Glock

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 18 čer 2007 15:20

Já si myslím že se ta pružinka jen tak neunaví, je to na to dělaný....

dafoca

Příspěvek od dafoca » 18 čer 2007 15:27

epetr2008 píše:..raději jsem to přepsal...

Vyběhne na tebe nastartovanej pitbul z vrátek.
Zakousne se ti do ruky a pak natahuj zbraň.

Přepadně tě někdo v parku a řekne:"Daj penize a pak zemreš gadžo!!!"

V takovém případě se může hodit umět i střílet z pouzdra pistole.
Důležité je se trefit takříkajíc do černého, aby už nevystřelil.

A co se týče soudu: Pravdu má obvykle ten kdo to přežije.
Jinak u soudu není důležitý stav pistole před akcí, ale co se opravdu stalo.

Představ si že budeš koktat: vytahoval jsem pistoli, zandaval zásobník, natahoval, mířil na něj a pak ho zastřelil .... asi skončíš za katrem.

Nebo řekneš: Vystřelil jsem od pasu jednu ránu, abych si zachránil holý život. Chtěl jsem ho jen zastavit, protože jinak by mě tou sekerou zabil.

Ale uznávám, nejsem odborník a moje názory jistě nemohou být směrodatné.
ad pejsek, vytahuj zbraň, když ti na PRAVÉ ruce visí pitbul (jestli jsi pravák..) ale jako příklad beru. Ale vzhledem k tomu, že v ov moc otevřených vrátek s pitbuly není, chtěl bych nějaký přesvědčivější příklad, to můžu tahat pepřák.
ad negadžo v parku, obvykle chodí po skupinkách a útočí zezadu (vlastní zkušenost), teda aspoň ostravští to tak dělají
ad pravdu má, kdo přežil, co jsem se tady na gunshopu díval, tak to tak moc nevypadalo...viz např. debatu .22lr na obranu
ad koktání, zásobník s ostrými přece nebudu mít v kapse, jediná odlišnost, že natáhnu závěr, ne?
a ad trefit do černého, to je právě to, já pořád nevím, kdo z lidí, kteří mají zbraň, jsou tak ochotní do někoho střelit? Na to se právě ptám, ať mi někdo, kdo s tím má praktickou zkušenost, celý ten proces popíše. Protože jinak jsou diskuze o střelbě od pasu a náboji v komoře jen plácáním do vzduchu.Ne?
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 18 čer 2007 15:50

j.v.h. píše:Tak zkus nejdříve pochopit, a pak psát ...
(možná jsi si ještě nevšimnul, jakým balastem je zaneřáděno prakticky každé vlákno, neboť, kdo neví píše ..., takže by zpočátku stačilo, kdyby to bylo přínosné aspoň trochu - myslíš, že Tvé příspěvky jsou přínosné ?)
Pokud nekomu svou radou pomohu "zachranit" penize pred jejich zbytecnym vyhozenim, tak ano.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
all

Příspěvek od all » 18 čer 2007 15:50

to dafoca:

Tak nevim, ale myslim, že je to tu o Glocku. Mam takovej pocit, žes tu psal o portech a kompenzátoru, dostal tak trochu za uši a teď se chytneš tohodle. To, jak kdo nosí, je přeci jen jeho věc. Jestli někdo trénuje obrannou střelbu od pasu, (tušim, že je tim myšlená střelba na velmi krátkou vzdálenost a do oblasti pánve) proč ne? Co Ti na tom vadí? Narážíš asi na machry, co by jakýkoliv konflikt nejradši řešili hned střelou mezi oči, ale mam poslední dobou dojem, že tito borci nosí neskrytě a jsou v uniformě. Těch se zeptej, ty maj zkušenosti.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 18 čer 2007 16:00

PB: kdes byl na tom, ze se nici pruzinka? Prosil bych idealne konkretni odkazy.

dafoca: mozna to bude tim, ze nechodis mezi lidi a proto se nedozvis spoustu zajimavych veci. Chces slyset priklad, nekdo ti ho rekne a ty do toho prikladu sam zacinas zasahovat stylem "a kdyby tohle", "kdyby tamhleto". Kdyby te nekdo vzal zezadu lopatou, tak tobe nebo i me bude kver prd platnej, to ti reknu klidne narovinu.

Nechapu z ceho usuzujes, cim se zivim, kdyz zde v profilu nic nemam. Bez ohledu na to, protoze je to naprosto nepodstatne, nosim zbran denne (Andy muze potvrdit, kdyz jsem u nej byl dneska v praci na kafi). Stejne tak mohu potvrdit i to, ze co se houpalo u jeho pasu byla G26 :D .

Dle toho co pises mi prijde, ze zbran nemas a dle textu snad ani nechces. Naopak se vyptavas, na co je lidi maji, jestli jsou schopni ji pouzit, proste se bojis, co lide se zbranemi udelaji, aby ji nahodou nezneuzili. Psychologove toto znaji pod terminem projekce. Sam se zrejme bojis nebo hledas odpovedi, aby sis to sam pred sebou oduvodnil. Co znam lidi, osobne, protoze onanymni nicky na netu neberu, tak vsichni, co nosi se pochopitelne museli rozhodnout je nosit, vcetne odpovedi na tve otazky. Proto beru ptani z tve strany za to, co jsem popsal a je zbytecne ti odpovidat.

epetr2008: zacinas me prekvapovat - tentokrate z te prijemne stranky.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 18 čer 2007 17:08

pruzinka se ti casem zeslabi- to nemuzes poprit :lol:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
4mike

Příspěvek od 4mike » 18 čer 2007 17:09

PB píše:hosi, neni nad SA/DA u gloka mas na vyber bud mis stlacenou pruzinu a nicit ji nebo muset natahovat a to je oboje na pytel. s SA/DA si natahnu naboj do komory vypustim kladivko a je to- bezpecne, 2,5 kila o bundu nanatahnes :lol: pruzinky sou v klidu a v pripade nutnosti jen stisknu na DA- pripada mi to naprosto idealni :wink:

vypustíš kam ??
na bezp. ozub ?
četl jsi někdy o jeho spolehlivosti ?

proč Tě irituje předepnutý (nikoliv natažený) saf spoušťák
i Tvá číza má předepnutou bicí pružinu a to i při spuštěném kohoutu
(pokud nevěříš, zkus si ji vyndat a bacha na oči)
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 18 čer 2007 19:25

PB píše:pruzinka se ti casem zeslabi- to nemuzes poprit :lol:
Hele na vlastní oči jsem viděl Mannlichera, kterej byl asi 40 let nataženej a poté ještě spolehlivě odpaloval. Proto bych se nějaké únavy pružinky rozhodně nebál. Dřív se Ti rozsype bakelit než rozloží pružinka.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 18 čer 2007 19:48

Tak tak Alfonss... bakelit neradno nechavak v paraku v aute za oknem :lol:
mondo

Příspěvek od mondo » 18 čer 2007 20:06

Áno. Pružina sa optrebúva pracovnými cyklamy, minimálne tým že je statický v jednej krajnej polohe. Veľa strelcov robí chybu- príde domov, vyprázdni zásobnik, ráno ho naplní, a tak dokola. Rovnako je to s bicou pružinou
dafoca

Příspěvek od dafoca » 18 čer 2007 20:42

S474N píše: Nechapu z ceho usuzujes, cim se zivim, kdyz zde v profilu nic nemam. Bez ohledu na to, protoze je to naprosto nepodstatne, nosim zbran denne (Andy muze potvrdit, kdyz jsem u nej byl dneska v praci na kafi). Stejne tak mohu potvrdit i to, ze co se houpalo u jeho pasu byla G26 :D .

Dle toho co pises mi prijde, ze zbran nemas a dle textu snad ani nechces. Naopak se vyptavas, na co je lidi maji, jestli jsou schopni ji pouzit, proste se bojis, co lide se zbranemi udelaji, aby ji nahodou nezneuzili. Psychologove toto znaji pod terminem projekce. Sam se zrejme bojis nebo hledas odpovedi, aby sis to sam pred sebou oduvodnil. Co znam lidi, osobne, protoze onanymni nicky na netu neberu, tak vsichni, co nosi se pochopitelne museli rozhodnout je nosit, vcetne odpovedi na tve otazky. Proto beru ptani z tve strany za to, co jsem popsal a je zbytecne ti odpovidat.
-ano, spletl jsem si profil s epetrem, pardon.

jinak, diskuze s tebou je tristní. Za prvé, psychologie byla kdysi jedním mých z oborů na škole, nemusíš mě poučovat. Za druhé jsem měl zbraň možná dřív než ty. Za třetí mě opravdu zajímá, co jsou lidi se zbraní schopní udělat. Za čtvrté ohledně onanymních nicků si zameť před vlastním prahem. Za páté, až se někdy dostaneš ze společnosti svých superuvědomělých známých, divil by ses, kolik lidí opravdu nechápe, jakou odpovědnost na sebe berou tím, že zbraň nosí a jsou rozhodnuti ji použít. Za šesté, jsi další z lidí, kteří jen tlachají o své statečnosti a za sedmé, tvrdíš mi, že se bojím? Ať mi tady pak někdo něco povídá o osobních narážkách.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 18 čer 2007 21:12

Takže k tématu kterým je pistole Glock :!: Tyhle 100x omletý otázky a odpovědi řešte v chatu, nebo si písněte PM.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 18 čer 2007 23:07

dafoca píše:.......Za šesté, jsi další z lidí, kteří jen tlachají o své statečnosti a za sedmé, tvrdíš mi, že se bojím? Ať mi tady pak někdo něco povídá o osobních narážkách.

..... a to vypadal že neumí do pěti počítat :shock: :shock: :shock: :shock:

dafoca ... vadí ti něco na mém zaměstnání :? :(

Jinak Walther dělá (podle mě slušné zbraně)

2 @LL Nerad zase otravuju, ale vážně nevíte kde sehnat komplet sadu pružinek do Glocka 17 za rozumný peníz? Nevím jak se původní majitel o zbraň staral, ale třeba vratná pružina se zdá být jako zoxidovaná. Rád bych svému Glockovi dopřál trochu facelift.
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 19 čer 2007 00:05, celkem upraveno 1 x.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 18 čer 2007 23:38

dafoca: zbran? A o jakou jde, protoze z hlediska zakona lze rozumnet zbrani cokoliv, co cini utok vuci telu duraznejsi. Mimochodem delka vlastnictvi zbrane nic nerika o praktickych zkusenostech s ni.

Mas-li chut se se mnou sejit, neni problem, byvam pravidelne kazdy patek na strelnici AVIM v Praze, muzes tam prijit i neohlasen, pripadne se spolecne se mnou domluvit na individualni schuzce. Take mam pocit, ze me odsud, ze strelectvi, MG fora a zavodu zna rozhodne vice lidi osobne, nez tebe. Kdo odsud muze rict, ze zna tebe osobne? Mas tu deset prispevku, zjevne nerozumis funkci portu s beznym tovarnim strelivem, ale mas evidentne potrebu psat ve svem ctvrtem prispevku o tom, ze pisu hlouposti.

epetr2008: ObrázekObrázek

Arnie

Příspěvek od Arnie » 18 čer 2007 23:43

Mno psal ze ma walthera p88. Ale rozsoudit otazku kdo mel z vas dvou driv zbran muze jen datum narozeni. I dupacky jsou zbran - muze se s nima svihat pripadne skrtit :twisted:
Odpovědět