Ahoj, tak jsem včera testoval CP1čku s diabolo Geco a RWS Basic.

S Geco to chodilo prakticky na flek (pouze vliv střelce) a RWS Basic byly o trochu horší na soustřel.
Byl to pouze rychlý test, ale věřím, že na 10 m s dobrou oporou by se dala přes mířidla vystřílet nejhůře velikost desetikoruny (spíše méně), s něčím lepším na míření třeba koruna.
Je to fakt přesná hračka s výdrží 60 ran na bombičku (50 poctivých + 10 na plinkačku).

Nicméně jsem zjistil jeden malý problém. Diabolo Geco mají na sukýnce takový malý nákružek jen pár desetin vysoký, ale z cca 30 kusů jsem musel asi 20 kusů dotlačit závěrem větší silou. U RWS to bylo trochu lepší, ale stejně to nešlo také plynule. Každou diabolku (match typ - rovné čelo) jsem musel před uzavřením závěru trochu nasměrovat tlakem na sukýnku, aby hlava diabolo přesně zapadla do vybrání v hlavni. Stříleno pouze v jednoranném režimu, bál jsem se, že zásobníček by to nemusel rozchodit při doražení závěru.
Nesetkal se někdo s tímto problémem u CP1čky? Je nová, takže možná se musí trochu vychodit, možná bude potřeba poladit náběh do hlavně, možná otřep u transferu (zatím nerozebíráno). Možná by stálo za to vyzkoušet testovačku JSB s průměry pod 4,5 mm (tj. 4,49,4,48). Díky za rady.
P.S.: Ještě bych poprosil majitele moderátorů, jestli by nemohli třeba uvést o kolik % se CP1 ztišila. V základu to dává po cca 40 ran slušné prdy.