Tohle se bude mozna zamlouvat vicero nocnim strelcum a nejenom me Firma Arken Optics uvadi na trh jejich nove hybridni nocni videni Arken TNC 225R ThermNight
Zaklad vychazi z Arken Zulus a navic ma termovizor .Vsechny tri varianty - den/noc s IR prisvitem a termovizor se daji navzajem kombinovat a prepinat hlavni displej a male okno [ obraz v obraze ] nebo jen hlavni displej ve zvolenem rezimu.
Nocni videni nechat na strelbu a termovizi jako pozorovak pro detekci to bude ideal,ale hlavne cena v Anglii bude v prepoctu mirne nad 30 000,- KC
Na obrazku vlevo
Poprosím o informáciu od užívateľov, či pri streľbe s Arken Zulus ZHD520R je nutné ho zakaždým spárovať s mobilom aby využíval nahraté údaje pre balistické výpočty pre zámerny kríž. Vďaka za info
QB 78, cal. 4,5mm,
PR900W, cal. 5,5 s regom + Arken ZULUS
Benjamin MAXIMUS cal. 4,5 + Optisan Cobra
Snowpeak M25 + Discovery VT-R 4-16x44SF
Ďakujem za info. Zdalo sa mi totiž, že s odstupom času nestrieľa presne aj napriek tomu, že som pred výstrelom odmeral vzdialenosť k terču vstavaným diaľkomerom..
QB 78, cal. 4,5mm,
PR900W, cal. 5,5 s regom + Arken ZULUS
Benjamin MAXIMUS cal. 4,5 + Optisan Cobra
Snowpeak M25 + Discovery VT-R 4-16x44SF
Ahojte všetci.
Keby niekoho zaujímalo alebo mal v pláne a uvažoval o zadovážení DNT thermnight zo série 225-635r a nevedel sa rozhodnúť možno mu tento post pomôže.
Ja osobne som išiel do zariadenia 335r (zlatá stredná cesta a podľa mojich skúseností a informácii je táto 335r z tých troch modelov najlepšia v pomere cena výkon)
Pokiaľ bude záujem vysvetlím prečo.
Zatiaľ som zariadenie len osadil na môj Epic ll a skúšal len pri vode (žiadna streľba čisto len pozorovanie)
Bol som veľmi milo prekvapený kvalitou termovízie v porovnaní s pozorovákom Hikmicro LYNX LE10S ktorý mám k dispozícii (aj keď tento pozorovák sa nedá porovnávať hlavne koli cenovej triede, tepelnému senzoru a rozlíšeniu) ale môžem povedať že DNT 335r je neporovnateľný vo všetkých smeroch.
Budem robit recenziu pre našu komunitu svk/cz aby si človek urobil obraz pokiaľ nad niečím takým uvažuje. Kvalitu nočného a denného obrazu budem spomínať v ďalšom príspevku teraz som chcel len v rýchlosti opísať termoviziu v tomto zariadení.
V iných krajinách kde je povolený lov je toto stroj na zabíjanie.
Pridávam dve prvé videá ktoré som v rýchlosti vyhotovil, bude ich určite viac.