Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
waifur60 - Příspěvky:66
-
slinti - Příspěvky:17
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od slinti » 31 bře 2025 21:28
Drs pecka,vykonostne pod pantherou. Setting:160-165 bar, 33gr precision cca 300-310 m/s cca zasobnik (18ran). Soustrel pod 1 moa 50/100m nenu nic vyjimecneho, mne osobne vrta hlavou, proc si lidi kupuji nevo jineho.... Co se mdt xhassi tyce, draha, jde nahradit srovnatelnou alternativou(aeron, delta, ST), ale mdt je jinde

-
mejtak - Příspěvky:2
Příspěvek
od mejtak » 07 čer 2025 14:56
Nádherná a silná zbraň, doporučuji používat náboje typu slug minimálně váhy 34gr. Na regulátoru je nastaveno z výroby 150 Baru a při střelbě JSB Slugy 25gr byla rychlost přes 1060 fps. ale zbraň přesto "práskala" (ventil se zavíral až po opuštění hlavně nábojem). Trochu pomohlo použití 34gr munice, ale nakonec jsem musel zvýšit tlak na regulátoru na cca 163 Baru (rychleji pak zavírá ventil) a následně jsem doladil pružinu s úderníkem tak, aby zbraň "nepráskala" a našel jsem ideální sweetspot pro 34gr 218 slugy H&N v rychlosti cca 985fps. Pro finální doladění jsem použil těžší kladivo a silnější pružinu. Základ naladění je aby pružina NEBYLA permanentně stlačená (pro vyšší tlaky Nad 160 Baru a standardní kladivo) - zbraň má totiž "plovoucí" kladivo..Její výhoda je zároveň i její nevýhoda a to je jednoduchost. Je složité ji seřídit z důvodu komplikovaně dostupných nastavovacích prvků (Regulátor a pružina kladiva). Pokud ji nastavíte a používáte stále stejnou munici v podobných podmínkách vše je super a její klasický, minimalistický a čistý vzhled je dokonalý. Udělal jsem dvě úpravy: 1. provrtal jsem vzadu pažbu ( cca u palce při klasickém držení) tak, abych měl trvale přístup k nastavení předpětí kladívkové pružiny - mohu ji ladit kdykoli, bez sundavání pažby. 2. pažbu jsem uvnitř podlepil lepenkou/páskou v místě začátku hlavně tak aby hlaveň byla vlastně plně plovoucí a nedotýkala se nikde pažby - pouze na začátku. Při dotahování pažby totiž vznikal problém, kdy přední část pažby "ohýbala" hlaveň směrem vzhůru. Konec pažby se dotýkal cca v polovině hlavně. Čím více jste pažbu dotáhly, tím výše jste stříleli. Zároveň tento efekt zřetelně ovlivňoval harmonii hlavně a zbraň bylo složité "naladit" - nepatrné dotažení pažby totálně rozhodilo přesnost. Při naladění běžně střílím sub MOA. Možná ještě jedna nepatrná nevýhoda: zdá se mi, že tlak v kartuši obepínající hlaveň má také vliv na harmonizaci hlavně, ale je to sotva pozorovatelné a teď testuji, zda to tak je či ne. Jinak tato zbraň je dle mne to nejlepší co je aktuálně na trhu z hlediska cena-výkon.