Ter?e
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
V prvej chvili ani ie, len ustipnutie a trocha pohne rukou ak si v zapale boja a potis aj adrenalin. Ale po nejakom kratsom case ked sme to vytahovali to sranda nebola. Obidve skoncili na kostiach, len to spravilo direu do koze a kvapka krvi. Zase z 15 metrov a stare sunky z pivnic moc velkym vykonom nedisponuju (5J)Plexxak píše:fidlerp: a mam taku otazku, aky to je pocit? boli to moc? lebo niekedy by som si to mozno skusil
terče
proč zrovna A trojku
žadny takový stránky neznam ( možná sem na nich byl ale nepamatuju si že ny tam byli takovídle formáty ).Jenom kdyby jsi si chtěl vitisknout nějaký tercě zvířátek v příměřený kvalitě tak si dej so googlu arhcery 3d targets a pak si to stahni.

o víkendu jsem u tchána pod soustruhem našel vyhozený zvonek z kola - měl ulomenou páčku, tak byl odsouzen k smrti. Tak jsem ho vyndal, uchytil na konec svářecího drátu a je z toho príma akustický cíl. Navíc je to ten starý chromovaný zvonek (jakoby hříbek), takže se pěkně leskne a na 20m je pořád vidět světýlko (odlesk). Materiál toho zvonku je dostatečně pevný a nedeformuje se (asi tomu pomáhá i to uchycení na drátu, díky čemuž je po zásahu dostatečně "odpružený")- prostě vždycky jenom cinkne. Odpadá docházení k cíli a kontrola zásahu 

Slávia 631 (diopter Aeron) + TAU 7 + Vostok ИЖ-38 + Lov 21
vzhledem k tomu, že ten zvonek má průměr cca 4-5 cm, je kulatý a odpružený drátem, na kterém je zapíchnutý do země, tak jednak je dost nepravděpodobné, že bys trefil zrovinka ten 1mm čtvereční, který míří na tebe (úhel dopadu/úhel odrazu) a pak i to odpružení to asi dost zabrzdí (neodráží se to od pevné překážky). A taky to není cíl na 10m - já na tom právě testuji hranice mířeného dostřelu
prozatím jsem někde na 20m - tam už je odražení (nebezpečné) prakticky vyloučeno. Ale přesto máš pravdu, taky na to musím pořád myslet a nejen u tohoto zvonku. Mám v plánu koupit si čiré technické brýle (v OBI za 30,- Kč). Pak bude mít dušička pokoj 
ad zápalka - už jsme o víkendu koumali o výrobě železného plátu s navrtanými otvory přesně na starťáky (nábojky do startovací pistole). To je ale zatím jen ve fázi úvah

ad zápalka - už jsme o víkendu koumali o výrobě železného plátu s navrtanými otvory přesně na starťáky (nábojky do startovací pistole). To je ale zatím jen ve fázi úvah

Slávia 631 (diopter Aeron) + TAU 7 + Vostok ИЖ-38 + Lov 21
odraz
2PetrikCZ: Myslimze k tebe sa to ozaj odrazat nebude, no vzhladom na kruhovy profil sa to bude odrazat vsade mozne a zrejme na to narazal Alkaj
P.S.: My sme strielali do starych zasob nabojov do jatocnej pistole 9mm Tempo, to boly pecky

P.S.: My sme strielali do starych zasob nabojov do jatocnej pistole 9mm Tempo, to boly pecky

Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Kubo 630 -> Presne tak som to myslel. Treba myslieť na bezpečnosť (možno aj na štátnu
)
ale začal som na to veľmi intenzívne myslieť keď som dostal odraz rovno na nos
. Vtedy som mal veeeeeeľké štastie, že to skončilo len krvavým nosom.

No ani ja som nemyslel (čo sa týka strelca - teda mojej osoby)taky na to musím pořád myslet ...

-
- Moderátor
Do kolena
NO jednou sem našel ve slepě starý jablečný mošt..... diabolkaz první rány mi skončila v kolenu ( spíš na kolenu a ani to moc nebolelo ) druhou už to nevydrželo a 2l moštu byli všude v okruhu 3m