozšoupnout.
Jako cenově nejschůdnější vidím následující alternativy:
PiVO - ČZ vz.27 do 3.000,-, náboje 5,20/ks, případně Tokarev T33 3.900,-, náboje 4,-/ks
PuSa - SKS cena 5.500,-, případně klon Sa 58, střelivo jak kdo sežene
OPu - Mosin 1891/30 nebo Mosin 44, ceny kolem 5 tis., náboje jak kdo sežene.
Jsem zvědav, co si autor pravidel vymyslí následně.

Tak to zas budeme muset znepříjemnit my jim. Mosin, co jsem ho v sobotu koupil, střílí rozptyl na úrovni 9, tzn. při dobré konstelaci a správným krmení 90 a výše. Je to sice trochu nákladnější, ale jednou za čas se člověk může trochu rozšoupnout.
Jako cenově nejschůdnější vidím následující alternativy:
PiVO - ČZ vz.27 do 3.000,-, náboje 5,20/ks, případně Tokarev T33 3.900,-, náboje 4,-/ks
PuSa - SKS cena 5.500,-, případně klon Sa 58, střelivo jak kdo sežene
OPu - Mosin 1891/30 nebo Mosin 44, ceny kolem 5 tis., náboje jak kdo sežene.
Jsem zvědav, co si autor pravidel vymyslí následně.