Epic AirGuns
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Konštrukčne dokonalosť?
Ziadna vzduchovka PCP neni dokonala. Uvidime za rok za dva kolko vylepšeni na nej bude. Neni davno čo bol Fx Impact vzduchovka snov a dnes už je tretia a možno štvrta generacia neustalich zlepšeni a zdokonaleni. Dalšia Fx Wildcat1,2,3. Z vašej, domacej produkcie stači spomenuť Kriket stary a novy, Uragan1,2 Vulcan1,2.
Keby som mal vypisať všetky zmeny a vylepšienia a udajné dokonalosti tak to tu pišem 4 dni.
No a nedaj bože keby tak človek mohol pravdu napisať.
Ziadna vzduchovka PCP neni dokonala. Uvidime za rok za dva kolko vylepšeni na nej bude. Neni davno čo bol Fx Impact vzduchovka snov a dnes už je tretia a možno štvrta generacia neustalich zlepšeni a zdokonaleni. Dalšia Fx Wildcat1,2,3. Z vašej, domacej produkcie stači spomenuť Kriket stary a novy, Uragan1,2 Vulcan1,2.
Keby som mal vypisať všetky zmeny a vylepšienia a udajné dokonalosti tak to tu pišem 4 dni.
No a nedaj bože keby tak človek mohol pravdu napisať.
Re: Epic AirGuns
A jaká je teda ta tvoje pravda? 

No tak mel Jura neprekvapive pravdu. Konstrukce regulatoru asi uplna dokonalost nebude.
Nahodne prepousti tlak z kartuse. Jako mala chybka ale uz to resim velmi dlouho.
Nahodne prepousti tlak z kartuse. Jako mala chybka ale uz to resim velmi dlouho.
Huben K1
Ja som ten prispevok nepisal ako kritiku,preto som pisal aj o inych vyrobcoch, každy si tym musel prejsť, len ma trošku vytočilo slovko že dokonale. Kolko je vyrobcov pcp vzduchoviek, kolko času stravili tym než vymysleli a skonštruovali nejaku flintu, tiež to vymyšlali konštrukteri, inžinieri a nie nejaky mlynari čo melu muku. to slovko je vysmech tymto ludom.
Počul som aj ja nejaku kritiku, hlavne zo zahranicia, ale pisať o tom nebudem.
Vždy treba vychytať tzv.detcke muchy, a na to služi testovanie.
Jeden tam dobre napisal že novy majitelia su vlasne testovači.
Si pametam jak pisali o škodovke kolko tisic s tisic kilometrov najadili testovaci jazdci v norsku na snehu a lade, a čuduj sa svete za 8 rokov mi prehrzdaveli prahy z vnutra. nezistili to, asi testovali sekretarky, alebo strielali do vzduchu za valky
A zase pišem pravdu, čo sa zabijem.
Počul som aj ja nejaku kritiku, hlavne zo zahranicia, ale pisať o tom nebudem.
Vždy treba vychytať tzv.detcke muchy, a na to služi testovanie.
Jeden tam dobre napisal že novy majitelia su vlasne testovači.
Si pametam jak pisali o škodovke kolko tisic s tisic kilometrov najadili testovaci jazdci v norsku na snehu a lade, a čuduj sa svete za 8 rokov mi prehrzdaveli prahy z vnutra. nezistili to, asi testovali sekretarky, alebo strielali do vzduchu za valky

A zase pišem pravdu, čo sa zabijem.
Tiež napíšem moju skúsenosť.
Je to najdokonalejšie opracovaná pcp vzduchovka akú som kedy vlastnil. Použil by som slovo niečo výnimočné. Ale … je tam to ale ako píše Juraj nemôže to byt dokonalé samozrejme nič dokonalé neexistuje. Ale výnimočné si dovolím ako definíciu. Napíšem čo mi nesedí a to je zásobník s tým sa mohli pri takej high-end vzduchovke vyhrať. A žiaľ riešim tiež problém pravdepodobne s regulátorom.
Pri odovzdušnení vzduchovky koli výmene manometra mi po následnom natlakovaní systému so vzduchom mi poklesla ustovka o 14m/s s tým že regulátor ukazuje tie isté hodnoty ako pred týmto problémom. Čiže pokles výkonu bez vonkajšieho ukazovateľa problému ? Inak zákaznícky servis by som hodnotil na jednotku s hviezdičkou ochotne sa výrobca snaží vyriešiť problém.
Keby niekto chcel pridávam video môjho epica na pokuk.
Je to najdokonalejšie opracovaná pcp vzduchovka akú som kedy vlastnil. Použil by som slovo niečo výnimočné. Ale … je tam to ale ako píše Juraj nemôže to byt dokonalé samozrejme nič dokonalé neexistuje. Ale výnimočné si dovolím ako definíciu. Napíšem čo mi nesedí a to je zásobník s tým sa mohli pri takej high-end vzduchovke vyhrať. A žiaľ riešim tiež problém pravdepodobne s regulátorom.
Pri odovzdušnení vzduchovky koli výmene manometra mi po následnom natlakovaní systému so vzduchom mi poklesla ustovka o 14m/s s tým že regulátor ukazuje tie isté hodnoty ako pred týmto problémom. Čiže pokles výkonu bez vonkajšieho ukazovateľa problému ? Inak zákaznícky servis by som hodnotil na jednotku s hviezdičkou ochotne sa výrobca snaží vyriešiť problém.
Keby niekto chcel pridávam video môjho epica na pokuk.
No mozna jsem podcenil slovo dokonalost, psal jsem to trosku s nadhledm.
No ale fakt opracovani, hladky chod i ten modularny system vsechno na vysoky urovni, tak nechapu ze si vyrobce necha zkazit povest jednim dilem i kdyz to asi neni jedina firma ktera ma s timhle dilem problem. No uvidime jak to dopadne.

No ale fakt opracovani, hladky chod i ten modularny system vsechno na vysoky urovni, tak nechapu ze si vyrobce necha zkazit povest jednim dilem i kdyz to asi neni jedina firma ktera ma s timhle dilem problem. No uvidime jak to dopadne.
Huben K1
Čo sledujem užívateľov tejto novej pcp v zahraničí hlavne Španieli a Taliani je problém hlavne s regulátorom. Ale myslím si že výrobca urobí všetko preto aby chybu odstránil. Čo je asi problém z dlhodobého hľadiska čo pri tejto puške je podľa výrobcu možné je uberať tlak regulátora pod plným tlakom čo som tiež od ww skupín vyčítal že to bude časom smrteľné pre regulátor. Výrobca sa ohrádza s tým že je to možné ale užívatelia to neodporúčajú z dlhodobého hľadiska používania. Pokiaľ človeku za puške záleží teda ako môj prípad nerobil by som to. Neni to taký problém ako keď má iná pcp vzduchovka regulator v kartusi že je potrebné odvzdusnit celý system (0,6L 300bar tlaku je hafo vzduchu) ale to je to vyriešené veľmi dobre že stačí odmontovať fľašu kde vzduch ostáva vo fľaši bez úniku a vpustiť iba komoru s nátlakovým plenom. Čiže záležitosť pár minút. Je určite jednoduchšie to urobiť pod tlakom človek to spraví za sekundu ale tým pádom trpí regulator a ušetrení čas potom obetuje na reklamácii. 

Inak dovolím si ešte poznámku.
Dokázal by som písať básne koľko pcp vzduchoviek som vyskúšal.
Tento epic two je ako zbraň z budúcnosti proste o dve triedy vyššie proti konkurencii. (Je to môj subjektívny názor) teda moje dojmy nikomu nevnucujem nič iba proste ma tá vzduchovka teší, baví a fascinuje ma to prepracovanie na veľmi vysokej úrovni. Pokiaľ to číta aj výrobca poprípade niekto z týmu epic bolo by dobré keby bol súčasťou balenia aj kľúč na harmonický tuning.
Pri streľbe neni potrebné nejaké extra sústredenie aby človek trafil to načo mieri nazval by som to “cheating”
Je to po dlhej dobe zbraň ktorá ma naozaj baví ten design ale aj streľba je to iný level a hlavne je vyrobená v CZ čo ma veľmi teší.
Mohol by som porovnávať napr s fx impact m3 kde keď kúpite pušku v základe a tam to všetko začína čo treba ešte investovať aby to bolo to práve orechové. Tu vám epic pošle “dospelú” pušku ktorá striela hneď z kufra
Dokázal by som písať básne koľko pcp vzduchoviek som vyskúšal.
Tento epic two je ako zbraň z budúcnosti proste o dve triedy vyššie proti konkurencii. (Je to môj subjektívny názor) teda moje dojmy nikomu nevnucujem nič iba proste ma tá vzduchovka teší, baví a fascinuje ma to prepracovanie na veľmi vysokej úrovni. Pokiaľ to číta aj výrobca poprípade niekto z týmu epic bolo by dobré keby bol súčasťou balenia aj kľúč na harmonický tuning.
Pri streľbe neni potrebné nejaké extra sústredenie aby človek trafil to načo mieri nazval by som to “cheating”

Je to po dlhej dobe zbraň ktorá ma naozaj baví ten design ale aj streľba je to iný level a hlavne je vyrobená v CZ čo ma veľmi teší.
Mohol by som porovnávať napr s fx impact m3 kde keď kúpite pušku v základe a tam to všetko začína čo treba ešte investovať aby to bolo to práve orechové. Tu vám epic pošle “dospelú” pušku ktorá striela hneď z kufra

Tak jsem zkoušel epic plnit a vypada to ze problem nastane jenom když tlak klesne pod hodnotu nastavenou na regu.
Mam regulator nastaven na 97 bar. Plnil jsem asi 20x a žadny problem nenastal, pak jsem nechal tlak klesnou pod tuto hodnotu a ihned mi pri plneni tlak na regu stoupnul nad nastavenou hodnotu. Pokad se to stane stači zastavit plneni a naprazdno vystřilet pod tlak regulatoru (tlak klesa jenom na regu) a pak znova klasicky naplnit. Pokud by se plnilo dal tak se tlak v kartuši i na regu vyrovna. To znamena že na regu bude klidne 270-300bar a střilet to bude takove slabe pšouky dokud tlak v regu neklesne.
Jako neni to hitparada ale když tam uz nic jineho neodejde da se s tim žit.
Mam regulator nastaven na 97 bar. Plnil jsem asi 20x a žadny problem nenastal, pak jsem nechal tlak klesnou pod tuto hodnotu a ihned mi pri plneni tlak na regu stoupnul nad nastavenou hodnotu. Pokad se to stane stači zastavit plneni a naprazdno vystřilet pod tlak regulatoru (tlak klesa jenom na regu) a pak znova klasicky naplnit. Pokud by se plnilo dal tak se tlak v kartuši i na regu vyrovna. To znamena že na regu bude klidne 270-300bar a střilet to bude takove slabe pšouky dokud tlak v regu neklesne.
Jako neni to hitparada ale když tam uz nic jineho neodejde da se s tim žit.
Huben K1
Chyba bude vyriešená za krátku dobu. Určite by som to tak nenechával epic airguns ma perfektný support cez balistas čiže sa im ohláste s tým problémom a radi ochotne pomôžu.
No uz jsem to zkoušel 2x vyreklamovat. Naposled mi napsali ze žadny problem nenašli. Ani se neptali na podrobnosti.
Jako ted když už vim jak to funguje tak to až takovy problem neni. Stejne bych nestřilel pod tlak regu.To jsem jenom testoval na kolik vystřelu vydrži konzistence. Otazka je jestli to nebude mit dopad na životnost regulatoru, ale na to stejne přijdu az použivanim.
Jako ted když už vim jak to funguje tak to až takovy problem neni. Stejne bych nestřilel pod tlak regu.To jsem jenom testoval na kolik vystřelu vydrži konzistence. Otazka je jestli to nebude mit dopad na životnost regulatoru, ale na to stejne přijdu az použivanim.
Huben K1

Ja som spokojný konečne mám pušku kompletizovanú.
Okrem toho mám nový regulátor puška teraz pôsobí v mojej konfigurácii veľmi dobre, regulátor mám na 155bar barov a strieľam 33gr ZAN lw hlaveň .22 pri rýchlosti 310m/s.
Ahojte
Streľba s epic ll
Strielané s altaros ATP king 40gr. 5.50mm
Dakujem za vzhliadnutie
Streľba s epic ll
Strielané s altaros ATP king 40gr. 5.50mm
Dakujem za vzhliadnutie

střelba pěkná,ale k umistění terče bez kontroly zóny dopadu bych měl výhrady.
Artemis M16 .177, Westhunter 4-16x44 FFP , pumpa Mil-Tac, kompesorek ali 12v