Ter?e

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 06 zář 2007 12:51

Koukám Alexxi, že tě ten nápad s magnetem co padl na srazu zaujal :lol: Ale jen dobře, už se těším na výsledek.

stehule

Příspěvek od stehule » 06 zář 2007 17:04

Alexxxus píše:2 Stehule, mas na mysli neco jako je krysa nebo vevrka od GAMO ?
Spíš ty 3 terčíky co jsou tady ty fotky z pantů ..
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 07 zář 2007 13:53

no napdlo, uz jse koupil Infra dalku a infra prijimac :-) preci jen tahat nejakej kabel se mne nechce :-) cekam jak to dopadne mohlo by to nahodit az 50 siluet najdnou, na posledni akci jsem mel 5 Vetrniku - nebo jak to nazvat - ted jsem udelal neco na poplasnaky.
Plus tvorim neco ala BIATLON okouknul jsem to od toho polaka.
No prsote potahnu na sraz 20 kilo zeleza.Jen bych potreboval nekoho kdo umi prekreslit obrazek do krivek, ja to neumim.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
WohlmuthOta
Moderátor

Příspěvek od WohlmuthOta » 08 zář 2007 21:37

Rys píše:Střelnička za 50 Kč. Tří "postavičková" protože takovou mám mezeru mezi skříněmi v dílně.
To Rys: Když jsem viděl tendle super nápad na padací terče, tak jsem musel hned letět koupit panty :D A rovnou 8ks, takže taková mini střelnička. Moc díky za super nápad a neber jako vopičení :P . Mám to stejně trochu jiný a momentálně pracuju na narovnávacím mechanismu :roll: . Až to bude hotový, pošlu foto. Zdar :lol:
Rys

Příspěvek od Rys » 08 zář 2007 22:50

2 WohlmuthOta: Právě proto jsem to sem dal - pro inspiraci ostatním.
Přemýšlel jsem, přemýšlel... Pak jsem kupoval šroubky a zastavil se u pantů a v tom ... ..v tom to přišlo !!!! Nápad!! :idea: Tak jsem to zkusil a šlo to. Měl jsem to hotový za pár minut. Jasně, nemá to mechanizmus na stavění, ani jsem neměl čas se nad tím zamyslet. Pokud někdo na něco přijde a dá to sem, tak se budeme rádi inspirovat, ne? :)
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 09 zář 2007 02:19

ja som nad tym mechanizmom stavania rozmyslal asi par mesiacov dozadu, nezrealizoval som ho, nebol na to cas... ale skusim ho opisat...
po trafeni terca, sa terc sklopi dole, ale dala by sa tam pruzina ktora by ho postavila naspet (aspom podla mna a budem velmi rad ak ma v mojej uvahe posuniete spravnym smerom): terc by sa pri sklopeni zachytil o nejaky mechanizmus (aby sa samozrejme silou pruziny zasa nepostavil) ... tych tercov by mohlo byt samozrejme niekolko a postupne by sa po zasahu zachytavali... ako posledny terc by bol terc prepojeny so zachytavacim mechanizmom, ktory by sa zasahom tiez sklopil a uvolnil zachytavaci mechanizmus (posuval by sa na dostatocny cas mimo dosah ostatnych zachytenych tercov, zrejme nejake zavazie na spomalenie pohybu do povedneho stavu... cim by sa ostatne terce spolu aj s tym poslednym silou pruzin zas postavili...) a zachytavaci mechanizmus by sa zas vratil do pohotovostnej podoby... ako zachytavajuci mechanizmus by sa mohli pouzit magnety...
skratka podobny princip myslim maju rozne tie magneticke strelnice...
terce sa sklapaju a prichytavaju o magnety, magnety su na nejakej sibenicke pripevnenej na centralnej oske, po zasahu posledneho terca prepojeneho na osku sa magnety sklopia nizsie ako sa mozeu sklopit ostatne terce, cim sa odpoja od zachytenych tercov, a terce sa silou pruzin postavia
momentalne premyslam ake pruziny, aby boli dostatocne silne na postavenie terca , ale zas dostatocne slabe aby zasah diabolky ich dokazal dostatozne sklopit k zachytnemu mechanizmu...
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 09 zář 2007 03:04

Ja som sa zvykol zabávať s kamarátmi,že terč pripevním na dosku,a vstrede 10-ky vyvrtám dieru 5 mm.Tam natlačím slepý patron,(start 5,6 mm) a strielame iba na "čistú desiatku"Neni to nebezpečné,lebo pri odpálení patronu tlak ujde do zadu,a vtom čase ho aj diabolka "pridrží",takženábojnica nemá spätnú ráz.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
kodl68
Kontaktovat uživatele:

padací terče

Příspěvek od kodl68 » 09 zář 2007 08:36

S trochou nostalgie sleduji vaši diskuzi ohledně padacích terčů a střelniček, jelikož podobnými obdobími jsem také před léty prošel. Funkce střelničky je docela pěkně popsána v sekci "sklopné terče". Fandím Alexxovi s jeho nápadem stavět terče elektromagnetem s dálkovým ovládáním. Nemyslím si, že je to nereálné, ale bude to obtížné vymyslet a především zrealizovat. Podobné pokusy jsem také dělal (otočné terče s eletromagnetem řízené pomocí nastavených spínacích hodin), ale problém byl v síle eletromagnetu (plech musí být min 3 mm) a deformaci terčů při střelbě (problém posuvu), takže jsem těchto pokusů zanechal a zůstal u sklopných terčů na FT, stavěných na dálku pomocí zatažení drátu. Myslím, že na srazu bylo vyzkoušeno a zcela funkční. Používám ještě jedno dálkové ovládání k FT terčům - "hlasem" - jelikož většinou střílím s dětmi, když zavelím " terče postavit! " během minuty postaveno a jedem dál... :lol:
Na obrázku některé z mých posledních FT terčů.
Přílohy
P9090003_2.jpg
kodl68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodl68 » 09 zář 2007 08:39

Ještě si dovolím připojit terč, který se mi osvědčil při střelbě na 50 m větrovkou. Hodnoty jdou velmi dobře odečíst i na většívzdálenost.
Přílohy
SILUETA_OK.doc
(142KiB)Staženo 756 x
kodl68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodl68 » 09 zář 2007 08:42

.... a ještě něco pro začínající myslivce či zábavnou střelbu s dětmi. Mám i další "myslivecké" terče zvířat, mohu zaslat mailem, jsou příliš velké.
Přílohy
wild_boar.pdf
(32.76KiB)Staženo 606 x
Erix

Příspěvek od Erix » 09 zář 2007 22:20

Pěkné terče!!To musí mít děti radost.Maluješ to podle nějakého návrhu, nebo podle fantazie? 8)
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 09 zář 2007 23:14

fakt krasne namalovany! skoda do toho strilet :wink:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 10 zář 2007 00:23

Ale susedove sliepky sú aj tak krajšie ! :lol:
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
kodl68
Kontaktovat uživatele:

FT terče

Příspěvek od kodl68 » 10 zář 2007 07:57

FT terče maluji podle obrázků na netu, kde co najdu. Většinou najdu něco po hledání obrázků - klipartů, beru v úvahu pouze to, co dokážu překreslit na prkno a co dokážu vyřezat. Také jsem již prošel několika vývojovými zdokonaleními - ochranný plech okolo vnitřní díry je třeba min. 3 silný, je třeba dobře zvážit těžiště terče, aby se nepřeklápěl po zásahu dozadu a ani po zatažení za špagát dopředu. Aretačním šroubem je třeba dobře vymezit "doraz" - plochu dosedání zadního dílu na přední. Důležitá je i velikost a váha terče, pokud uděláte vše plechové, je to neskladné a více než 5 - 6 terčů neunesete. Blíže jsem funkci těchto terčů i s obrázky popsal v treadu "sklopné terče". Střílet do toho opravdu není škoda - tedy pokud nějdo nestřílí do dřevěných částí terče, diabolky se odrazí bez deformace plechu. Okolo vnitřní díry je plech, který stačí pouze jednou za čas natřít a terče jsou jako nové.
Momentálně mám doma 18 těchto terčů, do sportovní tašky jich dám kolem 12 (víc se nevejde a ani víc neunesu). V příloze obrázky posledních klipartů, které jsem použil jako mustr...
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
WohlmuthOta
Moderátor

Příspěvek od WohlmuthOta » 10 zář 2007 17:01

Jo jo, taky musím pochválit, opravdu hezké terče, já moc kreslit neumím. :D Jinak pánové, před malou chvíly jsem dodělal skolpné terče samonarovnávací, náklady na výrobu 150,- Kč za panty v našem super předraženém železářství. Ostatní věci jsem našel doma(dvě prkínka, hřebíky, šroubky,atd) Až zaschne barva tak vyfotím, pak dám video i na Youtube. :D
Odpovědět