Tak jsem to včéra našoupl na Slávku (žádná sranda to tam nacpat

) a musím říct, že nadšení veliké. "Zastřelil" jsem to nenečisto podle pevných mířidel - prostě jsem to pošteloval tak, aby bylo zamíříno ještě přesně podle hledí, než jsem ho sundal. Pak jsem dal jen zkusmý výstřel z okna na lupen nějaké byliny a šlo to nachlup přesně

vzdálenost cca 10m. Kompletní testy zahájím o víkendu. Prozatím pár základních vjemů : vše od průhledítka dál je zaostřené - takže pro ty co tu někde řešili, že se neumí "zaostřit" na mušku, tak myslím ideální pomoc. Ať jsem se snažil do průhledítka šilhat jakkoliv, muška se nehnula z pozice uprostřed mířidel ani o chlup (dokud jsem je nesundal). Z toho poslední postřeh pro Berreta - vůbec nechápu, proč máš ten diopter nastrčený tak vepředu rybiny ??? já ho mám nadoraz vzadu a krom toho, že to podstatně líp vypadá, tak už prostě nehrozí žádný pohyb a i tak bych to bral ještě víc v zadu, protože i takto je oko ještě zbytečně daleko. Vůbec nevadí mít oko "připláclé" až na průhledítku - sice se zdá, že vidíte kus světa a tudíž nemůžete mířit přesně, ale to je omyl. Jelikož průhledítko má jen milimetrovou dírku a záměrnou máte kolem metru, tak vlastně míříte jen cca milimetrovým paprskem - což je na možnosti slávky asi maximum přesnosti. Ad zlamování - uvidím po víkendu jaký bude soustřel. Každopádně nehodlám střílet na 50m to říkám rovnou. A rozhodně si myslím, že když už něco na rybinu "levné" zlamovačky, tak radši diopter, než puškohled, protože nevěřím tomu, že i se sebelepším puškohledem překonáte chybu toho kloubu (a především kvality hlavně/vývrtu)na větší vzdálenosti.