Přátelé, taky jsem si koupil Katrana, a to .22 L-HP. Leta jsem se věnoval předovkám, ale teď jsem přešel na PCP (daleko levnější provoz, možnost střílet v podstatě kdekoliv, tiché...). Katran mi přišel s kartuší natlakovanou na 200Bar. Po 14 dnech ve skříni koukám, a v kartuši 150 Bar. Po dalších 14 dnech už 100 Bar.......
Kontaktoval jsem výrobce (nechtěl jsem reklamovat, jen poradit), a poslali manuál, jak odhalit kde dochází k úniku. Paráda, opravil jsem a v pohodě. (nedotažený manometr na kartuši). Pak jsem si doma hrál s Katranem se zajištěnou pojistkou, a udělal jsem si díru do omítky..... Ne, nejsem trotl, mířil jsem do míst, kde nemohlo dojít k žádnému úrazu (naštěstí). Takže další oprava- seřídit spoušťový mechanizmus, který spouštěl ještě před blokací pojistkou. Opraveno.
Vybral jsem si Katrana protože jde o český výrobek, protože se mi moc líbí, a protože v případě problémů se s výrobcem domluvím česky

Problém byl i v tom, že kvůli opravě netěsnosti systému jsem potřeboval vypustit kartuši, která se podle návodu k použití vypouští speciálním nástrojem, který měl být v balení- nebyl. Takže jsem musel shánět majitele Katrana, aby mi ho půjčil. Opět jsem psal výrobci, ale už se se mnou nebavil

Asi se domnívají, že díl, který měl být v balení si za 1700,-Kč koupím. Ne, nekoupím.
Já nevím, co si o tom mám myslet. Mám i levnou tureckou flintu (KralArms) za třetinovou cenu, a ani jediný problém. Pak koupím českou sakra drahou flintu a problém za problémem, nekompletní balení......
Kvůli opravám všech těch nedokonalostí jsem flintu kuchal, a mechanizmus je opravdu pastva pro oči technicky založeného člověka. Prostě nádhera, geniálně řešené, krásně provedené. A všechno to degraduje mizerná výstupní kontrola. Proč proboha?