CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem to Silencerovi rikal ale on mysli ze koupi peknou fosnu 

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
h
S dřevem je problém.Truhláři kupujou dřevo ze sušičky a to jim po zpracování vždy pracuje. kdežto řezbář si celý život suší svoje,proto může opracovávat dřevo,které neni popraskané a už se nehne.
Problém je že vzduchosuché řezivo se s vlhkostí pod 15% stejně těžko dostane a pak se stejně musí dosušit nuceně.
Jinak zhruba se dá říct, že co centimetr materiálu to rok sušení ( proložené , venku na vzduchu , zastřešené ) a pro tvrdé dřevo jako buk, ořech, třešeň ještě o polovic déle. Běžná praxe je 6 měsíců a šup s tím do sušičky
Jinak zhruba se dá říct, že co centimetr materiálu to rok sušení ( proložené , venku na vzduchu , zastřešené ) a pro tvrdé dřevo jako buk, ořech, třešeň ještě o polovic déle. Běžná praxe je 6 měsíců a šup s tím do sušičky

tak mam konecne aj ja vetrovku (CZ 200S .177) (o strastiplnej kupe este napisem inde). musim povedat, ze som sklamany z vykonu - zrejme ju v tovarni poriadne podladili. strielal som na 30 metrov, a s JSB exact 4.52 mm neprestreli ani plastove viecko od mineralkovej flase. pivovu flasu na 5 metrov nerozbije, iba praskne a diabolka nevnikne dnu. pokial ide o presnost, na 30 metrov je to super. ked som skusal cca 42 metrov, uz som musel strielat na 2 resp. 3 bodku mildot. ihned som zasiel do nemenovaneho obchodu pre paintballistov a airsoftakov, aby mi zmerali ustovku. vyslo to cca 400 fps (RWS superdome 0.54 gramu), co v chairgune dava 4 J (!). to sa mi ale zda moc malo, chlapik v obchode tvrdil, ze mam 220 m/s, lebo ich merak ukazuje zle. on vraj na nom meral Slaviu 634 a tiez mu ukazalo 400 fps, ale podla papierov ma Slavia 220 m/s (??), tak preto vie, ze merak blbne. pomyslel som si, nech sa idu picnut s takym meranim. teraz som tam, kde som bol. 400 fps mi nepripada velmi realne, lebo diabolka je po naraze do plechoveho terca vzdialeneho 30m uplne zlisovana, resp. roztrhana. ale nezda sa mi ani, ze by mala 15J. tak teraz co, ked nemam chrony?? 

Pokud jsi nekoupi CZ200T, která je někde na 7,5 J což se mi podle střelby nezdá tak budeš mít ve standardním nastavení řekněme od 14 do 15j já bych to viděl někde 14,5 - 14,7 to jak píšeš s víčkem a flaškou od piva se mi nezdá, mě se na 42m zaryje diabolka celá do dřevotřísky, prostřelí plechovku...... a to tam teď mám okolo 16J. S těmi 2 MIL podle mě taky nic neobvyklého. Možná zkus Exact 4,51 a 4,50 - mě osobně se do mojí flinty ty 4,52 nepozdávají. Dělaly mi celkem rozptyl, ale enegrie na chronech byla dobrá. Chce to to střelivo vychytat, nejsou to nějak markantní rozdíly, ale poznat jdou.
To raduzs
Podle tohos cos psal, to opravdu vypada, jako by jsi mel nastaveno na zhruba 7,5J. Ja sice pouzivam JSB exacty, ale co pises, tak dle hmotnosti jsou ty RWS s exacty na tom obdobne. Mam vetrovku nastavenou na 16J a pokles na 42m mam 0,75 mil. Chtelo by to jit k nekomu na chrono kteremu se da verit. Jeste by jsi mohl zhruba urcit energii z poklesu tlaku v zasobniku. Moje vetrovka bez ladeni mela v zakladu zhruba 40 ran(od 170 do 115-120). Nevim kolik ran by melo byt, pri nastaveni na 7,5J, ale to ti zde jiste rekne nekdo kdo vlastni CZ 200T.
Podle tohos cos psal, to opravdu vypada, jako by jsi mel nastaveno na zhruba 7,5J. Ja sice pouzivam JSB exacty, ale co pises, tak dle hmotnosti jsou ty RWS s exacty na tom obdobne. Mam vetrovku nastavenou na 16J a pokles na 42m mam 0,75 mil. Chtelo by to jit k nekomu na chrono kteremu se da verit. Jeste by jsi mohl zhruba urcit energii z poklesu tlaku v zasobniku. Moje vetrovka bez ladeni mela v zakladu zhruba 40 ran(od 170 do 115-120). Nevim kolik ran by melo byt, pri nastaveni na 7,5J, ale to ti zde jiste rekne nekdo kdo vlastni CZ 200T.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Moznosti je mnoho ..
zkusit porovnat ucinky strelby na nejaky predmet s nekym, kdo energii strely zna (zlate stranky)
.. nebo je mozno zkusit nejakou fyzikalni metodu pro mereni rychlosti strely - treba balisticke kyvadlo, hradla z mikrofonu atd ..
... nebo muzes poradne zmerit balistickou krivku - o kolik klesa strela od nastreleni treba na 20m pri strelbe na 30m a 40m .. a pak porovnat s nekym, kdo ma 16J ..
.. nebo jen orientacne zkusit, kolik ran vystrilis mezi 170-100BAR - pri nastaveni k 16J je to cca 40ran .. pri nastaveni na 7J to bude alespon 80.
Myslim ze nastaveni z vyroby muze byt opravdu ruzne .. mel jsem novych vetrovek v ruce uz dost a opravdu dobre byly nastaveny zatim asi dve.
Dokonce jsem ted ladil vetrovku jednomu cloveku, bylo to v razi 5,5mm, ktery si stezoval na malou energii, poslal pusku do CZUB na reklamaci a puska se mu vratila s tim, ze byla unavena bici pruzina vlivem toho, ze ji nechal natazenou (coz je dle nej uplna kravina, protoze si toho neni vedom). Po jejich servise majitel stale nebyl spokojen, tentokrat s rozptylem a "posouvanim nastreleni" - overil jsem, jak je puska nastavena a docela jsem se divil .. byla temer na maximum utazena bici pruzina a uplne povolene skrceni - takze puska strilela od 190BAR - 12J az po maximum na 120BAR - 20,5J a pak zase dolu .. konzistentni byl jen kousek nekde kolem 120BAR .. proste uplne k nicemu a jeste navic mimo zakon .. mam pocit, ze nastavenim ustove rychlosti strely u vetrovek CZ 200S, se ve zbrojovce zabyva vratny nebo uklizecka!
zkusit porovnat ucinky strelby na nejaky predmet s nekym, kdo energii strely zna (zlate stranky)
.. nebo je mozno zkusit nejakou fyzikalni metodu pro mereni rychlosti strely - treba balisticke kyvadlo, hradla z mikrofonu atd ..
... nebo muzes poradne zmerit balistickou krivku - o kolik klesa strela od nastreleni treba na 20m pri strelbe na 30m a 40m .. a pak porovnat s nekym, kdo ma 16J ..
.. nebo jen orientacne zkusit, kolik ran vystrilis mezi 170-100BAR - pri nastaveni k 16J je to cca 40ran .. pri nastaveni na 7J to bude alespon 80.
Myslim ze nastaveni z vyroby muze byt opravdu ruzne .. mel jsem novych vetrovek v ruce uz dost a opravdu dobre byly nastaveny zatim asi dve.
Dokonce jsem ted ladil vetrovku jednomu cloveku, bylo to v razi 5,5mm, ktery si stezoval na malou energii, poslal pusku do CZUB na reklamaci a puska se mu vratila s tim, ze byla unavena bici pruzina vlivem toho, ze ji nechal natazenou (coz je dle nej uplna kravina, protoze si toho neni vedom). Po jejich servise majitel stale nebyl spokojen, tentokrat s rozptylem a "posouvanim nastreleni" - overil jsem, jak je puska nastavena a docela jsem se divil .. byla temer na maximum utazena bici pruzina a uplne povolene skrceni - takze puska strilela od 190BAR - 12J az po maximum na 120BAR - 20,5J a pak zase dolu .. konzistentni byl jen kousek nekde kolem 120BAR .. proste uplne k nicemu a jeste navic mimo zakon .. mam pocit, ze nastavenim ustove rychlosti strely u vetrovek CZ 200S, se ve zbrojovce zabyva vratny nebo uklizecka!

prave som dal nejakych 300 ran, do terca a na viecka. ako som si tu tak cital vase rady, mam pocit, ze ta puska bude isto blizsie k 7J ako k 15, lebo od vcera som ju mal natlakovanu na nejakych 175 a dala mi 70 ran do tych 80 bar, aj ked tie posledne uz boli slabe. takze podla vasich skusenosti bude pravdepodobne vyrazne podladena. este dnes podvecer si pojdem zastrielat a presne si odmeram pocet ran od 175 bar do 90, dam vam vediet.
P.S. mam starosti o tie potapacske flase od troja. strelnicu mam od ruky, musim chodit autom. flase mam v kufri, zakryte dekami. ale v tomto teple je aj v kufri dost horuco a flase su na dotyk velmi teple. hrozi riziko?
P.S. mam starosti o tie potapacske flase od troja. strelnicu mam od ruky, musim chodit autom. flase mam v kufri, zakryte dekami. ale v tomto teple je aj v kufri dost horuco a flase su na dotyk velmi teple. hrozi riziko?
Myslim ze ryziko vubec nehrozi. I pri plneni, kdyz plnic neda lahev do vody, se ohreje na pomerne vysokou tepltou. Navic rozdil muze cinit tak max 30Bar a ty lahve jsou testovane na 450Bar.
Jinak doporucuji si najit tlak, pri kterem jeste neni pokles strely a pote strilet do nej a pak znovu naplnit.
Jinak doporucuji si najit tlak, pri kterem jeste neni pokles strely a pote strilet do nej a pak znovu naplnit.
dnes som naplnil vzduchovy kontjner na cca 185 bar a strielal som az kym diabolky nezacali vyrazne padat pod terc. napocital som 90 vystrelov. predpokladam, ze to znamena energiu cca 7 J...
myslite, ze mozem pritiahnut pruzinu aj bez chrona alebo sa do toho kvoli moznej strate presnost vobec nemam pustat?

myslite, ze mozem pritiahnut pruzinu aj bez chrona alebo sa do toho kvoli moznej strate presnost vobec nemam pustat?