Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 08 říj 2007 11:49

S tím Hejkalem, tak to je skvělý nápad. Harpe, rychle doplň pravidla a na pražský závod z kraje prosince, pouze s Hejkalem :D . Ne, vážně. Mě osobně polohový závod nevadí, sice stojáka a klečáka netrénuji ale soutěž bude aspoň barvitější, to je jasné. Budeme se holt kývat a třeba i něco trefíme. Chtěl jsem sem dát nějaké fotky, že se neflákáme se střeleckou kolegyní, že trénujeme a nejde to ... / plný disk / :D

rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 08 říj 2007 18:30

čus střelci, ještě takovej postřeh v neděli jsem na Mělníce při BR viděl už druhou malorajdu STRELU prý jsou podle upřesnění 4 v ČR :!: :!: tak už jsem viděl polovic :shock: :shock: má to fakt 8,5 kg v základu
jen na těch puškách je znat, že fachaj už nějaký pátek a prej sou i mlsný potvory :? :? ale lauf je óóóóbrovskýýýý :roll: :roll:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 říj 2007 20:03

Věřím, že Strely jsou 4 v republice, mnoho jich opravdu vyrobeno nebylo, bohužel nemohu věřit té váze. Tato zbraň byla určena pro olympijskou disciplínu LM 60 (english match) a LM 3x40, pro kterou od počátku jejího zavedení je stanovena maximální hmotnost 8 kg vč. veškerého použitého příslušenství, tzn. vč. háku, motýla (opěrky pro levou ruku) a jezdce, tzn. že hmotnost "holé" zbraně je max. 7,5 kg. Občas majitelé těchto unikátních zbraní jim přisuzují "nadpřirozené" vlastnosti. Tak se nenech balamutit. :wink:
qwer

Příspěvek od qwer » 08 říj 2007 21:17

Musím se Foxe zastat. Kolega na té Strele má opravdu masívní montáž, takové eLko (převod z boku na horizont) a na ní ten největší Nikko Stirling (10 až 50x60) s takovým tím "mlýnským kolem" na boku na seřízení paralaxy. Takže když to sečteš nebo odečteš, tak máte pravdu oba! :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 říj 2007 21:35

O.K., takže to není 8,5 kg v základu, ale 8,5 kg v BR úpravě vč. montáže a optiky. To jen pro zamezení mystifikace. :D
qwer

Příspěvek od qwer » 08 říj 2007 22:16

Tu pušku jsme na střelnici samozřejmě nevážili, nebylo ani na čem. Teď nevím zda-li to byl Foxův odhad nebo mu tu váhu prozradil můj kolega. Pravda je jedna, a to že Strela je vůbec nejtěžší malorážka pro disciplínu LM60, 3x20, 3x40. Tolik nikdy nevážila žádná Anschutz. Ještě připomenu, že MC-12, blízká příbuzná Strely má o 1 mm větší průměr hlavně než Anschutz 1913! Strela je naprosto něco impozantního, není to humpolácky zpracovaný kus železa, brznýrování přechází z hloubek až do černo-modrého lesku. Pěkná puškařská práce. Až bude čas, tak to nafotím a pošlu.
Honza
Kontaktovat uživatele:

RE:HARP

Příspěvek od Honza » 09 říj 2007 14:58

Kurňa Harpe, jsem netušil, že můj nevinnej rejp spustí takovou lavinu odporu.... :) oukej, odcházím na zahradu trénovat styl Sama Howkinse....stoják se zrcátkem.....P.S: z těch hejkalů jde hrůza..... :D
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 09 říj 2007 16:49

klucíí harpp a gwer :je to prostě kus a je za co vzít :D :D ale stejně moje Anča má v základu pro BR 9,4 kg :roll: :roll: to je macek 8) 8)
:( :( malý problém se včasnou dodávkou mé 456 snad to stihnu jinak jsem bez flinty na SO 13.10 :x :x
qwer

Příspěvek od qwer » 09 říj 2007 17:20

Zkus na to vzít Anču! :D Nebuť měkej! :D
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 09 říj 2007 17:55

to gwer : :lol: :lol: :lol: :lol: při střelbě vsedě bych si udělal proleženiny a při střelbě vestoje zánět šlach :lol: :lol: :lol: :lol: a únavovou zlomeninu páteře :P :P
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 13 říj 2007 21:37

Na stránkách soutěže najdete výsledky dnešního zápolení odstřelovačů v Hradci Králové!

http://www.strelectvi.info/mao%5Fsoutez ... /index.htm
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 14 říj 2007 08:36

Přijel jsem domů stahanej jako mrcha, ale s pocitem příjemně stráveného dne s dobrou partou.
Nestabilní polohy budu muset učinit stabilnějšími, už jsem po prostudování příslušné kapitoly z Jurjevovy "Bible" a po konzultaci s qwerem zařadil nový tréninkový prvek. Pokud se při jeho aplikaci nezabiju nárazem o radiátor nebo konferenční stolek, jistě to přinese úspěch. :roll: Už se těším na zimní závod do Prahy :!: :D
sportovec

Příspěvek od sportovec » 14 říj 2007 15:41

Ahoj. Co napsat k samotnému průběhu závodu. Prostě pohoda a žádný zádrhel, jako obvykle :). První půlka závodu byla super a pak šup dolů, ale to jsem čekal. Co netrénuji, neumím. Jo slečna Irma, to je jný kabrňák :). Těšme se na další závod na Magnumu, bude to náročné vyvrcholení a zakončení této sezony - roku :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 14 říj 2007 17:07

K bezvadné reportáži závodu na Sidewinderových stránkách si dovolím ještě malou sportovní glosu:
Ve střelbě vleže udělal pražský "Magnum team" (Zdeněk a Irma) obrovský krok dopředu a nutno od nich očekávat pravidelně vysoké nástřely. Pokud k tomu připočtu Irminu nezlomnou psychickou odolnost (tam má Zdeněk ještě trochu rezervu), je to vražedná kombinace pro všechny papírové favority.
V poloze vsedě Honza F. přišel s revoluční polohou, která přinesla ovoce v podobě velmi vysokého nástřelu, věřím, že kdo ji viděl, ji přinejmenším vykouší v tréninku. Obecně poloha vkleče/vsedě přinesla překvapivé množství zlepšení a relativně vysokých nástřelů.
Naopak ode mne někteří očekávali vysoký nástřel vstoje a vsedě. Ve stojáku jednoznačně přiznávám, že jsem neunesl psychický tlak a 5. a 10. ranou jsem minul terč - obojí chyba na spoušti. Výsledek 86 vsedě už byl logickým vyústěním úvahy, že nemusím být nejlepší, ale že to nesmím příliš zmrvit.
Ještě je třeba vyzvednout Baldův výkon, který střílel standardní ZKM 456 bez jakýchkoli úprav a přesto v poli speciálů vybojoval 3. místo, přičemž vstoje dosáhl s touto zbraní nejlepšího výsledku, přestože právě v poloze vstoje jsou nejvíce znát nedostatky standardní pažby ZKM.
Výsledky ukazují značnou vyrovnanost střeleckého pole, přesto vítězství po tom fatálním stojáku považuji spíš za utrpěné, než za vybojované. Soupeřům, zejména těm, kteří mě přestříleli vstoje a vkleče, dodatečně blahopřeji k jejich nástřelu.
Všem, co přijeli dík za účast, všechny, i ty, kterým účast povinnosti tentokrát nedovolily, pak očekáváme na závodě v Praze. Podrobnosti brzy zde.
Harry

Příspěvek od Harry » 14 říj 2007 20:23

Na soutěž jsem se těšil a měl jsem určitou představu jaké to asi bude. A musím říct, že se mé očekávání plně potvrdilo a soutěž byla velmi povedená. Vše běželo jako po drátkách a bez zádrhelu, položky byly zajímavé a všichni zúčastnění byli velmi kamarádští. Takže z našeho pohledu veliká spokojenost a do budoucna počítáme s tím, že se budeme účastnit i dalších soutěží MaO. Doufám že jsme rozptýlili vaše obavy z airsofťáků a děkujeme za přijetí :wink:

Co se střelby týká – přijeli jsme především se seznámit se soutěží i střelci, podívat se na průběh soutěže a něco se naučit. Já jsem chtěl především seřídit optiku a zastřílet pušku a trochu si na ní i zvyknout. Ta první položka také podle toho vypadala – nastřílel jsem 35 ran a seřídil puškohled (proto ta „divoká kanonáda“, jak se smál Harp :lol: ), takže na ty rukojmí jsem se nesoustředil tak jak bych měl a podle toho to i dopadlo… V ostatních položkách už jsem neměl možnost experimentovat, tak jsem se snažil střílet zodpovědně...

Před soutěží jsem v žádném případě nepřemýšlel o výsledku, nebo dokonce umístění. O to více mne přakvapilo, jak to nakonec dopadlo :shock:

Takže už se těším na další setkání :wink:

Harry
Odpovědět