Vzduchovky Diana
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vážený pane,
dňa 17.9.2007 naša firma získala obchodné zastúpenie značky DIANA pre slovenský trh. V súčasnej dobe vybavujeme licencie na dovoz vzduchových zbraní, pretože veľa typov presahuje povolenú hranice 7,5 Joulov (napr. DIANA 350 Magnum dosahuje úsťovú rýchlosť 380m/s a energiu 28J). Prvú dodávku zbraní očakávame v 10/2007. Pokiaľ uvediete konkrétny typ zbrane, cenu Vám oznámim obratom.
S pozdravom
7,5J?

dňa 17.9.2007 naša firma získala obchodné zastúpenie značky DIANA pre slovenský trh. V súčasnej dobe vybavujeme licencie na dovoz vzduchových zbraní, pretože veľa typov presahuje povolenú hranice 7,5 Joulov (napr. DIANA 350 Magnum dosahuje úsťovú rýchlosť 380m/s a energiu 28J). Prvú dodávku zbraní očakávame v 10/2007. Pokiaľ uvediete konkrétny typ zbrane, cenu Vám oznámim obratom.
S pozdravom
7,5J?

niektory zrejme nepoznaju zakony... a ziju este v dobe 7,5J ...
treba si k tomu kupit origos pruzinu a vymenit si ju... viem ze sa predavali 3 typy (aspom podla nemeckych e-shopov):
-pre domaci nemecky trh ... tych cca 7,5J
-na export (16J a plny vykon)
v kazdom pripade je to potesitelny krok, ze si pre svoj planovany prirastok nebudem musiet ist na Moravu ako pre S634...
ta 7,5J pruzina je fakt to najmenej...
treba si k tomu kupit origos pruzinu a vymenit si ju... viem ze sa predavali 3 typy (aspom podla nemeckych e-shopov):
-pre domaci nemecky trh ... tych cca 7,5J
-na export (16J a plny vykon)
v kazdom pripade je to potesitelny krok, ze si pre svoj planovany prirastok nebudem musiet ist na Moravu ako pre S634...
ta 7,5J pruzina je fakt to najmenej...
Tak uz jsem se rozhodl, nahradim puskohled timto... http://www.airgundepot.com/beeman-bn5823.html
Hoj! Co myslíte, liší se konstrukčně panther 31 a 350 magnum? Jak víme magnum je silnější. Narážím teď na to, jestli by se mohla použít pružina z magnumu do panthera? Magnum je celkově delší, takže se obávám, že bude mít delší válec na píst. Klidně bych koupil magnum, ale ta cena se mi zdá už příliš vysoká. 

Vážený pane,
zo zákona o zbraniach a strelive vyplýva, že vzduchovú zbraň nad 7,5J je možné prdať iba držiteľovi zbrojného preukazu, je povinná ohlasovacia povinnosť, t.j. musí byť vystavený na polícii preukaz zbrane. Panther 31 sa dodáva v prevedení do 7,5J (175m/s) a v prevedení 19J (290m/s). Ceny sú nasledovné:
Panther 31 - 8.990,--
Panther 31 compact - 10.590,--
Panther 31 Professional - 9.490,--
Panther 31 Prof. compact - 11.490,--
S pozdravom
Kuruc st. - Dynax
zas som sa dozvedel niečo nove 
zo zákona o zbraniach a strelive vyplýva, že vzduchovú zbraň nad 7,5J je možné prdať iba držiteľovi zbrojného preukazu, je povinná ohlasovacia povinnosť, t.j. musí byť vystavený na polícii preukaz zbrane. Panther 31 sa dodáva v prevedení do 7,5J (175m/s) a v prevedení 19J (290m/s). Ceny sú nasledovné:
Panther 31 - 8.990,--
Panther 31 compact - 10.590,--
Panther 31 Professional - 9.490,--
Panther 31 Prof. compact - 11.490,--
S pozdravom
Kuruc st. - Dynax

Bože a ja som si myslel, že je to takto
Zbraň kategórie D
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert
s energiou strely na ústí hlavne do 7,5 J,
b) plynová zbraň, pri ktorej kinetická energia strely
na ústí hlavne dosahuje najviac 15 J,
c) expanzná zbraň,
d) mechanická zbraň, ktorej napínacia sila je väčšia
ako 150 N,
e) historická zbraň,
f) iná zbraň neuvedená v kategóriách A až C.

Zbraň kategórie D
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert
s energiou strely na ústí hlavne do 7,5 J,
b) plynová zbraň, pri ktorej kinetická energia strely
na ústí hlavne dosahuje najviac 15 J,
c) expanzná zbraň,
d) mechanická zbraň, ktorej napínacia sila je väčšia
ako 150 N,
e) historická zbraň,
f) iná zbraň neuvedená v kategóriách A až C.
voloda, zavolaj mu (na stranke dynax je nanho mobil 0905 619 791 ), alebo mu napis, ze nech sa zobudi, lebo zakon o zbraniach z roku 1993 sa zmenil od aprila roku 2003. inak neviem, odkial ma tu informaciu o hodnote 7,5J - v slovenskom zakone z roku 1993 sa uvadza hodnota 10J pre plynove zbrane. nad tuto hranicu sa uz povazovala vzduchovka za strelnu zbran. ani s v starom komunistickom zakone z roku 1949 som nenasiel nic o takejto hranici. najnovsi zakon hovori o limite 15J. podla mna si to poplietol s nemeckou legislativou. pokial viem, tam maju 7,5J. ale cudujem sa, ze sa o tom poriadne neinformoval, lebo mozno prichadza o velku cast segmentu, ktoru by mohol nakupit a predavat uplne volne...
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 Voloda, spis se domnivam ze ta firma Dynax asi nebude uplne koser, v nemecku nema registraci pro vyvoz smerem do cech, tak ho berou jako bezneho zakaznika bez zbrojniho prukazu a prodaji mu jen prave tech 7,5joule ..... Mozna se pletu ale znam hodne kramu se zbranermi kde nemaji licenci na prodej ani munice a ty se na to same vymlouvaji i v cechach.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
2milius: to je sice mozne, ale ako je to s typovym schvalenim a homologizaciou? (ak sa bavime o tom, ze to vsetko chcem vybavit uradnou cestou). samozrejme, ze ide o dovoz jedneho kusu. ale napriklad britska firma theoben, ktora vyraba vzduchovky/vetrovky, ti pusku nepreda, ak si z ciech/slovenska. ale predala by ju oficialnemu predajcovi zbrani u nas. takze preto je (mozno!) lepsie kupovat to cez oficialneho dovozcu. odpada byrokracia - ak hovorime o oficialnom dovoze.