Levn?, p?im??en? kompaktn? a spolehliv? pistole 9mm Luger
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Než se člověk vyhraní, než si najde to své, osobně bych na začátek sehnal Waltra PPK. Je lehká, skvěle konstruovaná zbraň. Osm nábojů na obranu stačí, vleze se do kapsy a na střelnici dá na zadek i velkým pistolím.
Re: Levná, přiměřeně kompaktní a spolehlivá pistole 9mm Luger
Ale neni v 9mm luger 

Zdravím, ja som si pred pár rokmi zaobstaral M 43 FIRESTAR v ráži 9x19 (Luger). Subkompakt, v zásobníku 7 nábojov, chutí jej všetko strelivo, vraj aj P+ ale to som neskúšal. Bola za 100 eur, takmer nepoužívaná len ošúchaná nosením. Dobre sa nosí ,je malá ale výkonná a spoľahlivá. Už ju z ruky nedám,leda by mi zhabali ZP. 

Pro úplného začátečníka PPK určitě ne (moc malé do ruky), když už tak PP. Nebo CZ 83. Stojí půlku co PP/PPK. Do ruky padne skvěle, spoušť většinou výborná, spolehlivost slušná. Náhradní díly jsou za pár drobných (oproti PPK). Teda pokud nevadí ráže 7,65.
V 9mm Luger těžko vybírat něco jiného než CZ 75. Compact nebo fullsize, to je jedno. Obojí se dá koupit za cca 8tis. i méně. Pokud je problém cena tak o trochu míň stojí Walther P1. Ale za cenu horší ergonomie a výrazně horší spouště.
V 9mm Luger těžko vybírat něco jiného než CZ 75. Compact nebo fullsize, to je jedno. Obojí se dá koupit za cca 8tis. i méně. Pokud je problém cena tak o trochu míň stojí Walther P1. Ale za cenu horší ergonomie a výrazně horší spouště.
-
Trochu jiný pohled: obecně se snažím používat výrobky, které jsou běžně k dostání a pokud možno standardizované a široce používané. Jednak obvykle není problém se servisem, jednak pokud je to alespoň trochu de-facto standard, pak k nim existuje spousta doplňků od dalších výrobců. Takže pokud bych tato měřítka uplatnil na zbraně, pak musím vynechat pěkné pistole Sig Sauer, HS produkt apod., a zůstane mi v podstatě pouze Glock. Široce rozšířené po celém světě, používají policejní i armádní složky (proč asi), mraky tuning věcí, servis dostupný. Zbraň první volby. Pokud by mi vyloženě nesedla, budu hledat dál. Čistě utilitární přístup, jako když kupuju jakékoliv jiné nářadí.
Jo, bude to pravda, má to logiku. Na druhou stranu, když se dostane chlap na střelnici cca jednou za měsíc, tak taky chce mít výsledky - díru v díře. Pak jede domů spokojenej. Je napsáno: "kolik mnichů, tolik náboženství"
Domnívám se, že zadání by mohly dobře vyhovovat pistole od Astry. Oponenti jistě namítnou, že značka již nevyrábí, nulová dostupnost náhradních dílů vč. zásobníků atd. Z vlastní zkušenosti mohu uvést Astru A-75, 9Luger, SA/DA, celoocelová konstrukce, blokace zápalníku, uzamčení kvadraticky do výhozního okénka, na přední části hlavně kužel pro vymezení vůlí závěru, vzhledem k jednořadému zásobníku na 8 nábojů poměrně úzká. Verze A-75L s lehkým rámem.
Astra A-70, 9Luger, pouze SA a celoocel, vše ostatní stejné jako A-75. Zásobník do A-75 je universální i pro verzi 40SW a je oproti A-70 širší a tudíž nezáměnný. A-70 má o kousek výše umístěný kořen lučíku a proto lépe padne do ruky. Jinak pro konstrukci měl být předlohou Sig 225. Sehnal jsem jeden zásobník, poupravil otvor záchytu. Zásobník trochu trčí z šachty cca. 8mm, pistole s tím normálně běhá. Nepamatuji že by kdy došlo k zádržce, nevyhození výstřelené nábojnice apod.
Astra A-70, 9Luger, pouze SA a celoocel, vše ostatní stejné jako A-75. Zásobník do A-75 je universální i pro verzi 40SW a je oproti A-70 širší a tudíž nezáměnný. A-70 má o kousek výše umístěný kořen lučíku a proto lépe padne do ruky. Jinak pro konstrukci měl být předlohou Sig 225. Sehnal jsem jeden zásobník, poupravil otvor záchytu. Zásobník trochu trčí z šachty cca. 8mm, pistole s tím normálně běhá. Nepamatuji že by kdy došlo k zádržce, nevyhození výstřelené nábojnice apod.
Pokud budu kupovat pistoli se stejnými požadavky jako na jiné nářadí, pravděpodobně je bude splňovat opravdu Glock.
Jenže u zbraně mám na rozdíl od vrtačky ještě jedno kritérium-musí se mi líbit . A to prostě ten kus jeklu na plastové rukojeti nesplňuje.
Jenže u zbraně mám na rozdíl od vrtačky ještě jedno kritérium-musí se mi líbit . A to prostě ten kus jeklu na plastové rukojeti nesplňuje.
pro tebe by resenim mohlo byt (min) jednu na pouzivani a (min)jednu na koukani
Trochu drazsi nez jeden kver, ale ...
Trochu drazsi nez jeden kver, ale ...
O mě nejde. Dopracoval jsem se k revolverūm. Jeden 22lr na zábavu, druhý .38 special na případnou obranu. Ale vyzkoušel jsem celou řadu pistolí CZ od padesátky po P 10 a ani k jedné nemám zásadních námitek.