Javorová pažba je vyrobena jako klasika, nicméně jsem ještě zkusil další variantu a to už pouze jen jako 3D model – Assassin tactical (pracovní název).
Hlavní parametr byl, aby se dalo použít co nejvíce komponentů z původní Altarosovy pažby. Toto je tedy původní buková pažba – přední část perforovaná oválnými otvory, odstraněny drobné původní výstupky v horní části, zadní část s posuvnou lícnicí zkrácena a použita taktická pažba pro AR15 (výběr pažby je pak dle libosti, co se komu líbí – ideálně se stavitelnou lícnicí, kterou jsem bohužel zatím nestihnul vymodelovat). Teoreticky se dá použít i adaptér pro sklopnou pažbu.
Bylo taktéž nutné posunout pažbičku se spouští a lučíkem dozadu. V návrzích jsou taktéž tři varianty dovetail lišty pro montáž optiky.
Taktéž tvar v zadní části pažby je ve dvou variantách, zkouším co bude vypadat lépe. Musím brát taky ohled na vnitřní zádlab, abych se nedostal do něj a zůstala tam nějaká masa dřeva.
Aby pažba pořád nevypadala tak ploše, použil jsem na ni hydrografiku v kamufláži černý kryptek. Mě osobně se líbí tato kamufláž, opět je o vkusu každého z nás. Variantně pak ještě kombinace barvy černá / tan.
Spodní picattiny zatím jen délky pro uchycení dvojnožky, klidně by mohla být delší až k lučíku pro montáž forgripu. Boční picattiny – dávají tomu taktičtější vzhled, není nutnost, já osobně nevím co bych si tam pro vzduchovku namontoval

.
A na přání jednoho z uživatelů – držák na zásobníčky. Mám 2 varianty – uchycení na picattiny nebo jen k boku pažby šrouby.
Vše je zatím jen v teoretické rovině, s Altarosem zatím vychytávám mouchy a technickou proveditelnost.
Další detailnější rendry zde :
https://tomkony.rajce.idnes.cz/Assassin_tactical/