Drulov Rada 5,5 mm CO2

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Redydyn

Příspěvek od Redydyn » 29 kvě 2007 10:38

To Alex:Slyšel jsem,že ji dělají v 6,35mmi v 9mm to už pak je kanón:)
A ty jsi to měřil už na chronech kolik Ti to lítá?!.ted?!. a co jsi tam dal z a pružinku-žinky?! Já ale vždy po střílení vyšroubovávám bicí mechanismus at se m i pružiny co nejméně unaví...První orig.délka pružin po takovém to střílení a bez vyšroubování se mi zkrátila cca o polovinu/měsíc!!!Nechal jsem si poslat 2 nové+nějaké těsnění do uzávěru.(2 při výstřelu se mi závěr otevřel rána jak z děla a těsnění fuč!!)
Ještě mi tady byly dávany rady(PBREJSA) odlehčit kuželku a zatížit bicí mechanismus(odvrtáním nalitím olova)ale určitě by nejvíc pomohlo zvětšením přepouštěcího prostoru před kuželkou..(kuželku i náhr.tyč-bicí mechanismus už mám doma)..a také se zvětší ustovka když je delší "lauf"..majitelé Sokola..(ikdyž já s hlavní 36cm to pěkně strčím pod kabát a jdu s e podívat co nového ve "světě" :lol:
Jediná věc co mě mrzí ,že tam nejde nasadit dalekohled.. nebo neví někdo o nějakém kompaktu který by se tam vešel?!

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 30 kvě 2007 03:49

2 Redy, jedinej puskohled kterej by se na to hodil je jeden Meostar, ale dat za nej 9tisc se mne fakt nechce. Jinak uvazoval jsem ze bych nechal radu predelat na 6.35 , koupil jsem diabolky GÁÁÁÁÁMO a to jsem si dal fuj tajbl to kvalita opravoani fuj fuj fuj. Rano napisu do JSB jestli uz nemaji formu.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 30 kvě 2007 07:05

trošku kvalifikovaným odhadem spojeným s teorií - střela .25" by mohla potřebovat cca 5 až 7 ccm objemu předkomůrky(těsně před kuželkou), spotřeba plynu na jeden výstřel cca 1 gram, objem plynu odebraný z předkomůrky by neměl být větší než 10% jejího objemu, jinak bude vymrzat a následně poklesne i výkon. Hlaveň nejmémě 20". Předpokládaná rychlost 200 - 220 m/s při teplotě okolí kolem 20°C.

pro redydyn - když vám to štěká, pokuste zvýšit váhu střely, šlo by to? Těžší střela u ktarší hlavně využije více energie z plynu (obvykle ale neletí rychleji).
Redydyn

Příspěvek od Redydyn » 30 kvě 2007 15:47

to:pbrejsa..nevím jak zvýšit váhu střely když standartně je 1,03g v 5,5mm.Jen jsem se pokoušel zvýšit ustovou rychlost ,ale na ukor že to pořádně štěká..ale mám "nějaky kompenzátor"..ktarý to "usměrnuje na příjemný zvuk..
Jen jak už jste mi radil bylo by nutné zvětšit předkomůrku!! :shock: ..ale bohužel technicky to asi není u Rady možné..nebo já nejsem toho schopen.. :?: Díky
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 22 črc 2007 18:31

Tak jserm trosku natunil Radu ..... silnejsi perko a ejhle co2 lita 230 m/s v raz .22 a dost presne tedy s bombou nasroubovanou do prepousteciho ventilu.

Redydyn

Příspěvek od Redydyn » 27 črc 2007 11:01

TO :ALEXX..hm to zní zajímavě..230m/s..dal jsem tam také silnější pružinu..ale neměřil jsem ustovku ..můžeš popsat přesněji jakou pružinu jsi tam dal?!.eventuálně dát foto?!.Já jsem dal orig.od Drulova nezkracenou(původně dostanete zkracenou cca na 2/3 délky)+na ní ještě 5cm dlouhou o něco málo z hrubšího drátu..(chtěl jsem aby to bylo před původní pružinkou ale při zašroubování se to prostě na tu puvodní"našroubuje"!(zkoušel jsmepo ruzných obchodech mototechnách sehnat o něco málo silnější pružinku původní délky ale bez nějakého kladného výsledku(pokud má někdo nějakou zkušenost nebo odkaz na pružinky budu vděčný!)
JINAK když vystřelím tak je to někdy tak silné že ten uderník tlačí na přepouštěcí ventil a než se vyrovná tlak..tak to mírně syčí-utíká!takže musím okamžitě natáhnout!
To Alexx..a nějaký "zážitek s 230 m/s..co t o prostřelí?! na jakou dálku ..díky
Quax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quax » 07 srp 2007 12:40

to: Alexxxus koukal jsem na aukru, že jsi se rozhodl Radu prodat. Z jakého důvodu?
Přemýšlím, jestli si mám udělat radost a koupit ji.
pedro gonzales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro gonzales » 03 zář 2007 23:51

I když tady máte docela slušnou fotogalerii rady, tak mi pořád není jasné jak se to nabíjí, nebo natahuje ?
Prosím jestli by někdo nemohl nafotit podrobnosti, nebo nejlépe nějaké videjko. Rozhoduji se mezi Radou 4,5 délka hlavně 35 cm s drátěnou pažbou, a slavii 634.
Nejlepší by bylo ,kdyby dělali radu s opakovacím zásobníkem, jako u condora. myslíte, že by to šlo předělat?
Předem dík pedro
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 04 zář 2007 01:27

2 Pedro gonzales, RAdu na opakovacku nepredelas, je opravdu jednoranna. Prodal jsem ji takze ji nemzu nafotit, do sveta sla proto ze jsem si ji objednal v razi .25 tedy 6,35, jak bude nafotim ji a natocim na video. A presna je pekelne.

pedro gonzales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro gonzales » 04 zář 2007 20:38

tak díky za odpověď a doufám v to video. Jinak jsem se asi rozhodl pro RADU 4,5 s hlavní 35 cm a drátěnou pažbou. Přijde mi to lepší než slavka, protože je spousta náhradních dílů a tudíž mnoho podob = něco pro kutila jako jsem já :D
mikiki

Příspěvek od mikiki » 04 zář 2007 22:16

To Alexxxus: Ahoj, můžeš napsat, jak dlouhou hlaveň máš u nového RADY 0.25? Kolik stojí 6,35 diabolky? Necháváš si je poslat, nebo je kupuješ někde v Praze.
pedro gonzales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro gonzales » 04 zář 2007 22:38

No teď už asi vypadám jako uplná lama, ale nemohl by někdo konečně a jasně vysvětlit rozdíl mezi ráží .177 a .22 ví , že se to tady řešilo , ale vždy se to nějak zamluvilo, a to přirovnání s auty :roll:
Jde mi hlavně o přesnost. Nejlapší kdyby někdo hodil nástřely na větší vzdálenost, včetně uvedení všech parametrů RADY ze které se střílelo.
Dík pedro
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 05 zář 2007 02:29

2 Pedro, rad bych ti rekl jaky je rozdil mezi Radou v 177 a ve 22 ale nemuzu, mel jsem 2 Rady jednu 1 10" hlavni a jednu 20" ale obe byly v razi .22.
Presnost na vzdalenost 30metru s mikromechanickymi miridly byla dostatecna to znamena ze jsem trefil LOKOMOTIVU :-) nastrely uz nemam ale pri 10tipalcove hlavni se daly zasahy ze sveraku dostat do seskupeni 5ran - 2cm kruznice tedy se to veslo do 9 na vzduchovkovem terci. Z volne ruky se mne to moc nedarilo.
ZAsadni rozdil mezi 177 a 22 maz ze ( a je to divne ) :-) na 22 sezeres mene hnaciho plynu pri stejne energii.
Kluci ze srazu by mohli rici jake to byly slupky obzvlaste z kratke pistolove hlavne. Jak rikam dal jsem ji pryc protoze ji chci ve vetsi razi.
Kamos ji dal pryc protoze potreboval penize na 200S.
Jinak naprosto pohodova a bezproblemova jednranna puska. Nebo pistole podle toho jestli chces s dratenou nebo pevnou pazbou.
Nabiji se natazenim tahla uderniku smerem v pred, vyklopeni baskule, pak vlozeni strely primo do hlavne, pekelna vyhoda - pokud chces strilet treba vlastnorucne vyrobenou podkaliberni strelou - sam jsem si jich par udelal na 20 metru prostrelila wolframova elektroda o prumeru 2,5mm prazdnou patronu na 12gram co2. Pokud budes chtit neco vic napis na icq nebo na SZ. Aleš

pedro gonzales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro gonzales » 11 zář 2007 22:07

2 Alexxxus: Díky za odpověď, dnes jsem si ji odjednal. Radu 4,5 mm a hlaveň 35cm. původně jsem chtěl 40, ale p. Háněl tam měl zrovna jednu 35cm, a taky říkal, že by se mohla vlézt i do toho menšího kufru, tak jsem si ji vzal, snad jsem neudělal blbost. Jinak tu drátěnou pažbu jsem chtěl protože mě láká možnost připojení zásobníku co2 z paintbolové pistole, už jsem si sehnal i bombu a hadičky, te už jen tu Radu :D
Taky v poslední době hodně přemýšlím o změně nabíjení , štve mě ten výklopný systém a nemožnost montáže puškohledu. Vše už mám v teoretické rovině, dokonce i pár výkresů v autocadu s návrhy, ale chybí mi rozměry tak stejně musím počkat až dojde :wink:
Doufám, že se výdaje vlezou tak do 5500 Kč protože víc nemám :lol:

Malý OT: alexi , jak jsi říkal, že jsi Dj, tak neprovozuješ náhodou i armsport? (pro neznalé páku) ? jo a nevíš, kde by se daly sehnat kvety za nějaký rozumný peníz
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 12 zář 2007 18:30

2 Pedro, paku nedelam :-) , kyvety sezenes na burzach a obcas jsou po bazarech, S delkou hlavne o 5cm jsi neudelal chybu toho bych se nebal, vyklopny system baskule je pozustatek pusky GIP, ma to vyhodu ze do toho bezproblemu nacpes i munici vlastni vyroby. Ja si ted nechal vyfrezovat takovy mustek na vysokou montaz puskohledu. Jestliu se zadari dam to Drulovu do vyroby, aby to delali jako volitelne prislusenstvi.

Odpovědět