Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 27 srp 2007 14:26

čau snipeři :) :) chci poděkovat za nedělní dovádění v Magnumu a to i za kluky Zdenka F. a Mirka P. Moje 456, kterou jsem po závodě nehodil do žita prodělá malou operaci ve formě bedingu a úplné záměny spoušťového mechanizmu za sportovní spoušť a na další zápolení už snad budem oba na 100 % fit and slim :D :D
jinak trochu OT, byl jsem v neděli na závodech BR na Kladně a přijel střelec s malorážkou Strela, něco tak velkýho už jem dlouho neviděl lauf snad i přes 80cm a vprůměru tak 1" možná víc :shock: :shock:

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 27 srp 2007 14:36

O malorážce Strela jsem četl zmínku v knížce p. Jurjeva, viděl jsem skicu, ale fakticky naživo nikdy. Zřejmě to bude docela vzácnost. Nepořídíl jsi foto? Ta spoušť na 456 by mě taky zajímala - až ji budeš mít, rád se podívám, případně objednám i na svůj kanón. Ještě jsem 456 taky úplně neodepsal. Se Suhlkou to ale je daleko větší pohoda. Jen teď nějak zmizely z trhu.
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 27 srp 2007 15:12

to harp : foto bohužel nemám jen mě to přišlo jak "MC" ale jednou takový a závěr to mělo jak velkorážné pušky . Já jsem poprvé o této malorážce slyšel od Zdenka Vtelenského a prej jich je v ČR něco kolem 8ks takže velká vzácnost :roll: :roll:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 29 srp 2007 07:36

Mrkněte na www.kssk.sk na fotogalerii. 19.8. měli naši sousedé malou odstřelovačku
sportovec

Příspěvek od sportovec » 02 zář 2007 14:40

Téma trochu uvadlo, tak něco málo ukážu pro dobrou náladu. V příští soutěži by se mělo střílet jak stoják, tak klečák. No nevím jak Vy ale já pilně trénuji viz foto :D :D . Kuše Excalibur a ráži fakt nevím.. :D
Přílohy
Ve stoje 50 bm 2 zm..JPG
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Malá odstřelovačka - soutěž

Příspěvek od Sidewinder » 15 zář 2007 20:34

Všichni malorážkáři pozor!

Je připravena další soutěž "Malá odstřelovačka".

Datum konání je 13.10.2007 a to na střelnici SSK Třebeš Hradec Králové.

Tentokráte půjde o polohovou soutěž, kde budete střílet tři položky z leže (rukojmí, benchrestové terče a skrytý terč) a dvě položky v kleče/sedě a ve stoje. Pořadí určí součet bodů ze všech pěti položek. Soutěžních ran bude minimálně 50, vše se střílí na vzdálenost 50m.

Tato soutěž je přizpůsobená i těm, kteří mají na své malorážce optiku s malým zvetšením - při použití pozorovacího dalekohledu a seznámení se s terči před střelbou, není problém tuto soutěž absolvovat s optikou zvětšující jen 4X.

Více informací, pravidla, propozice, terče a také informace o minulých soutěžích najdete zde: http://www.strelectvi.info/mao%5Fsoutez/

Těšíme se na Vaši účast!
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 zář 2007 10:47

Příznivce malorážné odstřelovačky upozorňuji, že tuto sobotu, tj. 29.9. se střílí MaO v rámci seriálu Zbraně světových válek v Horní Branné. Další info viz Klub sběratelů palných zbraní.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 05 říj 2007 14:25

Už od zítřka za týden - tak koukejte trénovat :!: :lol:
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 07 říj 2007 20:18

A musí tam ty polohy bejt? :( Žádnej pořádnej snajpr nestřílí ze stoje.... :D Zkus to ještě přehodnotit....dikas
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 07 říj 2007 20:57

Mao nestřílím, ale dovolím si tě poopravit. Sniper nestřílí ve stoje pokud má jinou možnost. Pokud je k tomu donucen okolnostmi, jako je vysoká vegetace a nebo jiná překážka musí střílet i ze stoje. Tak pilně trénuj ;)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 říj 2007 07:22

Nebudu nic přehodnocovat. Závodů vleže se střílí 3 p**ele. Sniper samozřejmě střílí nejčastěji vleže, ale musí být všestranný střelec, takže musí být schopen střílet z různých výškových úrovní. Proto ten stoják a klečák/sedák. Kromě toho jsem vám terč na stojáka a klečáka udělal velkej jako vrata (střelci ISSF by dokázali s jistotou střílet stovku). Kromě toho máš 30 ran na terče vleže a jen 10 vstoje a 10 vkleče. Málo platný stoják a klečák vyžadují trénovat a mít nastříleno. Já taky nefrfňám, nad střelbou po zátěži, přestože jsem tlustej a navíc levák střílející s pravostranným mechanizmem a jednorankou, takže mám handicapů víc, než vy všichni dohromady - navíc jsem tuhle disciplínu vymyslel, přestože jsem věděl, že v ní nikdy nemohu bejt na špici. Tak nebuď cíťa a trénuj - máš ještě skoro celej tejden. Nebo snad budeš srabík, kterej nepřijede jen proto, že se u flinty nemůže po celou dobu závodu jen válet? :twisted:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 08 říj 2007 08:27

:shock: :shock: nebuďte cíti a doražte :) :) střelba vsedě ale i vestoje je celkem prča a dá se to :wink: :wink: a když to zmáknu já tak Vy BORCI taky :D a počkejte až jednou třeba zařadí střelbu po tom co vás na stavu označí dotekem rozhodčí a Vy nevíte kdy to bude a musíte vystřelit třeba do 3 vteřin od označení. :P :P :P to se také u Sniperů při výcviku praktikuje to je pak taky děsná pr..l :roll: :roll:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 08 říj 2007 08:43

Ja myslim, ze je soutez postavena dobre .. obcas to neni na skodu, zkusit si i neco jineho nez jen strelbu z leze na presnost .. at uz je to strelba po zatezi, nebo v klece, sede ci stoje, vsechno to k MaO myslim patri..

Jedine co mne na te soutezi fakt se.. je stale mala ucast .. zda se mi, ze to poradame jen sami pro sebe .. to nikoho takovahle soutez netahne? Nebo mame nekde chybu? (pravidla, polozky, misto konani, cas, datum?)

Zatim je podle Harpovych informaci prihlaseno takovych cca 12 lidi .. to je MALO!
Harry

Příspěvek od Harry » 08 říj 2007 09:28

Ahoj, to nadávání na málo lidí dost dobře znám...

Když jsme poprvé pořádali Airsoft Sniper Cup, přijelo 5 z 15ti přihlášených, sám jsem z toho byl na prášky - postavený terče, vymyšlený disciplíny, nakoupený jídlo a pití - vše pro 15 lidí a pak tohle :(
Letos jsem udělal pořádnou kampaň a ejhle - 16 přihlášených, 16 dorazilo 8)

MaO mne rozhodně zajímá, je to další logický krok v mém snažení :wink: Na soutěž bych rád přijel se podívat. Včera jsem mluvil s jedním z vás a uvidíme, třeba i vystřelit si. Na příští rok mám v plánu si "malou odstřelovačku" postavit a používat, vaší soutěže bych se samozřejmě zúčastnil rád. Výhledově předpokládám že nebudu sám, dobudoucna v týmu budeme mít víc lidí kteří se "snipeřině věnují" a střelba z malorážky bude součástí naší činnosti, takže uvidíme... Ale znáte to - nic nejde ze dne na den. Je to holt postupný vývoj a běh na dlouhou trať...

Co se týče střelby z různých pozic, myslím že to je jedině dobře. Jednak je tím každá soutěž zajímavější a také se tím více přibližujete odstřelovacím soutěžím, nikoliv sportovní terčové střelbě. Ta střelba po zátěži co máte je také skvělý nápad :wink: Ještě přidat střelbu na neznámé vzdálenosti a máte z toho taktickou soutěž jako řemen!

Jen pro představu, nějaké foto z letošního Airsoft Sniper Cupu

Obrázek

Obrázek

Harry
www.urna.net
Obrázek

PS: moc mi to kecá, chápu :lol:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 08 říj 2007 09:29

Chci umět co nejlépe střílet ze Všech poloh nééé jenom vleže ale i vsedě, vkleče, stoje, po zátěži, při psychi(y)ckém nátlaku :lol: :lol: :lol:.
Já a naše parta :P :P jedem páč je to zábava :wink: :wink:
PS: aspoň si odpočine moje pr...ka od věčného vysedávání u BR střelby :lol: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět